مشروح اخبار سیاسی ایران و جهان

 

رئیس جمهور در دیدار رئیس مجلس نمایندگان کنیا:

استقبال از ارتقاء سطح همکاری‌ تهران – نایروبی

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار "موتوری جاستین ادناهون" باتاکید بر استقبال تهران از ارتقاء سطح همکاری های تهران – نایروبی به ویژه در ‏حوزه اقتصادی ‏گفت: کنیا از کشورهای دوست ‏جمهوری اسلامی ایران در آفریقا است و شرایط پس از برجام و لغو تحریم ها، زمینه را برای توسعه همکاری های دو کشور ‏بیش از پیش فراهم کرده است.‏

دکتر روحانی به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و با بیان اینکه تهران آماده است ‏در اجرا و پیشبرد طرحهای کنیا در ارتباط با نیرو، راه سازی، سدسازی و حوزه های انرژی مشارکت کند، گفت: دولت ‏کنیا می تواند با فراهم کردن تسهیلات لازم، شرایط را برای حضور و سرمایه گذاری شرکت های بخش خصوصی ایران هموارتر ‏سازد.‏

رئیس جمهوری همچنین تقویت ارتباط مراکز دانشگاهی، علمی و فناوری ایران و کنیا در کنار گردشگری را ضروری خواند و ‏گفت: مجالس و تقویت بیشتر ارتباط میان دو ملت ، می تواند روابط دو کشور را بیش از پیش مستحکم سازد.‏

دکتر روحانی در ادامه به موضوع تروریسم به عنوان معضلی برای همه جهانیان در دوره کنونی اشاره کرد و با تاکید بر ‏ضرورت برخورد ریشه ای با این معضل، گفت: ایران و کنیا در این حوزه نیز می توانند با یکدیگر و در سطوح منطقه ای و بین المللی همکاری کنند.‏

رئیس مجلس نمایندگان کنیا نیز در این دیدار تاکید کرد که کشورش مصمم به توسعه و ارتقاء سطح همکاری ها با جمهوری ‏اسلامی ایران در همه عرصه ها است و اجرای برجام این زمینه را بیش از پیش فراهم کرده است.‏

"موتوری جاستین ادناهون " گفت: ایران در حوزه های فنی و مهندسی پیشرفت های خوبی داشته است و دولت کنیا شرایط و ‏تسهیلات لازم را برای حضور شرکت های ایرانی و مشارکت آنها در طرح های کنیا فراهم کرده و خواهد کرد.‏

 

دیدار وزیر برنامه ریزی عراق با رئیس مجلس

لاریجانی: اشتراکات تاریخی و مذهبی میان دو کشور پشتوانه محکمی برای توسعه ارتباطات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به ویژه مراودات پارلمانی است.

علی لاریجانی مبارزه با افراطی گری و گروه های تروریستی را وظیفه همه کشورهای منطقه دانست و افزود : سیاست های نادرست و حمایت عملی قدرت های جهانی و برخی کشورهای منطقه از گروه های تروریستی باعث گسترش ناامنی و بی ثباتی در منطقه به ویژه در عراق و سوریه شده است .

وی بر اتخاذ راه حل سیاسی و دیپلماتیک و ادامه سیاست های جمهوری اسلامی ایران برای برقراری ثبات و آرامش در منطقه تاکید کرد.

آقای لاریجانی خاطرنشان کرد: رفع موانع بانکی، تسهیل مراودات تجاری شرکت های خصوصی و لغو روادید زائران ایرانی و عراقی می تواند به توسعه و گسترش تبادلات اقتصادی و فرهنگی کمک فراوانی کند.

در ادامه این دیدار، سلمان جمیلی وزیر برنامه ریزی و سرپرست وزارت تجارت عراق با قدردانی از حمایت ها و انتقال تجربیات جمهوری اسلامی ایران در امر مبارزه با گروه های تروریستی در عراق گفت:

 دو ملت ایران و عراق مانند دو برادر هستند و حمایت های جمهوری اسلامی مانع بزرگی در برابر افراط گرایی و اندیشه های تکفیری در منطقه بوده است.

وی با اشاره به روند رو به رشد مبادلات اقتصادی میان دو کشور افزود: با اجرایی کردن هر چه سریع تر توافقنامه های امضا شده می توان به افزایش سطح مبادلات تجاری شتاب بخشید.

جمیلی در پایان بر ادامه رایزنی ها و مذاکرات مستمر میان مقامات عالی رتبه دو کشور در موضوعات منطقه ای و بین المللی، رفع موانع اقتصادی و توسعه مراودات در عرصه های مختلف میان عراق و جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

 

برای شرکت در نشست IEF؛

وزیر نفت فردا به الجزایر می رود

وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در پانزدهمین نشست مجمع بین المللی انرژی (IEF) و نشست غیر رسمی اوپک، فردا (دوشنبه) به الجزایر می رود.

پانزدهمین نشست مجمع بینالمللی انرژی روزهای ٢٦ تا ٢٨ سپتامبر (پنجم تا هفتم مهر) در الجزایر برگزار شود.

مجمع بینالمللی انرژی در برنامه منتشر شده از نشست الجزیره اعلام کرد : وزیر نفت ایران سه شنبه (ششم مهرماه) در نخستین نشست تخصصی این رویداد سخنرانی خواهد کرد، پیش از زنگنه، «نورالدین بوطرفه» وزیر انرژی الجزایر، با سخنرانی خود این نشست را افتتاح خواهد کرد.

«محمد بارکیندو» دبیر کل اوپک، «فاتح بیرول» رئیس مجمع بینالمللی انرژی، «ژیانگشنگ سان» دبیر کل مجمع انرژی، سخنرانان اصلی نشست یاد شده و «انس خالد الصالح» سرپرست وزارت نفت کویت، «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه، «خالد الفالح» وزیر انرژی، صنعت و منابع معدنی عربستان، «اولوخیو دل پینو» وزیر نفت ونزوئلا، «پاتریک پویان» مدیر عامل شرکت توتال و «مایک مولر» معاون معاملات نفت شرکت شل، از دیگر حاضران در این نشست خواهند بود.

مجمع بین المللی انرژی* بزرگترین محل گردهمایی وزیران انرژی کشورهاست و ٩٠ درصد عرضه و تقاضای نفت و گاز جهانی از سوی آنها انجام می شود.

قرار است نشست غیر رسمی اعضای اوپک در حاشیه پانزدهمین نشست مجمع بینالمللی انرژی با موضوع بررسی طرح فریز نفتی (تثبیت تولید نفت) برگزار شود.

 

سخنگوی وزارت خارجه:

جزایر سه‌گانه جزو لاینفک قلمرو سرزمینی ایران است

قاسمی، وزیر خارجه امارات را به واقع گرایی و اجتناب از تکرار اتهامات واهی و بی اساس توصیه کرد.

بهرام قاسمی در واکنش به اظهارات «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات متحده عربی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با رد اظهارات تکراری و بی اساس وی، بر لزوم اتخاذ سیاست های واقع بینانه و ضد خشونت و تروریسم از سوی تمامی کشورهای منطقه برای عبور از ناآرامی های کنونی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: تلاش وزیر خارجه امارات برای فرافکنی و متهم ساختن دیگران به بی ثبات کردن اوضاع منطقه در حالی صورت می گیرد که ابوظبی در سالهای اخیر نقش سنتی محافظه کارانه خود را بنفع بازیگران تندرو و جنگ افروز منطقه کنار گذاشته و بجای کمک به کاهش تنش ها، مشوق عمیق تر شدن شکافها و گسترش جنگ افروزی بوده است.

 

قاسمی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این باور بوده و هست که آنچه منطقه را در لبه پرتگاه مصائب و فجایع جبران ناپذیر قرار می دهد، سیاست های حمایتی از تروریسم تکفیری بوده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان با اشاره به اینکه جزایر سه گانه ایرانی جزء لاینفک قلمرو سرزمینی جمهوری اسلامی است افزود: تکرار ادعاهای بی اساس واقعیات تاریخی را تغییر نمی دهد.

 

دریادار سیاری:

امنیت را تا فاصله ۵هزار کیلومتری برای کشور تامین می‌کنیم

امیر حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش در هفته دفاع مقدس با حضور در «قرار شهدا» در فرهنگسرای گلستان با اشاره به ثمرات هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: همانطور که مشاهده می‌کنیم امروز در شرایطی که پیرامون کشور ما کشورهایی هستند که از امنیت کافی برخوردار نیستند و هنگامی که مردمشان صبح از خانه‌شان بیرون می‌روند بازگشتشان مشخص نیست.

امروز با لطف خدا و همت همه مردم  و نیز نیروهای مسلح امنیت پایداری در کشور برقرار است.

وی خاطر نشان کرد: پس از انقلاب اسلامی دشمن اقدام به ایجاد ناامنی در کشور آن هم با دسیسه اختلافات قومی و مذهبی کرد اما همان هنگام جوانان از اقصی نقاط کشور به محل‌های نفوذ دشمن رفتند و به مقابله با آن‌ها ایستادند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: دشمن با مواجهه با چنین رشادت‌هایی باز هم اقدام به توطئه علیه کشور کرد و هشت سال جنگ تحمیلی را راه انداخت اما مجددا نیز در مواجهه با رشادت‌های سربازان و مردم کشور در مقابله ایران اسلامی سر تعظیم فرود آورد و ما پیروز میدان شدیم.

وی بیان اینکه تا زمانی که مردم و نیروهای مسلح با انسجام و اتحاد دست در دست هم در کشور زندگی کنند امنیت برقرار است، اظهار کرد: ما هر ساله هفته دفاع مقدس را گرامی می‌داریم تا بگوییم با خون شهدا پیروز شده‌ایم و باید راه آن‌ها را ادامه داده و در خط ولایت بمانیم.

سیاری افزود: نیروی دریایی در فاصله‌های سه هزار و پنج هزار کیلومتری امنیت را برای کشور فراهم می‌کند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه از هیچ تهدیدی هراس نداریم اظهار کرد: تا جان در بدن داریم در دفاع از مرزهای آبی و منابع و منافع آبی کشور می ایستیم و از کشور حفاظت می‌کنیم.

 

رجب طیب اردوغان:

آمریکا کردها را مشارکت ندهد در عملیات «الرقه» همکاری می‌کنیم

رئیس جمهور ترکیه در سخنانی اعلام کرد کشورش به صورت مشروط با آمریکا در عملیات علیه داعش در «الرقه» سوریه همکاری می کند.

رئیس جمهور ترکیه امروز در اظهاراتی از آمادگی کشورش پیرامون همکاری با آمریکا درباره به اصطلاح مبارزه با تروریست های داعش در سوریه شد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در این باره گفت: مسئولین وزارت خارجه و ارتش ترکیه در حال تماس با آمریکائی ها درباره همکاری برای مبارزه با تروریست های داعش در الرقه سوریه هستند.

«رجب طیب اردوغان» در این باره افزود: الرقه مهمترین مرکز داعش در سوریه است. در صورتی که آمریکا کردهای سوریه (PYD و YPG) را در این کار مداخله ندهد، ما می توانیم در این نبرد با آمریکائی ها همراه شویم.

رئیس جمهور ترکیه حین بازگشت به کشورش پس از اتمام حضور در هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک در این خصوص به خبرنگاران تصریح کرد: نمی پذیریم که آمریکا کردهای مستقر در سوریه را در حملات علیه داعش مشارکت بدهد.

وی همچنین بر اراده ترکیه برای مشارکت در مبارزه با داعش در استان موصل عراق نیز تأکید کرد.

 

آمریکا سیستم موشکی'هارپون'را دراختیارهند قرار می دهد

مقامات دفاعی هند روزیکشنبه درگزارشی اعلام کردندکه آمریکاقراردادفروش سیستم های موشکی'هارپون' را به این کشور امضا کرده است.

22 سیستم موشکی ضد کشتی 'هارپون ' قرار است پس از دریافت از آمریکا در اختیار نیروی دریایی قرار گیرد.

وزارت دفاع امریکا ( پنتاگون ) نیز در بیانیه ای اعلام کرد بر اساس برنامه فروش خارجی تجهیزات نظامی دولت آمریکا، قرارداد فروش 22 سیستم موشکی 'هارپون ' به همراه تجهیزات جانبی آن به قیمت ثابت 81 میلیون دلار امضاء شده است.

هند در سال 2014 درخواست خرید این موشک ها را از امریکا برای استفاده در زیردریایی ارایه کرده بود.

هند هم اکنون تعدادی از موشک های 'هارپون' را برای استفاده در نیروی هوایی خود در اختیار دارد.

وزارتخانه های دفاع هند و امریکا قرارداد خرید این موشک ها را در ماه ژوئن سالجاری امضا کردند.

دولت امریکا برای اجرای این قرارداد باید این سیستم های موشکی را از شرکت بوئینگ خریداری کند.

موشک های 'هارپون' که دارای سیستم های چند منظوره زمین، دریا و هوا است برای منهدم کردن اهداف مختلف از جمله کشتی های جنگی مورد استفاده قرار می گیرند.

این موشک ها برای نخستین بار در سال 1977 در ارتش امریکا به خدمت گرفته شد و از ان زمان تاکنون تکنولوژی به کار گرفته شده دراین موشک پیشرفت کرده است.

 

هند به دنبال قطع روابط تجاری و صنعتی با پاکستان است

شماری از بازرگانان، تجار و صنعت کاران هندی با افزایش تنش بین هند و پاکستان،خواستار قطع روابط تجاری و صنعتی با اسلام آباد شدند.

این افراد با بر حذر داشتن دو کشور از آغاز جنگ اعلام کردند تحریم اقتصادی پاکستان بهترین راه برای منزوی کردن این کشور است.

تنش بین هند و پاکستان در دو ماه گذشته به دنبال خشونت های کشمیر و حمله یکشنبه گذشته شبه نظامیان به شمال کشمیر که منجر به کشته شدن 18 سرباز هندی و چهار شبه نظامی شد و افزایش یافته است.

هند، پاکستان را متهم به حمایت از شبه نظامیان برای حمله تروریستی شهر اوری کشمیر کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان این اتهام را شدیدا رد کرده است.

سخنان نوازشریف نخست وزیر پاکستان در سازمان ملل و حمایت از 'برهان مظفر وانی ' فرمانده حزب المجاهدین و پاسخ 'سوشما سواراج ' به افزایش تنش بین دو کشور دامن زد.

'نارندرا مودی ' نخست وزیر هند نیز امروز در سخنانی ،پاکستان را به حمایت از تروریسم متهم و از سخنان نواز شریف در سازمان ملل درحمایت از فرمانده حزب المجاهدین انتقاد کرد.

کارشناسان سیاسی و اقتصادی با هشدار در خصوص عواقب آغاز جنگ بین هند و پاکستان اعلام کردند نتیجه جنگ بین دوکشور ویرانگر خواهد بود.

شورای اتاق های بازرگانی و صنعتی هند نیز با حمایت از قطع روابط اقتصادی با پاکستان اعلام کرد که قطع روابط تجاری هند و پاکستان به منافع هند ضربه زیادی نمی زند زیرا تنها نیم درصد از کل روابط تجاری هند با پاکستان است.

 

دی میستورا:

استعفا نمی دهم/ راهکار حل بحران سوریه نظامی نیست

نماینده سازمان ملل ضمن تاکید بر عدم استعفایش، راهکار نظامی را برای حل بحران سوریه مناسب ندانست.

استفان دی میستورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد: توافق آمریکا و روسیه درباره سوریه وارد مرحله خطرناکی شده است.

وی در سخنانی در نشست ویژه شورای امنیت درباره حلب گفت: نشست اخیر گروه حامی سوریه به نتایج دلخواه نرسیده است. حدود ۲۷۰  هزار نفر در حلب تحت محاصره به سر می برند.

دی میستورا بدون اینکه به اوضاع محاصره شدگان در دیگر مناطق  اشاره ای کند، بیان کرد: حوادث شرق حلب دردناک و برای سوری ها شوک آور است. کاروان کمک های بشردوستانه در حومه حلب در معرض حمله وحشتناک قرار گرفت. در حلب جنایات جنگی رخ می دهد.

دی میستورا خواستار آتش بس ۴۸ ساعته برای کمک رسانی به شرق حلب شد.

وی ضمن مخالفت با هرگونه استعفا افزود: استعفای من نمایانگر این خواهد بود که جامعه بین الملل از مسئولیت خود در برابر سوری ها شانه خالی کرده است و سازمان ملل هرگز سوری ها را رها نمی کند و شما از سوری ها و حمایت از آنها دست برندارید.

دی میستورا از شورای امنیت خواست که نقشه راهی برای حل بحران سوریه پیدا کند.

 

با تاکید بر حمایت و حفظ صداهای آزاد در منطقه

حزب الله لبنان ترور « ناهض حتر» فعال سیاسی اردنی را محکوم کرد

حزب الله لبنان عصر یکشنبه با صدور بیانیه ای ، ترور « ناهض حتر» نویسنده ، روزنامه نگار وفعال سیاسی اردنی را محکوم و تاکید کرد که حتر مبارزی بزرگ در رویاروئی با طرح صهیونیستی و مدافع قضیه فلسطین بود.

در این بیانیه آمده است که ناهض حتر از محور مقاومت که برای جلوگیری از طرح تروریسم تکفیری و صهیونیستی مبارزه می کند و سرانجام پیروز می شود، دفاع می کرد و بحق صدائی شجاع ، بلند و پرطنین درمخالفت با طرح های تکفیری، منزوی و طرد کردن و نسل کشی بود.

حزب الله به خانواده، دوستان و رفقای ناهض حتر تسلیت گفته و از مقامات اردنی خواسته است شدیدترین مجازات را علیه مرتکبان این جنایت تروریستی و کسانی که پشت سر آن قرار دارند، اعمال کند تا صدها و سخنان آزاد جایگاهشان در منطقه حفظ بماند و دشمنان آزادی بیان بدانند که از مجازات در این دنیا و آخرت در امان نخواهند بود.

خبرگزاری رسمی اردن ( پترا) اعلام کرد که این نویسنده اردنی صبح امروز در مقابل کاخ دادگستری اردن در مرکز امان پایتخت این کشور بعداز دو هفته آزادی از زندان به قید ضمانت مالی، ترور و کشته شد.

پترا با بیان اینکه « قاتل ناهض حتر بازداشت شده است»، افزود: ناهض حتر با اصابت سه گلوله به بدنش کشته شده اشت.

این فعال سیاسی اردنی به مدت یک ماه به اتهام ترسیم کاریکاتوری« اهانت آمیز به ذات الهی» در صفحه شخصیش در فیسبوک در زندان بسر برده و سرانجام با سپردن کفالت مالی آزاد شده بود.

وی برای روزنامه های لبنانی و اردنی از جمله الاخبار لبنان و ، پایگاه خبری شبکه المیادین مقاله می نوشت و با شبکه های ماهواره ای مانند المیادین به عنوان کارشناس گفت وگو می کرد.

اتحادیه نویسندگان لبنان، حزب سوری قومی اجتماعی در لبنان، سندیکای روزنامه نگاران لبنان و حزب سوسیالیست لبنان هم با صدور بیانیه های جداگانه ترور ناهض حتر را محکوم کرده اند.

 

سرکرده بوکوحرام با انتشار نوار ویدئویی مرگ خود را تکذیب کرد

علیرغم اینکه مقارن با سفر «جان کری» به نیجریه، رسانه های این کشور خبر هلاکت سرکرده تروریست های بوکوحرام را اعلام کرده بودند؛ «ابوبکر شکائو» با انتشار نوار ویدئویی این خبر را تکذیب کرد.

بر این اساس، «ابوبکر شکائو» سرکرده گروهک تروریستی بوکوحرام امروز با انتشار ویدئوی از خود خطاب به دولت نیجریه اعلام کرد: شما در رسانه های اجتماعی اعلام کردید که مرا مجروح کرده و کشته اید؛ در حالی که اینطور نیست.

«ابوبکر شکائو» سرکرده گروهک تروریستی بوکوحرام در این ویدئوی ۴۰ دقیقه ای خطاب به دولت نیجریه تأکید کرد: اوضاع و شرایط خوبی دارم و در امنیت کامل به سر می برم.

لازم به ذکر است، مقارن با سفر «جان کری» وزیر خارجه آمریکا به نیجریه و دیدار با «محمد بوهاری» رئیس جمهور این کشور؛ رسانه های نیجریه به صورت همزمان خبر هلاکت سرکرده تروریست های بوکوحرام در ۲۳ آگوست سال جاری میلادی در این کشور را رسانه ای کرده بودند.

این در حالیست که خبر هلاکت «ابوبکر شکائو» پیشتر نیز در سال ۲۰۱۳ و بار دیگر هم در سپتامبر سال ۲۰۱۴ توسط دولت نیجریه اعلام شده بود.