ایران پرس- در پی ادامه اعتراض های دانشجویان و دانش آموزان برای هشتمین روز در بنگلادش، خانم شیخ حسینه واجد نخست وزیر این کشور، پایان تظاهرات را خواستار شد.

اعتراض ها در پی کشته شدن دو نوجوان بنگلادشی بر اثر برخورد یک اتوبوس که با سرعت زیاد در حال حرکت بود آغاز شد، اما به سرعت به سایر شهرها بخصوص داکا پایتخت سرایت کرد.

خانم شیخ حسینه نگران این است که اعتراض ها در حال تبدیل شدن به جنبش های اعتراضی ضد دولت وی است.

عوامی لیگ به رهبری «شیخ حسینه» از سال 2009 قدرت را در بنگلادش در اختیار دارد.

وی موفق شده است با همکاری با ارتش و پرونده سازی برای رهبران احزاب مخالف مانع از بروز هر گونه اعتراض های ضد دولتی شود.

با این حال فساد گسترده در سیستم حمل و نقل بنگلادش بخصوص جاده ای در کنار ادامه افزایش نرخ بیکاری و تبعیض در استخدام دوایر دولتی باعث شد تا کشته شدن دو نوجوان در تصادف جاده ای به سرعت به یک اعتراض گسترده در این کشور تبدیل شود.

با توجه به اینکه در اوایل سال میلادی 2019 قراراست انتخابات پارلمانی بنگلادش برگزار شود، تشدید اعتراض های دانشجویی نخست وزیر این کشور را نگران تبعات آن کرده است.

نکته قابل توجه در اعتراض های جاری دانشجویی در بنگلادش این است که هنوز دولت داکا هیچ حزب و یا گروهی را به حمایت و یا سازماندهی اعتراضهای دانشجویی و دانش آموزی متهم نکرده است و این نشان می دهد که اعتراض ها یا خودجوش هستند و یا دست های پنهانی وجود دارند، که از طریق  شبکه های اجتماعی اقدام به سازماندهی اعتراض ها می کنند.

به همین دلیل دولت بنگلادش اینترنت را قطع کرد. 

تظاهرات در بنگلادش

 

روزنامه کثیرالانتشار «پروتوم آلو» چاپ بنگلادش در سر مقاله اخیر خود در این باره نوشت:

«دولت داکا برای جلوگیری از گسترش اعتراض ها سرویس اینترنت ۳جی و ۴جی را از شامگاه شنبه به مدت ۲۴ ساعت قطع  کرد. نگرانی دولت از دخالت شبکه های اجتماعی در این اعتراض ها است.»

اینکه دولت بنگلادش بتواند اعتراض های دانشجویی را متوقف کند بستگی به عملکرد ان و پاسخ به انتظارات و مطالبات قشر دانشگاهی این کشور دارد.

بیشتر احزاب مخالف مطالبات مردم را در پارلمان مطرح و پی گیری می کردند اما در سالهای اخیر که صدای هیچ حزب مخالفی شنیده نمی شود شبکه های اجتماعی جای آنها را پر کرده و به نظر می رسد موفق به بسیج دانشجویان برای اعتراض شده اند که می تواند برای «خانم حسینه» بخصوص در انتخابات اتی نگران کننده باشد.

«عطا الرحمن» کارشناس سیاسی بنگلادش می گوید، دولت بنگلادش نگران نتایج انتخابات عمومی است که قرار است سال آینده برگزار شود. دولت با بازداشت مخالفان در نظر دارد فعالیت احزاب مخالف را تحت تاثیر قرار دهد. این در حالی است که شبکه های اجتماعی تهدیدی بالقوه تلقی می شوند.

در هر حال قابل پیش بینی بود که پیامد آنچه مخالفان اقتدار گرایی «خانم شیخ حسینه» درعرصه سیاسی بنگلادش می دانند به اعتراض های عمومی دانشگاهیان دراین کشور منجر شود.

با توجه به اینکه این کشور همواره با حضور احزاب مختلف از جمله ناسیونالیست بنگلادش و احزاب اسلامی اداره شده است؛ آغاز گفتگوهای سیاسی و برخورد با فساد و تبعیض در استخدام در دوایر دولتی می تواند ضمن ایجاد فضای آشتی ملی، دانشجویان را به آینده تحولات بنگلادش امیدوار کند.

139/110

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید:

تظاهرات در بنگلادش در اعتراض به صدور حکم علیه خالده ضیا+ ویدئو

 تظاهرات مردم بنگلادش در حمایت از مسلمانان روهینگیا

تظاهرات دراعتراض به نصب تندیس الهه یونانی در بنگلادش

 

تظاهرات در بنگلادش