در این راستا" میشل باچله" Michelle Bachelet کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به درگیری نیروهای امنیتی بولیوی با طرفداران مورالس رئیس جمهور مستعفی این کشور که به کشته شدن دستکم 8 معترض منجر شد، به مقامات دولت موقت بولیوی درباره از کنترل خارج شدن اوضاع این کشور هشدار داد.
اعتراضات در بولیوی پس از اعلام پیروزی مورالس در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در این کشورآغاز شد. مخالفان مورالس نتیجه انتخابات را نپذیرفته و وی و دولتش را متهم به تقلب و دستکاری در آرا کردند.
آنان با برگزاری تجمعات اعتراض آمیز و تخریب اموال عمومی نظم اجتماعی را به هم ریختند و خواهان استعفای مورالس شدند.
سرانجام 20 روز پس از آغاز اعتراضات مخالفان و راستگرایان تحت حمایت واشنگتن به نتایج انتخابات؛ مورالس رییس جمهوری بولیوی طی یک کودتای آرام و با اعمال فشار ارتش از مقام خود استعفا کرد و چند روز بعد بولیوی را به مقصد مکزیک ترک کرد.
با خروج مورالس از بولیوی و تشکیل دولت موقت به ریاست "ژانین آنییز چاوز" Jeanine Anez سناتور راستگرا، ناارامی ها در این کشور ادامه دارد و این کشور به صحنه درگیری میان حامیان اوو مورالس، رئیس جمهوری سابق و نیروهای پلیس تبدیل شده است.
آنیز که از حمایت واشنگتن برخوردار است، وعده برگزاری انتخابات زود هنگام در این کشور را داده است. وی لغو قانون شرکت نامحدود نامزدهای انتخاباتی و برگزاری هر چه زودتر انتخابات سراسری شفاف و آزاد را دو هدف اصلی خود اعلام کرده است.
وی همچنین گفته است اجازه نخواهد داد مورالس در این انتخابات حضور داشته باشد." ژانین آنییز چاوز " گفت: قصد دارم تصمیم دادگاه قانون اساسی برای اجازه دادن به مورالس جهت بازگشت و شرکت مجدد در انتخابات را لغو کنم تا او نتواند در انتخابات آتی شرکت کند.
آنییز همچنین طی چند روز گذشته با گردش 180 درجه در سیاست خارجی این کشور، گوایدو رییس جمهوری خودخوانده و رهبرمخالفان ونزوئلا را به رسمیت شناخته است.
وی همچنین با انتقاد ازسیاست های کوبا بیش از 200 پزشک کوبایی مقیم این کشور را اخراج کرد. به قدرت رسیدن آنییز با استقبال مقامات کاخ سفید مواجه شده است.
در واقع آمریکا مدتهاست با حمایت از جریان های راستگرا برای بازگشتن به فضای سیاسی و اقتصادی کشورهای آمریکای لاتین تلاش می کند.
در این راستا مثلث ونزوئلا، بولیوی و کوبا که همواره مقابل سیاست های آمریکا ایستاده اند، هدف اصلی است. اگرچه سیاست های آمریکا برای سرنگونی نیکولاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا تاکنون نتیجه نداده است؛ اما از نظر طرفداران مورالس اتفاقات بولیوی ادامه سیاست های خصمانه واشنگتن در کشورهای آمریکای لاتین به ویژه علیه جریان های عدالتخواهانه و استعمارستیز کشورهای این منطقه است.
از این رو طرفداران مورالس معتقدند آمریکا پشت اتفاقات کنونی بولیوی و کودتای نرم ارتش این کشور قرار دارد.
از نظر طرفداران مورالس امپریالیسم آمریکا در حال بازگشت به آمریکای لاتین است چنانکه کناره گیری مورالس از قدرت و خروج وی از بولیوی نیز با استقبال مقامات واشنگتن رو به رو شده است.
"مایکل جی کوزاک" دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی ،در این باره گفت:ما آماده همکاری با آنییز و دیگر مقامهای غیرنظامی بولیوی هستیم تا آنها طبق قانون اساسی بولیوی، هر چه زودتر انتخابات آزاد و منصفانه را در این کشور ترتیب دهند.
کشتار و سرکوب طرفداران مورالس در بولیوی ادامه دارد؛ مورالس در این زمینه با اشاره به اینکه رهبران کودتا به قتل عام بومیان و مردم فقیری که خواستار دموکراسی هستند، میپردازند، گفت: ناآرامیهای کنونی بخشی از درگیریهای ضد امپریالیستی و ضد استعماری بومیان بولیوی است که سالها با آن روبه رو بودهاند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به مقامات دولت موقت بولیوی درباره از کنترل خارج شدن اوضاع این کشور هشدار داده است؛ به نظر می رسد روزهای سختی تا برگزاری انتخابات در بولیوی در انتظار مردم این کشور است.118
بیشتر بخوانید:
سازمان ملل هشدار داد؛ بحران بولیوی ممکن است از کنترل خارج شود