«آلوارو الیزاد» Álvaro Elizalde رهبر حزب سوسیالیست، اصلی ترین حزب مخالف دولت شیلی، در پایان این نشست اعلام کرد: دولت نمی خواهد به خواسته های شهروندان گوش کند.
اعتراضات به شرایط اجتماعی و اقتصادی در شیلی از 18 اکتبر و با اعتراض دانشجویان به افزایش قیمت بلیت مترو آغاز شد و در فاصله کوتاهی با پیوستن جمع زیادی از شهروندان این کشور به جمع معترضان، به بحران سیاسی و اجتماعی جدی در این کشور تبدیل شد. شهروندان این کشور معترض سیاست های دولت در بخش های اجتماعی و اقتصادی، افزایش فاصله طبقاتی و نابرابری های اجتماعی هستند.
پائولا ریواس، دبیر اتحادیه کارکنان متروی سانتیاگو در این باره گفت: دلیل اصلی این اعتراضات نه فقط گران شدن بلیت مترو که حقوق پایین، خصوصیسازی آب، بالا رفتن قیمت برق، سیستم خدمات درمانی و نابرابری آموزشی بوده است؛ بالا رفتن قیمت بلیت مترو تنها ماشه این اعتراضات را کشیده و مردم را به خیابانها کشانده است تا بگویند بس است! ما دیگر ساکت نخواهیم ماند.
این شرایط سبب شد تا «سباستین پینیه را» Sebastián Piñera رئیس جمهوری شیلی در چند مرحله ضمن عقب نشینی از سیاست های خود مانند گران کردن بلیت مترو و ارایه بسته اصلاحات اجتماعی شامل افزایش۲۰ درصدی حداقل حقوق، توقف افزایش تعرفه برق و پیشنهاد قانونی برای تامین هزینههای پزشکی گران قیمت از سوی دولت، تلاش کند تا معترضان را آرام کند اما این تصمیمات هم معترضان را آرام نکرد. آنان منتقد اجرای سیاست های خصوصی سازی در شیلی هستند که سبب افزایش نابرابری های اجتماعی در این کشور شده است.
اگرچه شیلی طی سال های اخیر رشد اقتصادی خوبی را تجربه کرده است اما شهروندان این کشور به شکل عادلانهای از برنامه های توسعه اقتصادی بهرهمند نشدهاند. برخی صاحب نظران این وضع را صرفا حاصل انتخاب پینیه را در سال ۲۰۱۷ میدانند و برخی دیگر معتقدند این وضع حاصل سالها اعمال سیاستهای نئولیبرال در دولتهای مختلف است.
اگرچه طی هفته گذشته اعضای دولت شیلی تغییر کردند و دولت حالت فوق العاده را نیز لغو کرد اما از نظر معترضان این اقدامات کافی نیست. در این راستا نشست دولت شیلی با احزاب مخالف برای آرام کردن اعتراض ها به اوضاع اقتصادی و اجتماعی این کشور نتیجه نداده و دولت نتوانسته است معترضان را به پذیرش طرح مورد نظر خود از جمله اعمال تغییراتی با هدف معافیت های مالیاتی شرکت ها متقاعد سازد.
«هرالدو مونوز» Heraldo Muñoz رهبر حزب چپ میانه "دموکراسی برای شیلی" گفت: در حال حاضر هیچ چشم انداز روشنی در مورد مذاکره با دولت وجود ندارد.
در چنین شرایطی اعتراضات در شیلی ادامه دارد. بنا بر نظرسنجی جدید در شیلی میزان حمایت از رئیس جمهوری این کشور به 14 درصد رسیده که پایین ترین میزان حمایت از یک رئیس جمهوری طی سه دهه گذشته در شیلی است.
همچنین بنا بر این نظرسنجی حدود 80 درصد مردم شیلی اعلام کرده اند که معتقدند اصلاحات مد نظر سباستین پینیه را برای بهبود شرایط کافی نیستند.
با ادامه ناآرامی ها، دولت شیلی مجبور شد از میزبانی کنفرانس آب و هوایی سازمان ملل متحد در ماه دسامبر و نشست سازمان همکاری های اقتصادی آسیا– پاسفیک در روزهای 16 و 17 نوامبر اعلام انصراف کند.
اکنون معترضان استعفای رییس جمهوری شیلی را خواهانند و شعار های "عدالت، حقیقت" و "نه به مصونیت از مجازات" سر می دهند. شیلی روزهای سرنوشت سازی پیش رو دارد.118
بیشتر بخوانید:
تغییرات گسترده در کابینه دولت شیلی
حالت فوق العاده در شیلی لغو شد
ادامه اعتراضات در شیلی؛ عقب نشینی دولت/ تحلیل