مشکلات پناهجویان در یونان در حالی ادامه دارد که تلاشها برای ارائه خدمات به آنها در هفته های اخیر به حداقل رسیده است.

به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی، دولت یونان اخیرا به علت بی توجهی به موضوع بحران پناهجویان و همچنین فراهم نکردن زمینه ای برای دسترسی فعالان حقوق بشر به مناطقی که پناهجویان در آن اسکان داده شده اند، مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.  

یک منتقد دولت یونان به خبرنگار پرس تی وی گفت: دولت این کشور درصدد بی ارزش جلوه دادن جنبش اعلام همبستگی با پناهجویان است، این در حالی است که بسیاری از فعالان حقوق بشر خواستار دسترسی به مناطقی هستند که پناهجویان در آن اسکان داده شده اند.

وی تصریح کرد، فعالان حقوق بشر همچنین خواهان رسیدگی به وضعیت پناهجویان هستند، این در حالی است که دولت یونان راه های دسترسی به این مناطق را مسدود کرده است، دولت یونان باید مرزها را باز و در راستای رسیدگی به امور پناهجویان تلاش کند.

براساس این گزارش ، معترضان نیز در روزهای اخیر با برگزاری تظاهرات در یونان به اوضاع پناهجویان اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به امور آنها شده اند، معترضان همچنین خواستار در نظر گرفته شدن حقوق انسانی پناهجویان شدند.

یکی از سازمان دهندگان این تظاهرات به خبرنگار پرس تی وی گفت: جنبش اعلام همبستگی با پناهجویان خواستار رسیدگی به وضعیت این مردم است در حالی که رفتار دولت یونان با پناهجویان ، غیرقانونی محسوب می شود .

گفته می شود هزاران نفر از سازمانها و موسسات حمایت از پناهجویان، خواستار ارائه کمکهای بی شائبه خود به این مردم شدند.

آنها همچنین از دولت یونان و سایر دولتهای اروپایی خواسته اند تا در راستای کمک به پناهجویان تلاش و از برخوردهای تبعیض آمیز با آنها خودداری کنند.

انجمن های حامی پناهجویان همچنین با انتقاد از توافقنامه اتحادیه اروپا و آنکارا، آن  راهکار را برای پایان دادن به این بحران مفید ندانستند.

اوایل مارس ترکیه قول داد تا برای جلوگیری از ورود مهاجران خارجی به اروپا اقدامات بیشتری را انجام دهد و در مقابل اتحادیه اروپا نیز متعهد شده است تا 6 میلیارد یورو کمک مالی در اختیار آنکارا قرار دهد تا با بحران مهاجرت مقابله کند.ترکیه همچنین خواستار تسریع روند مذاکرات آزادسازی ویزا و پیوستن به اتحادیه اروپا شده است.

توافق ترکیه و اتحادیه اروپا بر سر بحران مهاجرت با انتقاد شدید سازمان ملل روبرو شده است. مقام های سازمان ملل بر این باورند که در این توافقنامه حقوق مهاجران در نظر گرفته نشده است.

اتحادیه اروپا با بدترین بحران آوارگان پس از جنگ جهانی دوم روبرو شده است.

این بحران موجب ایجاد تنش در روابط بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است و پایبندی این کشورها به توافقنامه شنگن را به شدت زیر سئوال برده است.