"مولود چاووش اوغلو" گفت: یک هیات ترکیهای فردا (دوشنبه) هفدهم فوریه به مسکو سفر و درباره ادلب با مقام های روسیه مذاکره خواهد کرد، اما اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد، آنکارا اقدام دیگری دراین خصوص پیش میگیرد.
همزمان با اظهارات مولود چاووش اوغلو، "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه بدون اشاره به نقض تمامیت ارضی سوریه ازسوی نیروهای ارتش ترکیه و تناقض اقدامات آنکارا با توافقنامه های بین المللی طی سخنانی، تهدید کرد:
تا زمانی که نیروهای نظامی سوریه از ادلب عقبنشینی نکنند، بحران دراین شهر حل نخواهد شد، بویژه که تحولات در سوریه در تشکیل سیاست کشورمان نقش دارد.
اظهارات اخیر مقامهای ترکیه مبنی برخروج نظامیان سوری از بخشی از اراضی این کشور (که مرکز تجمع باقیمانده تروریست های تکفیری، صهیونیستی محسوب می شود) قابل تامل است.
باید گفت: مقام های دولت آنکارا طی چند سال اخیر، همواره ازموضع صاحبخانه و رهبر منتخب مردم سوریه، درباره مسائل این کشور اظهارنظر می کنند. همین نوع نگاه مقام های دولت آنکارا این تصور را ایجاد می کند که دولتمردان ترک همچنان در پی اجرای آن چه که ایده "نئوعثمان گرایی" خوانده می شود، هستند.
این ایده، درواقع به تلاشهای دولت آنکارا برای بازپس گیری بخشی از اراضی غرب آسیا از جمله سوریه و عراق در داخل ترکیه مشروعیت می بخشد. به عبارت دیگر، برخلاف آن چه که مقامهای آنکارا دایما ادعا می کنند، دولتمردان ترک به اراضی سوریه چشم داشت دارند.
مقامهای دولت آنکارا در شرایطی موضوع خروج نیروهای دولت دمشق از ادلب را مطرح می کنند که نظامیان سوریه در زمین خود و با هدف اعمال حاکمیت دولت قانونی دمشق مبارزه می کنند و این اقدامی مشروع است. درصورتی که حضور نظامی ترکیه در اراضی سوریه فاقد مشروعیت است و دیر یا زود به پایان خواهد رسید.
بدون شک، تلاش های ترکیه برای جلوگیری ازپیشروی ارتش سوریه و باز پس گیری اراضی این کشور ازدست تروریستها، نه تنها منافع دولت و مردم ترکیه را درپی نخواهد داشت، بلکه ازاین شرایط، صرفا" آمریکا و رژیم اشغالگر قدس میتوانند بهره برداری کنند.
برخی ازمحافل سیاسی، تحرکات ترکیه را به گونه ای دیگر تعبیر می کنند. درحقیقت، چنین به نظر میرسد که مقام های ترکیه درپشت پرده با آمریکا و احتمالا" رژیم صهیونیستی در زمینه ادامه بحران درسوریه تبانی کرده اند.
به همین دلیل برای تداوم بحران در این کشور همه مساعی خود را به کار گرفته اند و علاوه بر دولت سوریه، همه طرفهای معامله را به جنگ تهدید می کنند. درحالی که توان واقعی ارتش ترکیه بسیار کمتر ازتهدیدهای مقام های این کشور است.
ارتش سوریه از یک ماه پیش عملیات نظامی علیه تروریستها را از دو محور یکی جنوب و غرب "حلب" و دیگری جنوب "استان ادلب" آغاز کرده و توانسته طی مدت زمانی کوتاه، 600 کیلومتر مربع را به همراه اتوبان حلب دمشق آزاد و پاکسازی کند. برغم این موفقیت ها، ارتش ترکیه با ارسال هرچه بیشتر تجهیزات به اراضی سوریه، برای پیشروی ارتش سوریه موانع متعدد ایجاد می کند.
ارسال تجهیزات نظامی ترکیه به مرزهای شمالی سوریه درحالی صورت می گیرد که ارتش سوریه درادامه پیشرویهای خود طی دو ماه گذشته، پس ازدرگیریهای سنگین با گروههای تروریستی، توانسته است روستاهای نزدیک به منطقه راهبردی "خان طومان" درحومه حلب غربی در شمال این کشور را از اشغال تروریستها پاکسازی کند و آماده است باقیمانده اراضی اشغال شده توسط تروریست ها را باز پس بگیرد.
با وجود این، ارتش ترکیه همچنان درصدد مانع تراشی برای تحقق اهداف دولت سوریه درجهت منافع آمریکا به ویژه خریدن وقت و زمان است.
نویسنده: محمد علی طالبی خاکیانی
138/118
بیشتربخوانید:
سوریه: تهدیدات ترکیه درباره حمله به ارتش سوریه پوچ است
ارتش سوریه: آماده پاسخ به تجاوزات ترکیه هستیم