ایران پرس - در پی حملات انفجاری به مراسم نماز جمعه در مسجد شیعیان امام زمان (عج ) کابل، چهارده تن متشکل از غیر نظامی و پلیس کشته شدند که واکنشهای داخلی و منطقه ای را برانگیخته است.

پس از ظهور گروه تروریستی داعش در افغانستان در سه سال گذشته، حملات به اماکن مذهبی از جمله مساجد و نمازگزاران آغاز شده است.

این در حالی است که به رغم دهها سال جنگ و خونریزی در افغانستان هیچ گاه جنگ، جنگ مذهبی در این کشور نبوده است و شیعیان و سنی ها به رغم اختلافات قومی در کنارهم با دشمن مشترک جنگیده اند.

بنابراین حرکت حساب شده و سازمان یافته در افغانستان در حال وقوع و اجرا است تا با ایجاد جنگ مذهبی، این کشور را وارد مرحله تازه ای از جنگ های داخلی کنند.

ریشه فرقه گرایی در منطقه، مدارس مذهبی پاکستان و فعالیت وهابیون است که از دهه شصت میلادی با سرمایه گذاری های کلان عربستان بالغ بر بیست هزار مدرسه مذهبی در پاکستان فعالیت می کنند که اکثر انها فرقه گرایی را اموزش می دهند و گروههای  تروریستی از جمله لشکر جهنگوی در پاکستان زیر نظر این مدارس هستند.

انفجار سه سال پیش در مراسم عاشورای حسینی در کابل نشان داد که فرقه گرایان درصدد اعمال سیاستهای جدید اربابان خود بخصوص عربستان برای دامن زدن به جنگ سنی و شیعه در افغانستان هستند.

سید اسحاق شجاعی مدیر مسئول روزنامه عصر نو افغانستان:

"جنایت‌های اخیر علیه شیعیان در کابل و سایر مناطق افغانستان چه از جانب گروه طالبان باشد یا از طرف گروه تروریستی داعش، با انگیزه‌های فرقه‌گرایانه و تکفیری و تحت تأثیر دلارهای عربی بویژه عربستان انجام می‌گیرد."

انچه بیشتر در مورد تحولات و متغییرهای جنگ در افغانستان نگران کننده است افزایش خاموش گروههای تروریستی با مواضع و دیدگاههای متفاوت است که با پرچم گروه تروریستی داعش جنایت می کنند.

علاوه بر آن تغییر راهبردهای جنگ از قومی و سیاسی به مذهبی با دخالتهای محافل عربی و مدیریت بحران امریکا است که امنیت افغانستان را به شدت تهدید می کند.

جاوید حسینی پژوهشگر بخش افغانستان در موسسه مطالعات آسیای مرکزی و افغاستان:

"مولفه‌های جنگ افغانستان در حال تغییر است. زمانی تغییر جغرافیای جنگ از جنوب به شمال مطرح اما اکنون مولفه مذهب هدف قرار داده است. در دو سال گذشته شیعیان افغانستان هدف حملاتی واقع شدند که داعش مسئولیت آن را پذیرفت .بحث همکاری طالبان و داعش ضد شیعیان نیز نگران کننده است ."

در هر حال، تکرار حملات تروریستی به اماکن مقدس اسلامی از جمله مساجد هشداری جدی برای دولت وحدت ملی افغانستان است که با کنار گذاشتن اختلافات خود و تکیه بر توان مردم این کشور به مقابله با فرقه گرایان و تروریستها برخیزد که با حمایتهای خارجی هر روز در حال تقویت هستند.

تکیه «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان به امریکا که با امضای «سند میثاق همکاری افغانستان و آمریکا» مجددا تجلی یافت نمی تواند کمکی به تامین امنیت افغانستان کند، زیرا امریکا تنها منافع خود را در افغانستان دنبال می کند و هرچه این کشور بحرانی تر باشد امریکا منافع خود را بهتر پی گیری می کند. 116/112

بیشتر بخوانید:

پایان حمله تروریستی داعش به مسجد امام زمان (عج) در کابل

چهار شهید و هشت زخمی براثر انفجار مسجدی در کابل

انفجار در مسجد امام زمان (عج) در شمال کابل