به گزارش ایران پرس، «آنتونیو گوترش»António Guterres دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه در بیانیه ای بار دیگر حمایت خود را از برجام و اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد.
«دونالد توسک» Donald Tusk رئیس شورای اروپا نیز روز پنجشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بر پایبندی اتحادیه اروپا به برجام تاکید کرد.
توسک توافق هسته ای برجام را گزینه ای مناسب برای حفظ امنیت اروپا و جهان دانست و گفت: تا زمانی که ایران به برجام پایبند است، اتحادیه اروپا هم به آن متعهد میماند.
درهمین ارتباط، جنبش غیرمتعهدها هم درپی برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل به ریاست «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا، از برجام حمایت کرد.
120 کشور عضو این جنبش، برخلاف خواست ترامپ، سلاحهای هستهای رژیم اسرائیل را تهدیدی برای خاورمیانه و کل جهان دانستند و پیوستن این رژیم را به معاهده «انپیتی» خواستار شدند.
اعضای جنبش غیرمتعهدها درهمین چارچوب خواستار آن شدند که پیشنهاد ایران مبنی بر ایجاد منطقه عاری از سلاح های هستهای هرچه زودتر عملی شود.
پیش از این نیز هم «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تاکید بر این که واشنگتن نمی تواند تصمیم های سیاسی خود را بر نهادهای بین المللی و کشورهای دارای حق حاکمیت تحمیل کند، تاکید کرد اروپا به همراه دیگران برجام را حفظ خواهد کرد.
موگرینی با بیان اینکه آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون در 12 گزارش پایبندی ایران را به برجام تایید کرده افزود، اروپا به دنبال اجرایی کردن سازو کار خود برای تضمین ادامه تجارت با ایران به رغم تحریم های آمریکا است.
در همین راستا ایران و اروپا در هفته های اخیر وهمچنین در حاشیه هفتاد وسومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک آمریکا گفت وگوهایی را به منظور حفظ برجام پس از خروج واشنگتن از این توافق بین المللی آغاز کرده اند.
اروپا در جریان این مذاکرات متعهد شد بسته ای حمایتی برای حفظ برجام و مقابله با تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران ارائه کند و جمهوری اسلامی ایران هم تاکید کرده است که انتظار دارد بسته ارائه شده، حقوق ملت ایران را تضمین کند.
این مواضع، پیامی محکم به ترامپ داشت تا جایی که مجله «تایم» آمریکا نوشت: برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل به ریاست ترامپ که با هدف منزوی کردن ایران ترتیب یافته بود، به رغم سخنرانی آتشین و تلاش وی برای نشان دادن تصویری منزوی از ایران، نتیجه عکس داشت و اتفاقی که افتاد، اختلافات آمریکا و متحدان نزدیکش را آشکارتر کرد.
دونالد ترامپ 8 مه با تکرار اتهام های بی اساس علیه ایران، خروج یکجانبه آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای هستهای علیه تهران را اعلام کرد که با محکومیت گسترده داخلی و جهانی روبه رو شد.
عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران با توصیف برجام به عنوان یکی از بخش های جدایی ناپذیر قطعنامه 2231 شورای امنیت، گفت: بدین شکل توافق هسته ای به همه جامعه بین المللی تعلق دارد و نوعی تعهد برای همه جامعه بین المللی برای حمایت از آن و تسهیل اجرای آن با حسن نیت و در فضایی سازنده به بار می آورد.
141/110
بیشتر بخوانید:
عراقچی: برجام متعلق به جامعه بینالمللی است
حمایت دوباره دبیرکل سازمان ملل از برجام
دونالد توسک: اتحادیه اروپا به برجام متعهد می ماند