به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، «محمد جواد ظریف» عصر روز شنبه (به وقت محلی) در دیدار با «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان، مهمترین مسائل دوجانبه آخرین تحولات و رویدادهای مهم منطقه ای و بین المللی را مورد بررسی قرار داد.
دیدار و گفت وگو با وزرای خارجه فرانسه، انگلیس، ایتالیا، نروژ، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و همچنین رئیس جمهوری اسلونی و رئیس کمیسیون سیاست خارجی آلمان از جمله برنامه های دکتر محمد جواد ظریف طی دو روز اخیر در مونیخ بوده است.
دیدار ظریف با بوریس جانسون وزیر امور خارجه بریتانیا
در این دیدارها، موضوعات مختلف بین المللی، منطقه ای و دوجانبه مورد بحث و رایزنی قرار گرفت.
بررسی آخرین وضعیت برجام، مهمترین محور رایزنیهای ظریف در مونیخ
آخرین وضعیت برجام و اجرای آن مهم ترین موضوع مورد بحث در تمامی این دیدارها بود.
همه طرف ها در این ملاقات ها بر اهمیت برجام برای جامعه بین الملل به عنوان موفق ترین تجربه معاصر در حل و فصل مسالمت آمیز یکی از پیچیده ترین بحران های بین المللی تاکید کرده و حمایت کامل خود را از استمرار و ادامه آن اعلام نمودند.
ابعاد بین المللی برجام، غیرقابل مذاکره مجدد بودن آن، پاییندی کامل ایران به تعهدات خود که در تمامی گزارشات آژانس مورد تایید واقع شده است، اثرات برجام در ثبات جهانی و منطقه ای، لزوم تعهد کامل همه طرفها به عدم نقض آن و بالاخره علاقه همه طرف ها برای گسترش روابط دوجانبه با استفاده از فرصت های برجام از دیگر مواردی بود که مورد تاکید همه طرفها قرار داشت.
دیدار ظریف با ژاک مارک آیرو وزیر امور خارجه فرانسه
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدارها به صراحت اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات بین المللی خود از جمله برجام پایبند است و شرایط حاضر را به دقت رصد می کند.
ظریف در این دیدارها از اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی خواست با بدخواهانی که با گسترش ایران هراسی سعی می کنند به وحشت آفرینی کاذب در سطح منطقه ای و جهانی و ایجاد فضای تردید و ابهام دامن بزنند، مقابله نمایند.
محمد جواد ظریف، در دو روز گذشته همچنین با نخست وزیر عراق، وزیر خارجه ترکیه و وزرای دفاع لبنان، پاکستان و سنگاپور دیدار کرد.
موضوعات موجود در روابط دوجانبه و بررسی اوضاع در منطقه، بخصوص در سوریه و یمن از جمله مهم ترین محورهای این دیدارها بود.
گسترش همکاری های دوجانبه به منظور حفظ و گسترش صلح و آرامش در منطقه و مقابله با گروه های تروریستی مورد اتفاق نظر همه طرف ها در این ملاقات ها بود.
کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه آغاز شد و روز یکشنبه پایان خواهد یافت.
برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ
کنفرانس امنیتی مونیخ با مشارکت قابل توجه 10 رئیس جمهوری، معاون رئیس جمهوری آمریکا، 8 نخست وزیر، وزرای امور خارجه 30 کشور، وزرای دفاع حدود 20 کشور و مقامات بین المللی شامل دبیر کل سازمان ملل متحد، دبیر کل ناتو، دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، سازمان همکاری شانگهای، روسای پارلمان و شورای اروپا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدیران کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اینتر پل، سازمان بین المللی مهاجرت و کمیسونر عالی پناهندگان و کمیسیونرهای اتحادیه اروپا در حال برگزاری است.
پنجاه و سومین دوره کنفرانس امنیتی مونیخ از روز جمعه در هتل «بایریشر هوف» مونیخ مرکز ایالت بایرن آلمان آغاز و امروز یکشنبه به کار خود پایان می دهد.
در این اجلاس موضوعات مهم بین المللی از جمله آینده ناتو، نظم جهانی، امنیت انسانی، تروریسم و افراط گرائی، مسائل منطقه ای شامل آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره کره، جهان عرب، سوریه و اکراین در قالب جلسات عمومی مورد بحث و گفت و گو قرار می گیرد.116/111
بیشتر بخوانید
رایزنیهای ظریف در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ
سایه اختلافات اروپا و آمریکا بر کنفرانس امنیتی مونیخ/تحلیل
ظریف در مونیخ؛ نقدی بر تهدید ها و تحریم های امریکا علیه ایران/تحلیل
دیدار ظریف و موگرینی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ
ورود ظریف به مونیخ آلمان/ ویدئو