دیوان دادگستری اروپا به عنوان عالیترین مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به قوانین اتحادیه اروپا حکم داد که اعضای این اتحادیه میتوانند کارکنان را از پوشیدن لباسهای نشاندهنده باورهای مذهبی منع کنند.
این رای پس از آن صادر شد که یک زن بلژیکی اعلام کرد: کارفرمای او با گفتن اینکه او نمیتواند در محل کار حجاب داشته باشد، آزادیهای مذهبیاش را نقض کرده است.
اگرچه اسلام ستیزی در کشورهای اروپایی طی سال های اخیر افزایش پیدا کرده است و در بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه بسیاری از مسلمانان به ویژه زنان تحت فشار و آزار و اذیت قرار گرفته اند و به مقدسات آنها توهین شده است؛ اما در ماه های اخیر این روال تشدید شده است.
در واقع طی ماه های اخیر کشورهای غربی با وضع قوانین مختلف رسما به سیاست های اسلام ستیزانه خود جنبه قانونی می دهند.
دراین زمینه می توان به تصویب قانون منع پوشیدن عبا برای دختران مسلمان در مدارس دولتی فرانسه و صدور مجوز قران سوزی در سوئد اشاره کرد.
کشورهای اروپایی در حالی سیاست های اسلام ستیزانه را در پیش گرفته و تشدید کرده اند که اکثر آنها دهه ها است ادعای پایبندی به آزادی و احترام به عقاید و ادیان مختلف دارند و در بسیاری موارد کشورهای دیگر را به نقض آزادی و عدم رعایت حقوق بشر محکوم می کنند.
از جمله مهمترین موضوع ها در کشورهای غربی موضوع حجاب و پوشش است. آنها رسما با دلایل مختلف از جمله اینکه پوشیدن حجاب خلاف قوانین سکولار است، در صدد حذف حجاب و نمادهای مذهبی مسلمان هستند.
گزارش های منتشر شده نشان می دهد فرانسه نژادپرستی وهمگون سازی را در رابطه با مسلمانان، به ویژه زنان مسلمان با حجاب، به شدت اعمال می کند.
در دیگر کشورهای اروپایی نیز شرایط همین گونه است چنانکه پارلمان فدرال آلمان نیز قانونی را تصویب کرده که ممنوعیت پوشیدن «نمادهای مذهبی» کارمندان دولت تاکید می کند.
در مجارستان مطالعهای که در مورد زنان مسلمان انجام شده نشان می دهد آزار لفظی علیه زنان مسلمان ادامه دارد و به دلیل نفرت شدید مردم از افرادی که آنها را بیگانه میدانند، بدتر شده است.
این شرایط به گونه ای است که «آنتونیوگوترش» دبیرکل سازمان ملل چندی پیش در این زمینه گفت: "ارتباط بین نفرت علیه مسلمانان و نابرابری جنسیتی غیر قابل انکار است. ما شاهد برخی از بدترین تأثیرات در تبعیض سه گانه علیه زنان مسلمان به دلیل جنسیت، قومیت و ایمان آنها هستیم."
اکنون نیز دیوان دادگستری اروپا گام دیگری در راستای افزایش اسلام ستیزی و فشار بر مسلمانان برداشته است. در حالی که ماده 9 کنوانسیون اروپایی حقوق بشر تصریح میکند: "هر کس حق آزادی اندیشه، وجدان و مذهب دارد و این حق شامل آزادی بیان، مذهب یا عقاید خود در عبادت، تدریس، عمل یا اعمال مذهبی است."
دیوان دادگستری عملا به کشورهای اروپایی اجازه داده تا آزادی زنان در انتخاب حجاب را سلب کرده و موقعیت کاری آنها را به خطر بیندازند.
نهادهای قانونی کشورهای غربی در حالی با توجیه و تفسیرهای مختلف، محدودیت ها را به ویژه برای زنان ودر قبال پوشش آنها اعمال می کنند که حجاب تنها یک نماد مذهبی نیست، بلکه جزء اساسی و اصلی هویت زنان مسلمان است و چنین مجوزی عملا سبب می شود تا زنان مسلمان جایگاه کاری واجتماعی خود را از دست بدهند.
«برهان کسیجی» رئیس شورای اسلامی آلمان گفت: "انتظار ما این است که مسئولان از مسلمانان صیانت کنند."
نویسنده: آتوسا دینیاریان
117
حجاب