به دنبال تیره شدن روابط ترکیه و آمریکا ادعاهایی در مورد شروع انتقال سلاح های هسته ای این کشور از پایگاه هوایی اینجیرلیک به پایگاهی در رومانی مطرح شده است.

سایت خبری ایور آکتیو (Eur Activ) در بروکسل  با تایید این خبرعنوان کرده  که علیرغم پیچیدگیهای سیاسی و فنی، این اقدام از سوی آمریکا شروع شده است.

یکی از روزنامه نگاران به نام جورج گوتِو هم با تایید این خبر در مصاحبه با پایگاه خبری رومانیا لیبره ( Romania Libera)  اشاره کرد که تعداد سلاح های اتمی آمریکا در پایگاه اینجیرلیک به 20 عدد می رسد و با وجود سختی در انجام کارهای مربوط به انتقال، این سلاح ها به مقصد پایگاه هوایی دوسلو در رومانی ارسال می شود.

از سویی اندیشکده های نظامی مربوط به دولت ایالات متحده نیز تعداد این سلاح ها در اینجیرلیک را بین 50 تا 90 سلاح ارزیابی می کنند.

در این بین قبلا نیز روسیه مراتب اعتراض خود به آمریکا مبنی بر ایجاد سپر دفاع موشکی در پایگاه دوسلوی رومانی را اعلام کرده بود.

در پی وقوع کودتای نافرجام در ترکیه ادعاهایی مبنی بر نگرانی آمریکا از به خطر افتادن امنیت سلاح های اتمی در اینجیرلیک منتشر شده است و با پیش آمدن موضوع پایگاه دوسلو در رومانی، مقامات این کشور خبر انتقال سلاح اتمی به این کشور را تکذیب می کنند.

در پاسخی که از سوی وزارت خارجه رومانی منتشر شده آمده است: "ادعای تبدیل رومانی به پایگاه هسته ای جدید آمریکا با قاطعیت رد می شود."

یک مقام مسئول در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اما در مصاحبه ای اظهار داشته که در آخرین نشست این سازمان در ورشو پایتخت لهستان به همکاری نزدیک کشورهای اروپایی با آمریکا در امر بازدارندگی دفاعی تاکید شده است.

اندیشکده استیمسون سنتر در آمریکا به تازگی گزارش داده بود که واشنگتن در 100 کیلومتری مرزهای سوریه و در پایگاه اینجیرلیک از سالهای جنگ سرد تاکنون نزدیک به 50 سلاح هسته ای مستقر کرده است.

دولت آنکارا نیز پس از وقوع حوادث 15 جولای و انجام کودتای نافرجام در این کشور به طور موقت برق این پایگاه را از کار انداخته بود و با جلوگیری از نشست و برخاست هواپیماهای آمریکا در پایگاه، فرمانده ترکیه ای آن را نیز به دلیل همراهی با کودتا دستگیر کرده بود.

به دنبال این تحولات بود که حاکمیت آمریکا در پایگاه اینجیرلیک ترکیه مورد سوال قرار گرفت.