ایران پرس- ریاض، پایتخت عربستان روز گذشته در حالی میزبان نشست شورای وزیران دفاع کشورهای عضو ائتلاف به اصطلاح اسلامی- نظامی برای مبارزه با تروریسم بود که تروریسم ریشه فکری در تعالیم وهابیت دارد.

«محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی روز گذشته در افتتاحیه نشست شورای وزیران دفاع کشورهای عضو این ائتلاف گفت، در حال حاضر بیش از 40 کشور برای مبارزه با تروریسم اعلام آمادگی کردند.

بدون شک، تروریسم یک تهدید جهانی است که مبارزه با آن نیز نیازمند اراده جهانی است. با این حال، عربستان سعودی دست کم در شرایط کنونی نمی تواند پرچمدار و یا حتی مدعی مبارزه با تروریسم باشد. نگاهی به کارنامه سال های اخیر عربستان در خاورمیانه آشکارا ثابت می کند که ادعای مبارزه با تروریسم توسط ریاض بیش از همه طنز تلخ سیاسی است.

عربستان سعودی مهمترین حامی گروه های تروریستی

عربستان سعودی مهمترین حامی گروه های تروریستی طی هفت سال گذشته در سوریه بود.

ریاض در یمن از گروههای تروریستی برای کمک به دولت مستعفی منصورهادی بهره می گیرد.

بارها مقامات عراقی اعلام کردند عربستان سعودی از تروریسم و عملیات تروریستی در عراق دفاع می کند.

ریشه فکری تروریسم و گروهای تروریستی نیز به تعالیم تکفیری و وهابیت در عربستان سعودی باز می گردد.

مأمن تروریستها نمی تواند به کانون مبارزه با تروریستها بدل شود

در همین استا، «کال توماس»، ستون نویس واشنگتن تایمز چندی پیش نوشت:

"اعتماد کردن به عربستان برای مبارزه با تروریست ها مانند آن است که ائتلافی با «کو کلوس کلان» برای مبارزه با نژادپرستی بسازیم. عربستان سالهاست که شیطانی را ساخته و پرداخته است و حالا خود را موظف می داند با آن مبارزه کند. مأمن تروریستها نمی تواند به کانون مبارزه با تروریستها بدل شود."

نکته دیگر این است که حکومت عربستان سعودی 14 دسامبر 2015 تشکیل ائتلاف به اصطلاح اسلامی ضد تروریسم را به رهبری ریاض اعلام کرد.

به عبارت دیگر، حدود دو سال از تشکیل این ائتلاف می گذرد، اما در حالی که گروههای تروریستی در خاورمیانه روند فروپاشی را طی می کنند که داعش از جمله این گروها است، این ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی هیچ عملکردی طی دو سال گذشته در مبارزه با تروریسم نداشته است.

بهره گیری عربستان از تروریسم به عنوان ابزاری سیاسی با هدف مقابله با محور مقاومت

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، سوریه و عراق و همچنین حزب الله لبنان دستاوردهای بزرگی در مبارزه با تروریسم داشته اند که پاکسازی کامل عراق و سوریه از اشغال داعش از مهمترین این دستاوردها است.

آنچه ثابت می کند که ائتلاف به اصطلاح اسلامی- نظامی ضد تروریسم به رهبری ریاض صرفاً یک نمایشی تبلیغاتی و البته کم اثر برای افکار عمومی است، این است که در این ائتلاف محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران حضور ندارد. همین موضوع بیانگر این است که عربستان سعودی از تروریسم به عنوان ابزاری سیاسی با هدف مقابله با محور مقاومت بهره می گیرد.

در واقع؛ باید گفت عربستان سعودی از راهبرد اتحاد و ائتلاف در سیاست منطقه ای خود استفاده می کند تا شکست های سال اخیر منطقه ای خود را با به رخ کشیدن نشست ها و ائتلاف هایی با حضور کشورهای عربی انکار کند.

سید رضی عمادی

133/110

بیشتر بخوانید:

از ادعا تا واقعیت؛ عربستان مهد تروریسم/ تحلیل

انصارالله یمن: عربستان منبع تروریسم جهانی و سازمان ملل شریک آن است

حامیان مالی تروریسم مدعی مبارزه علیه منابع مالی تروریسم/ تحلیل

قاسمی: ترویج تروریسم از مشخصه های آشکار سیاست خارجی عربستان است

روزنامه نگار ایتالیایی: عربستان بزرگ ترین حامی تروریسم است

عربستان بازنده اصلی در چرخه حمایت از تروریسم / تحلیل

عربستان حامی مالی تروریسم/ تحلیل

جابری انصاری: استفاده ابزاری عربستان از تروریسم برای جهانیان مشخص است

نگرانی افکار عمومی در انگلیس از نقش عربستان در حمایت وگسترش تروریسم در جهان