یک کشیش آمریکایی ادعا کرد که با همراهی برخی از مسیحیان ساکن عربستان سعودی، نخستین کلیسای قانونی را در ریاض، پایتخت این کشور برپا کرده است.

به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری عربی 21، « براندون» کشیش آمریکایی که به عنوان مشاور در نیروی هوایی عربستان سعودی فعالیت دارد، در مصاحبه‌ای مطبوعاتی با اشاره به حضور بیش از یک میلیون و پانصد هزار مسیحی در عربستان سعودی، نیاز این مسیحیان به عبادت در کلیسا و همچنین جلوگیری از گرویدن آنان به اسلام را، انگیزه خود برای برپایی این کلیسا در ریاض دانست.

براندون با اشاره به آشنایی خود با شخصی به نام «ویکتور» و اقدامات وی برای ایجاد کلیساهای خانگی  و برگزاری عبادات جمعی و مخفیانه مسیحیان در خانه هایشان در ریاض، نقش ویکتور را در برپایی نخستین کلیسای قانونی در ریاض، مؤثر دانست.

گفتنی است عربستان سعودی تنها کشور حاشیه خلیج فارس است که در آن ساخت کلیسا و عبادت جمعی مسیحیان حتی در خانه هایشان ممنوع است.

درصورت صحت اخبار مربوط به ساخت کلیسای قانونی در ریاض، این مساله با فتواهای مفتی‌های وهابی سعودی و در صدر آنان «عبد العزیز بن باز» و« محمد بن عثیمین» مبنی بر منع ساخت کلیسا در عربستان سعودی مغایرت خواهد داشت.

در مارس 2012  «شیخ عبد العزیز بن باز» مفتی مشهور سعودی در پی استفتای یکی از نمایندگان پارلمان کویت در رابطه با نظر این مفتی سعودی درباره ساخت کلیسا در کویت، تاکید کرده بود که نه تنها باید ساخت کلیسا در کشورهای حاشیه خلیج فارس ممنوع شود بلکه کلیساهای موجود نیز باید تخریب شوند.

صدور این فتوا در آن زمان واکنش اسقف های کاتولیک اروپایی را درپی داشت؛ این اسقف ها چنین فتوایی را نقض حقوق میلیون ها کارگر خارجی ساکن در این کشورها دانسته و  دولت ریاض را به باد انتقاد گرفته بودند.

عربستان سعودی همواره به عنوان یکی از کشورهای ناقض آزادی ادیان مورد انتقاد مجامع جهانی قرار دارد؛ با این حال روابط گرم خاندان سعودی با غرب، سبب شده است تا سازمان های بین المللی تاثیرگذار چندان واکنشی به این مساله نشان ندهند. 125

بیشتر بخوانید: 

درخواست سنای اسپانیا برای توقف اعدام ها در عربستان سعودی

نگرانی دیدبان حقوق بشر از افزایش شکنجه در عربستان