ایران پرس- دولت ترامپ پس از خروج از  برجام در مه 2018 در چارچوب سیاست فشار حداکثری، بی سابقه ترین تحریم ها را علیه ایران به اجرا گذاشته است و همچنان به اعمال تحریم های جدید علیه ایران می پردازد.

هر چند واشنگتن قبلا ادعا می کرد که ملاحظات حقوق بشری را در تحریم ها علیه ایران رعایت می کند اما اکنون آشکارا این ملاحظات را کنار گذاشته است.

وزارت خزانه‌ داری آمریکا در دستورالعملی که روی وب‌سایت این وزارتخانه قرار گرفته اعتراف کرده که یکی از اهداف تحریم‌های جدید این کشور علیه بخش کشتیرانی ایران، ایجاد محدودیت برای مبادلات اقلام بشردوستانه است.

در دستورالعمل خزانه‌داری آمریکا آمده است: «اشخاص آمریکایی از ورود به مبادلات با خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یا E-sail برای انجام دادن مبادلات مختلف از جمله مبادلات مربوط به فروش کالاهای کشاورزی، غذا، دارو یا دستگاه‌های پزشکی منع می‌شوند. 

همچنین، آن دسته از اشخاص غیرآمریکایی که آگاهانه به مبادلات با خطوط کشتیرانی ایران حتی در زمینه فروش کالاهای کشاورزی، غذا، دارو یا دستگاه‌های پزشکی اقدام کنند، در معرض خطر تحریم قرار خواهند گرفت.»

دولت ترامپ بعد از خروج از برجام در مه 2018 کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران در قالب اعمال بی سابقه ترین تحریم ها به راه انداخته و تحریم‌های مختلفی را علیه افراد و نهادهای مختلف ایران وضع کرده و نیز برای همراه کردن سایر کشورها با تحریم‌های غیرقانونی خود به تهدید و ارعاب متوسل شده است.

در واقع رویکرد واشنگتن در برابر تهران صرفا مبتنی بر تهدید، زور و اجبار است. این رویکرد دولت ترامپ انتقادات شدیدی را در سطح بین المللی برانگیخته است.

هدف واشنگتن وادار کردن ایران به پذیرش خواسته های نامشروع آمریکا است که در شروط 12 گانه "مایک پمپئو" وزیر خارجه این کشور در مه 2018 اعلام شد.

در این راستا ابزار اصلی مورد استفاده دولت ترامپ، اعمال تحریم های یکجانبه علیه ایران است.

تا قبل از این مقامات آمریکایی مدعی بودند که اقلام غذایی و دارویی از این تحریم ها مستثنا هستند.

با این حال با صدور دستورالعمل جدید وزارت خزانه داری، واشنگتن حتی این ادعای ظاهری را نیز کنار نهاده و آشکارا به تشدید فشار بر مردم ایران با ایجاد محدودیت در تامین مواد غذایی و اقلام دارویی روی آورده است.  

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز چهارشنبه تحریم‌های جدیدی را علیه خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت هواپیمایی ماهان اعلام کرد.

دولت آمریکا در تصمیم روز چهارشنبه این دو شرکت را ذیل تحریم‌های مربوط به فرمان اجرایی شماره 13382 قرار داد که به اصطلاح "اشاعه‌گران سلاح‌های کشتار جمعی" را، البته طبق تعریف یک طرفه آمریکا، هدف قرار می‌دهد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در دستورالعمل روز چهارشنبه تعارفات معمول مبنی بر این که تحریم‌ها مبادلات غذا و دارو را شامل نمی‌شوند کنار گذاشته و تصریح کرده است که هرگونه مبادله با سازمان‌هایی که به موجب این حکم تحریم می‌شوند ممنوع خواهد بود.

واشنگتن راه مبادلات کالاهای ضروری و حتی تجارت کالاهای بشردوستانه از جمله اقلام دارویی و پزشکی با ایران را نیز مسدود و آسیب های زیادی را متوجه مردم ایران کرده است.

مقامات ارشد ایران همواره ضمن رد ادعاهای دولت آمریکا مبنی بر تحریم‌ نبودن مبادلات غذا و دارو تاکید کرده اند نیازهای کشور را در زمینه دارو و مواد غذایی همچنان تأمین خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده که به رغم فشارهای آمریکا تسلیم خواسته‌ های استکباری آن نمی شود. به گفته شبکه خبری بلومبرگ، سیاست تحریم علیه ایران به آخر خط رسیده است و آمریکا گزینه‌های زیادی برای اعمال تحریم‌های بیشتر در اختیار ندارد.

در واقع بی نتیجه بودن تحریم های غیرانسانی واشنگتن برای وادار کردن تهران به قبول خواسته های غیرقانونی و زیاده طلبانه آن، باعث شده است تا دولت ترامپ هرگونه تعارف و پرده پوشی را در خصومت با ایران را کنار بگذارد و آشکارا اقدامات ضد بشری خود را علیه مردم ایران تشدید کند.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117/118

بیشتر بخوانید:

تجریشی: تحریم‌های آمریکا در دستیابی ایران به تکنولوژی‌های سبز مغایر قوانین بین المللی است

گوترش: آمریکا با تحریم ایران، قطعنامه 2231 را نقض کرده است

نمکی: آمریکایی‌ها در خصوص تحریم نبودن دارو دروغ می گویند