ایران پرس: جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا در پیامی به مناسبت آغاز ماه مبارک رمضان ضمن تبریک این ماه به مسلمانان، به آزار و اذیت علیه آنها در جامعه آمریکا اذعان کرد.

وی در بیانیه خود نوشت: مسلمانان آمریکایی همچنان مورد آزار و اذیت، تعصب و جنایت های نفرت انگیز قرار می گیرند؛ این تعصب ورزی و حملات اشتباه است و باید متوقف شود.

تبعیض علیه اقلیت ها همواره در جامعه آمریکا جاری بوده است به طوری که با وجود ترکیب جمعیتی متنوع در این کشور و وجود درصد بالایی ازاقلیت های قومی و نژادی و دینی درنمودار جمعیتی، این اقشار همواره با محدودیت ها و تهدیدهایی روبه رو بوده اند.

مسلمانان که حدود یک درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند به ویژه طی سال های اخیر و در دوره ریاست جمهوری « دونالد ترامپ» بیش از همیشه مورد تبعیض و آزارو اذیت قرار گرفته اند.

اگرچه برتری جویی آمریکایی ها همواره وجود داشته است و تاریخ این کشور آکنده از ظلم و ستم هایی است که آنان به بومیان این کشور، سرخپوستان، اقلیت های دینی و نژادی روا داشته اند، اما با حملات 11 سپتامبر فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا بیش از پیش علیه مسلمانان تغییر کرد.

برخی از مقامات این کشور، اسلام را معادل خشونت ورزی یا حتی تروریسم خواندند و افکار عمومی این کشور بیش از پیش علیه مسلمانان موضع گرفت.

«محسن بازرگان» محقق امور اقلیت‌ها در آمریکا در این زمینه گفت:« اسلام افراطی که ما اصلاً آنها را مسلمان نمی‌دانیم توسط رسانه‌های آمریکا به عنوان سمبل اسلام و مسلمانی معرفی شده است.

این موضوع سبب جری شدن متعصبان سفیدپوست و نوعی فوبیا و ترس انفرادی نسبت به مسلمان‌ها شد و توانست یک اتمسفر گسترده علیه اسلام در آمریکا شکل دهد.»

این شرایط با روی کار آمدن ترامپ وموضع گیری های آشکار وی علیه اقلیت های نژادی به ویژه سیاهپوستان واقلیت های دینی تشدید شد. ترامپ رسما علیه مسلمانان موضع گرفت و ورود اتباع برخی از کشورهای عمدتا مسلمانان به خاک آمریکا را منع کرد.

وی در سخنرانی های مختلف علیه مسلمانان و مهاجران آمریکا موضع گرفت و آنان را بیماران روانی یا تروریست ها خواند .

با همه گیری کرونا تبعیض در جامعه آمریکا حتی در بخش سلامت بیش از پیش آشکار شد؛ گزارش بنیاد خانواده کایسر که یکی از مراکز پژوهشی آمریکاست، نشان می‌دهد سیاه پوستان و رنگین پوستان دیگر در آمریکا با فاصله ‌ای بسیار زیاد، بهره مندی کمتری از واکسن کرونا داشته اند.

درحالی مسلمانان مورد تبعیض و آزار و اذیت در جامعه آمریکا قرار می گیرند که بسیاری از آنها توانسته اند در مناصب بالای علمی و تحصیلی و اجتماعی قرار بگیرند و خدمات مفیدی را به بشریت و جامعه آمریکا ارایه دهند. بسیاری از مسلمانان آمریکا در مراکز آموزشی، دانشگاه ها و مراکز پژوهشی فعالیت های جدی دارند. درعرصه سیاسی نیز مسلمان به رغم همه فشارها، فعال هستند؛« رشیده طالب» و «ایلهان عمر» دو نماینده مسلمان کنگره امریکا به رغم آن که بارها تحقیر و تهدید شده اند، همچنان در عرصه های سیاسی و اجتماعی حضور دارند.

اگرچه جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا طی ماه های اخیر مبارزه با نژادپرستی و تلاش برای بهبود آن را مطرح کرده است؛ اما به نظر می رسد شرایط مطلوب برای اقلیت ها در آمریکا از جمله برای مسلمانان این کشور هنوز فراهم نشده است.