ایران پرس: با ادامه بحران انرژی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و تشدید نگرانی ها از سرمای پیش رو در اروپا،« جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اذعان کرد که رفاه اروپا ، بر انرژی ارزان روسیه استوار بوده است واکنون کشورهای اروپایی باید به دنبال منابع انرژی در داخل اروپا باشند.

 ادامه جنگ روسیه و اوکراین و در پی آن مداخلات وحمایت های اروپا از اوکراین در جنگ ،به ویژه تحریم های اروپا در بخش انرژِی علیه روسیه سبب شده تا عملا فشار تحریم ها به خود کشورهای اروپایی بازگردد و آنها با کمبود سوخت و افزایش قیمت داده های انرژی روبه رو شوند.

این شرایط سبب کاهش رشد اقتصادی در بسیاری از کشورهای اروپایی ،ورشکستگی بسیاری از کارخانه ها و کارگاه های تولیدی،افزایش بیکاری همچنین افزایش درخواست برای استفاده از امکانات رفاهی واجتماعی بنیادهای خیریه در این کشورها شده است. براساس گزارش های اقتصادی تورم سالانه در منطقه یورو افزایشی دو رقمی داشته و قیمت مواد غذایی فقط در ماه گذشته بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته که رقمی بی سابقه است.

این شرایط سبب شده تا اکنون برخی مقامات اروپا چون بورل ضمن اذعان به انرژی ارزان روسیه و نقش آن در اقتصاد اروپا ،اعلام کند که این اتحادیه به دنبال منافع انرژی در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.وی گفت که اقتصاد اتحادیه اروپا در انتظار بازسازی است.

در واقع مقامات اروپا تاوان حمایت هایشان از اوکراین در جنگ روسیه و همراهی با سیاست های آمریکا را می دهند. به نظر می رسد اکنون مقامات اروپا به دنبال راهی برای برون رفت از بحران انرژی کنونی هستند ،بحرانی که به نظر نمی رسد در کوتاه مدت قابل جبران باشد و هزینه آن را  شهروندان اروپایی می دهند.

به طوری که وخامت روز افزون اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشورهای اروپایی به اعتراضات  در کشورهای اروپایی دامن زده است. بسیاری از شهروندان اروپایی طی ماه های گذشته با افزایش صورتحساب های برق مصرفی روبه رو بوده که قادر به پرداخت هزینه های خود نیستند و با تشدید این شرایط، بسیاری از آنان ضمن اعتراض به عملکرد دولت های اروپایی در قبال روسیه خواهان تغییر سیاست های اروپا در قبال جنگ اوکراین هستند.

چنانکه معترضان در راه پیمایی هفته گذشته در آلمان  از مداخله ناتو در مناقشه طولانی مدت اوکراین انتقاد کردند و از دولت آلمان خواستند ضمن توقف ارسال سلاح برای اوکراین به دنبال حل و فصل مسالمت آمیز این مسئله باشد.معترضان با اشاره به اینکه ناتو آموزش های نظامی و نیز سلاح در اختیار اوکراین قرار می دهد ،اعلام کردند که  بدون تسلیحات نظامی ناتو، این جنگ زود پایان می یافت.

در این راستا معترضان طی روزهای گذشته در ایتالیا، اتریش و جمهوری چک نیز در اعتراض به عملکرد دولت های اروپایی و افزایش قیمت‌ها که برخی از آن با عنوان «حمله به جیب مردم» یاد می‌کنند،تظاهرات گسترده ای کردند.

نشریه  لوفیگارو در این زمینه با انتشار گزارشی نوشت: کاهش صادرات گاز روسیه در واکنش به تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو از زمان حمله به اوکراین، باعث افزایش قیمت‌ها در بازارهای جهانی شده است به طوری که اروپایی‌ها در واکنش به این شرایط وادار شدند تا از منابع دیگری، گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) را در مقیاس وسیع وارد کنند،از این رو قیمت ها به شدت افزایش یافته است.

مقامات اروپا امیدوار بودند با ذخیره سازی های مناسب گاز و تامین منابع نفت و گاز از کشورهای دیگر بتوانند کمبود انرژی را مدیریت کنند چنانکه مقامات کشورهایی چون فرانسه به دیگر کشورهای تولید کننده نفت وگاز چون الجزایر نیز سفرهایی داشتند و مذاکراتی در راستای خرید بیشتر گاز انجام شده اما شرایط موجود نشان می دهد که کشورهای اروپایی با بحران جدی روبه رو هستند که گذر از آن حداقل در زمان کوتاه مقدور نیست.

«بن ون بوردن» مدیرعامل شرکت شل در این زمینه می گوید: انتظار برای حل سریع بحران انرژی اروپا یک خیال است که باید آن را کنار بگذاریم،در واقع کشورهای اروپایی با قطع کامل گاز روسیه تا سال‌ها با مشکل تامین انرژی و سوخت روبه رو خواهد بود.

نویسنده: آتوسا دینیاریان

112