«جو بایدن» گفت که وظیفه قانونی و انسانی کنگره است که با اصلاحاتی تازه مشارکت در رأی دادن را در سراسر آمریکا تسهیل کند.
بیانیه کاخ سفید، قانون تازه ایالت جورجیا را «حملهای گستاخانه به وجدان و قانون اساسی» دانست و تاکید کرد: "جمهوریخواهان ایالت جورجیا به جای این که پیروزی مردم این ایالت را در رسیدن به آرزوهاشان جشن بگیرند، قصد دارند با اقداماتی غیرآمریکایی حق رای مردم را محدود کنند."
قانون جدیدی که در ایالت جورجیا تصویب شده و به امضای فرماندار این ایالت هم رسیده است، علاوه بر اینکه رأی دادن پستی را دشوار میکند، ساعات کار حوزههای انتخاباتی را نیز پایین میآورد.
این قانون، علاوه بر الزام رای دهندگان به همراه داشتن شناسنامه یا اوراق هویتی و کاهش تعداد صندوقهای اخذ رای در انتخابات ایالتی به ویژه در مناطق سیاه پوست نشین، دادن غذا و نوشیدنی به رأی دهندگان را در صف انتظار نوعی جرم میداند.
هم چنین این قانون به پارلمان ایالتی اختیارات بیشتری میدهد تا در جریان برگزاری انتخابات دخالت کند. به اعتقاد نمایندگان حزب دموکرات، هدف از این قانون کاستن از مشارکت لایههای کم درآمد، به ویژه سیاهپوستان در انتخابات است.
در مقابل جمهوریخواهان که همچنان در ایالت جورجیا صاحب قدرت و نفوذ هستند، گفتهاند که هدف آنها از قانون تازه به حداقل رساندن تقلب در انتخابات است.
امضای این قانون با واکنش های منفی زیادی مواجه شده است.
نیروهای ایالتی در جورجیا، «پارک کانون» یکی از نمایندگان دموکرات سیاه پوست مجلس این ایالت را که فقط سعی داشت خود را به دفتر «برایان کمپ» فرماندار جمهوریخواه برساند، دستگیر کردند.
به گفته فعالان حقوق مدنی، هدفش محدود کردن نقش و نفوذ رای دهندگان سیاهپوست در انتخابات ایالتی است. مخالفان، این قانون را به عنوان یکی از مخربترین تلاشها برای محدود کردن دسترسی به صندوقهای رای گیری در ایالات متحده توصیف و رد میکنند.
«مارتین لوتر کینگ سوم» فعال آمریکایی حقوق بشر با اشاره به قانون انتخاباتی جدید ایالت جورجیا گفت: "این تاسف آور است که چنین روندی در سراسر آمریکا و در بیش از 40 ایالت کشورمان در حال شکل گیری است."
در گذشته، دورانی وجود داشت که اگر فردی را نژادپرست خطاب میکردید، سعی میکرد عقب نشینی کند و رفتار خود را تغییر دهد. اما اکنون به نظر میرسد نژاد پرست بودن به نوعی مد تبدیل شده است و اشکالی در آن وجود ندارد. امروز روز غم انگیزی برای آمریکاست.
تبعیض نژادی و نژادپرستی همواره به عنوان یک مسأله مهم در جامعه آمریکا مطرح بوده است. هدف اصلی اقدامات نژاد پرستانه سیاهان آمریکایی هستند که از آنها در گفتار رسمی، آمریکایی آفریقاییتبار نام برده میشود و حدود 14 درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند.
به رغم اینکه جنبش حقوق مدنی سیاهان در دهه 1950 موجی را در زمینه احقاق حقوق آنها و رفع تبعیض ها موجب شد، با این حال واقعیت جامعه کنونی آمریکا حاکی از تداوم تبعیض نژادی در ابعاد و جنبه های مختلف علیه آنان است.
قانون انتخاباتی جدید ایالت جورجیا مصداق جدیدی از تداوم نژادپرستی ریشه دار در آمریکا است واین مساله ای است که حتی بایدن نیز ناچار به اعتراف به آن شده است.
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
117