تحلیل:

ایران پرس: ۱۲ مقام دولت آمریکا که در اعتراض به جنگ علیه غزه استعفا کرده‌اند، در بیانیه‌ای تاکید کردند: "سیاست «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در قبال غزه شکست خورده است و شکست سیاست واشنگتن درقبال غزه، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا است."

در این بیانیه، آمده است: حمایت‌های آمریکا از اسرائیل و ارسال سلاح برای آن، همدستی و مشارکت در قتل و کشتار و به گرسنگی کشاندن مردم غزه است.

مقامات مستعفی آمریکایی گفتند که سیاست‌های اشتباه و نابخردانه در مورد غزه، تهدیدی برای آمریکا است و جان نظامیان و دیپلمات‌های این کشور را به خطر می‌اندازد.

در ادامه این بیانیه تاکید شده است که سیاست دولت بایدن در قبال غزه، موجب تضعیف جایگاه و اعتبار ایالات متحده در برابر جهانیان می‌شود. آنها در پایان بار دیگر تاکید کردند که سیاست کنونی ما در غزه، به فلسطینی‌ها، اسرائیلی‌ها و امنیت ملی آمریکا آسیب وارد خواهد کرد.

بیانیه مقامات مستعفی آمریکایی که پیش از این در اعتراض به سیاست دولت بایدن در قبال جنگ غزه استعفا داده اند ماهیت جانبدارانه و حمایت گرایانه ایالات متحده در قبال تقابل رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها را نشان می دهد.

واشنگتن نقش مهمی در تهاجم این رژیم  به باریکه غزه با ارسال هزاران بمب سنگرشکن و هدایت شونده دقیق ایفا کرده و عامدانه و با آگاهی کامل از جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و نسل کشی آنها، اما همچنان منکر نقش بمب های هدایت شونده و ضد سنگر ارسالی از جانب دولت بایدن در به شهادت رساندن هزاران نفر از مردم غزه به خصوص کودکان و زنان است.

در واقع آمریکا را باید شریک مستقیم اسرائیل در جنایات بی سابقه اش علیه فلسطینی های غزه با توجه به حمایت های همه جانبه سیاسی، دیپلماتیک و نیز نظامی و امنیتی از تل آویو ونیز سرکوب اعتراضات ضد صهیونیستی در داخل ایالات متحده دانست.

به رغم حمایت های گسترده سیاسی و نظامی ایالات متحده از رژیم صهیونیستی و با وجود امتناع این رژیم از قبول خواسته جامعه جهانی و از جمله درخواست آمریکا برای برقراری آتش بس در جنگ غزه و نیز حمله نکردن به رفح، اما دولت بایدن و و مقامات ارشد آمریکایی صرفا به بیان هشدارهای غیر موثر به تل آویو پرداخته و از اهرم فشارهای سیاسی و مالی برای وادار کردن اسرائیل به توقف جنگ غزه استفاده نمی کنند.

همچنین در حالی که جنایات رژیم صهیونیستی به خصوص نسل کشی مردم غزه و نیز استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در این منطقه امری مسلم و غیر قابل انکار است، اما دولت بایدن مانع از محکومیت این رژیم در نهادهای بین المللی و نیز رسید گی به این جنایات توسط نهادهای قضایی بین المللی مانند دیوان بین المللی دادگستری و نیز دیوان بین المللی کیفری شده است.

پس از شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری به دلیل نقض کنوانسیون مقابله با نسل کشی ژنو( 1948) کاخ سفید آشکارا مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرد.

در واقع جنگ غزه به نماد شکست اخلاقی و سیاست خارجی بایدن تبدیل شده است. از آغاز جنگ غزه، بایدن تقرییا حمایت مطلق خود را از رژیم صهیونیستی و سران آن نشان داده است. دولت بایدن صدها محموله تسلیحاتی را ارسال کرده که امکان ادامه جنگ وحشیانه غزه را برای ارتش رژیم صهیونیستی فراهم کرده است.

بایدن همچنین از حق وتوی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، برای جلوگیری از چندین قطعنامه که خواستار آتش بس بودند، استفاده کرد و حتی مشروعیت دیوان بین المللی دادگستری و دیوان بین المللی کیفری را که از اقدامات تل آویو انتقاد می کردند، تضعیف کرد.

روزنامه انگلیسی «گاردین» با اشاره به تداوم حمایت تسلیحاتی دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی نوشت: "بایدن تمایل دارد نمای یک نظم بین المللی مبتنی بر قوانین را برای حفاظت از اسرائیل و کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم تخریب کند."

رئیس جمهوری آمریکا اهرم فشار خود بر نتانیاهو را از دست داده است و این در حالی است که نتانیاهو همچنان به تضعیف او ادامه می دهد. نتانیاهو به جای قدردانی از متحدی مانند بایدن که برای نزدیک به ۹ ماه چنین حمایت بی قید و شرطی را از این رژیم نشان داده و اغلب بر خلاف منافع خود و منافع بزرگتر آمریکا عمل کرده است، پیوسته از بایدن انتقاد کرده و مهم ترین متحد خود را نادیده گرفته و به چالش کشیده است و هیچ بهایی نیز برای آن پرداخت نکرده است.

به نوشته گاردین، بایدن نتوانست از مسئله ارسال سلاح به عنوان موثرترین ابزار فشار بر کابینه اسرائیل استفاده کند و نتانیاهو را برای پذیرش طرح آتش بسی که آمریکا مدعی میانجی گری در آن است، تحت فشار قرار دهد.

در مقابل بایدن از خود ضعف نشان داده و نفوذ خود را در مقابل نتانیاهو از دست داده و اکنون نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی علنا بایدن و دولت او را تمسخر می کند.

نکته مهم اینکه رویکرد جانبدارانه دولت بایدن از رژیم صهیونیستی با واکنش های گسترده ای در داخل نهادهای حکومتی آمریکا نیز مواجه شده است.

در این راستا شماری از کارمندان دولت آمریکا به خصوص در وزارت خارجه این کشور به دلیل جنگ غزه و در اعتراض به حمایت دولت بایدن از رژیم صهیونیستی استعفا کردند.

پیش تر یکصد کارمند وزارت خارجه آمریکا در یادداشتی رئیس‌جمهور این کشور را به انتشار اطلاعات گمراه‌کننده در جنگ غزه متهم کرده و اظهار کرده بودند که رژیم صهیونیستی در غزه مرتکب جنایت جنگی شده است.

همچنین بیش از ۱۳۰ تن از کارکنان وزارت امنیت داخلی آمریکا در نامه‌ای از دولت این کشور خواسته بودند که برای آتش‌بس فوری در غزه اقدام کند. بیش از ۷۰۰ تن از کارکنان بالغ بر ۳۰ آژانس و وزارتخانه آمریکا هم در نوامبر  2023 در نامه‌ای به جو بایدن رئیس جمهور این کشور از وی درخواست کرده بودند تا از آتش‌بس در غزه حمایت کند.

هم چنین یک کارگروه مستقل، متشکل از مقامات سابق وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناسان حقوق بین‌الملل در اواسط آوریل 2024 اعلام کردند که مردم غزه توسط مهمات آمریکایی به‌ شهادت رسیده‌اند.

به گفته این کار گروه نزدیک به 35 هزار فلسطینی از جمله 14 هزار کودک جان خود را از دست داده‌اند و خاطرنشان کردند: "بیشتر آن‌ها توسط مهمات آمریکایی کشته شده‌اند."

انتشار گزارش این کارگروه مستقل در باره نقش تسلیحات آمریکایی در جنگ غزه گام دیگری در افشا و محکومیت  اقدامات دولت بایدن و نقش آفرینی آن در کشتار مردم غزه برداشته شد. همه اینها نشان می دهد که علاوه بر افکار عمومی در آمریکا که منتقد سیاست دولت بایدن در قبال جنگ غزه هستند این انتقادها و اعتراض ها به داخل دستگاه حاکمیتی آمریکا نیز تسری یافته است.

اکنون بیانیه ۱۲ مقام دولت آمریکا که در اعتراض به جنگ علیه غزه استعفا کرده‌اند به مثابه اقدام دیگری در افشای سیاست غیر انسانی دولت بایدن در قبال جنگ غزه  و نقش آن در تداوم این جنگ خونین از جانب رژیم صهیونیستی بر داشته شده است.

در واقع بایدن با تداوم حمایت از نتانیاهو آینده سیاسی خود را به مخاطره انداخته است. دولت او ازیک طرف از نتانیاهو می خواهد به جنگ  غزه پایان دهد و از سوی دیگر به ارسال سلاح و حمایت سیاسی از اسرائیل که باعث طولانی تر شدن جنگ وخونریزی شده است، ادامه می دهد. 

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117