ایران پرس: «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همزمان با مداخله کشورش در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران اذعان کرد که تمرکز دولت بایدن بر آشوب‌ها در ایران است و تهران را متهم کرد آماده توافق نیست.

پرایس از اغتشاش ها در ایران و برهم زنندگان نظم عمومی پشتیبانی کرد و مدعی شد تمرکز کنونی ما حمایت و کمک به آنان است. این مقام آمریکایی بدون اشاره به زیاده خواهی‌های آمریکا مدعی شد خواسته‌های ایران غیر واقعی و فرا برجامی است و آنچه در طول هفته‌های گذشته شنیدیم و خواندیم حاکی از تغییر موضع مقامات ایران نبود.

هم چنین دولت جو بایدن در استراتژی جدید امنیت ملی خود که روز چهارشنبه منتشر کرد، با تکرار ادعاها درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران اعلام کرد: ما دیپلماسی را دنبال خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که ایران هرگز نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد. دولت بایدن با تکرار سیاست شکست خورده «همه گزینه ها روی میز »، در تداوم تهدیدات و دیپلماسی توام با فشار خود ادعا کرد در صورت شکست دیپلماسی، آماده استفاده از ابزارهای دیگر هستیم.

آمریکا با آشکار نیت کردن واقعی خود یعنی اهمیت ندادن به توافق هسته ای برجام و متهم سازی تهران به عدم آمادگی برای توافق ، بر این تصور است که برهه کنونی یعنی بروز برخی اغتشاش ها در ایران فرصت مغتنمی برای مداخله در ایران و تلاش برای تضعیف نظام جمهوری اسلامی است.

آمریکا، مدعی دلسوزی برای ملت ایران

آمریکا که مدعی دلسوزی برای ملت ایران بوده و تلاش می کند تا به گمان خود با لغو تحریم های مرتبط با فضای مجازی واینترنت به اصطلاح زمینه ایجاد فضای باز را در ایران فراهم آورد ، بزرگترین دشمن ملت ایران بوده و بارها دشمنی عمیق خود را با مردم ایران نشان داده است.

نمونه آشکار این دشمنی اجرای کارزار فشار حداکثری در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال 2018 است که تاکنون نیز با شدت توسط جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا دنبال شده است.نمونه اخیر این دشمنی نیز اعمال تحریم های جدید برای صنعت حمل و نقل هوایی ایران است که مستقیما مردم ایران و ایمنی سفرهای هوایی را نشانه گرفته است«محمد محمدی‌بخش» رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران می گوید: «علی‌رغم گفت‌وگو با غربی‌ها، آمریکا و اروپا نه تنها اقدام مثبتی در بخش حمل‌ونقل هوایی مسافری انجام نداده‌اند بلکه تحریم‌های جدیدی در بخش سوخت، هواپیما و قطعات اعمال کرده‌اند.»این امر نشانگر ماهیت واقعی نگرش و رویکرد غرب به سرکردگی آمریکا در قبال ایران است که مبتنی بر دشمنی سرسختانه با ملت ایران است.

از سوی دیگر واشنگتن براین گمان است که با تهدید ایران آن گونه که رسما در سند استراتژی امنیت ملی جدید آمریکا منعکس شده است قادر خواهد بود تا ایران را مرعوب کرده و تهران را به پذیرش خواسته های غیر منطقی و  غیر قانونی خود در زمینه هسته ای ، موشکی و سیاست های منطقه ای  وادار نماید.

در این راستا تارنمای خبری هیل، رسانه نزدیک به کنگره آمریکا چندی پیش مدعی شد زمان آن فرا رسیده است که کشورهای غربی با کنارگذاشتن میز مذاکره، مرگ برجام را رسما اعلام کرده و با فعال کردن مکانیسم ماشه، فشار حداکثری را بر ایران کلید بزنند.این در حالی است که سیاستمداران آمریکایی و جهان بارها به شکست کارزار فشار حداکثری علیه ایران ، اذعان کرده‌اند. 

اذعان آمریکا بر قوی تر شدن ایران در زمان تحریم

«کریس مورفی» سناتور آمریکایی می گوید: تنها نکته مثبت سیاست فاجعه‌بار "فشار حداکثری" ترامپ علیه ایران این بود که قطعا ثابت کرد تحریم‌های یکجانبه اوضاع را بدتر می‌کند، نه بهتر. بعد از اینکه ما از توافق برجام خارج شدیم، ایران قوی‌تر شد.

در عین حال برخلاف ادعای طرف آمریکایی ، دستیابی به توافق نهایی در مذاکرات وین در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.در حالی که واشنگتن آن گونه که در موضع گیری اخیر ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز منعکس شده تلاش می کند تهران را مقصر بن بست کنونی در روند مذاکرات وین قلمداد نماید. در حالی که ایران بارها اعلام کرده که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق وجود دارد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به توافقی که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.

نویسنده:  سيدرضا مير طاهر