تحلیل:

ایران پرس: «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد در ششمین ماه نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، با سفر به گذرگاه رفح (بین باریکه غزه و مصر)، ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را «رسوایی اخلاقی» دانست.

رژیم صهیونیستی در ششمین ماه جنگ علیه غزه همچنان در حال ارتکاب نسل‌کشی علیه مردم غزه است.‌

به تعبیر آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، تل آویو سیاست غیر انسانی و غیر حقوقی مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را اتخاذ کرد که هیچ توجیهی ندارد.

یکی از مصادیق سیاست مجازات دسته جمعی، ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه است در حالی که مردم غزه به خصوص کودکان در اثر گرسنگی جان می دهند.

بر این اساس، دبیر‌کل سازمان ملل متحد با بیان اینکه زمان آتش‌بس فوری به دلایل بشردوستانه فرا رسیده است، گفت: "اینکه کامیون‌ها در یک طرف گذرگاه پارک کرده‌ در حالی که در طرف دیگر قحطی است، دلخراش است. کودکان، زنان و مردان فلسطینی آواره در «کابوسی بی‌پایان» به سر می‌برند."

گوترش افزود: "زمان قاطعانه متعهد شدن اسرائیل برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه به تمام نقاط غزه و همچنین آزادی فوری تمامی اُسرا فرا رسیده است."

موضوع دیگر اینکه، سفر گوترش در شرایطی انجام شد که به رغم درخواست‌های بین‌المللی برای جلوگیری از حمله‌ اسرائیل به رفح، مقام‌های تل‌آویو تهدید می‌کنند که عملیات نظامی زمینی را در شهر رفح در جنوب غزه در مجاورت مرز با مصر چه با حمایت واشنگتن یا بدون آن انجام خواهند داد.

در همین راستا، دبیر‌کل سازمان ملل متحد با اشاره به طرح اسرائیل برای حمله به شهر رفح، هشدار داد که هر حمله دیگری اوضاع را برای غیرنظامیان فلسطینی، بدتر خواهد کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد پیش از این نیز بارها درباره وضعیت غزه موضع گیری کرده بود و بارها درباره وضعیت وخیم انسانی در غزه هشدار داده است.

گوترش با اشاره به وخامت اوضاع انسانی در غزه گفته بود اوضاع در غزه به حدی وحشتناک است که تاریخ معاصر نظیر آنرا ندیده است. یکی از اقدام‌های مهمی که گوترش انجام داد استناد به ماده ۹۹ منشور ملل متحد است. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل متحد ده‌ها سال بود که مورد استفاده قرار نگرفته بود. این ماده به مقام دبیرکل سازمان ملل این اختیار را می‌دهد تا مسائلی را که تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی هستند، برجسته‌تر کند.

ناکامی سازمان ملل در توقف جنگ در غزه

با وجود این موضع‌گیری های قاطع و کم سابقه دبیرکل سازمان ملل متحد، اما این سازمان تاکنون دستاوردی برای متوقف کردن نسل کشی در غزه نداشته است. دلیل اصلی این امر نیز این است که آمریکا، انگلیس و فرانسه به عنوان سه عضو غربی و دائم شورای امنیت هر نوع قطعنامه برای توقف جنگ در غزه را وتو می‌کنند. این کشورها عملا سازمان ملل و شورای امنیت به عنوان مهمترین رکن آنرا، به گروگان منافع صهیونیست‌ها در آورده اند و در رسوایی اخلاقی رژیم صهیونیستی شریک هستند.

نویسنده: سیدرضی عمادی

117