به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز سه شنبه در نشست خبری افزود: مردم استان ایلام به ویژه مهران و مردم خوزستان به ویژه شلمچه و چذابه در بحث مراسم اربعین سربلند بیرون آمدند و تلاش زیادی کردند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که امسال مواجه بودیم و ما را تحت فشار قرار داد بحث حضور افراد فاقد روادید و غیرمجاز در مرز بود.
علاقه و دلبستگی به اباعبدالله الحسین (ع) را به هیچ وجه نمی توانیم کنترل کنیم ولی توانستیم با کمک همه دستگاه های اجرایی این موضوع را کنترل کنیم چون معتقدیم امر زیارت بحث مستحبی است اما بحث رعایت قانون از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی گفت: فشار زیادی بود که مردم بدون روادید از مرز عبور کنند و طبیعی است که ما مانع می شدیم چون کشور مقابل اجازه ورود نمی دهد در این مساله بدون کوچکترین خسارت با وجود اینکه به نیروی انتظامی با سنگ و چوب حمله شد با خویشتنداری و مدیریت درست این کار ساماندهی شد و بطور کلی نسبتا خدمات رسانی خوب بوده است.
وزیر کشور همچنین یادآور شد: در برخی نشریات و سایت ها و کانال های خبری برخی مسایل که انصاف نبود، بیان می شد ما معتقدیم مردم ما از شعور سیاسی و فهم بالایی برخوردار هستند مردم خودشان 2 میلیون نفر زائر بودند و می دیدند هیچ وقت ادعا نکردیم کار خاص دولت یا یک دستگاه اجرایی است ما توفیق خدمتگزاری برای زائران را پیدا کردیم.
رحمانی فضلی افزود: کشاندن اختلافات سیاسی و جناحی و بهره برداری از این مساله گناه نابخشودنی است، عرصه تعاملات سیاسی خیلی وسیع است در حوزه اعتقادی و مناسک ورود نکنیم.
وی ادامه داد: با شناسایی نقاط ضعف و آسیب های مراسم اربعین امسال بعد از یک ماه کار برنامه ریزی برای سال آینده را شروع می کنیم حتما این مساله باید توسط مردم سازماندهی شود و تلاش می کنیم کاروان ها در استان ها شکل بگیرد.
رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه شب اربعین در مرز مهران ده ها هزار زائر بی سرپناه و بدون آب و غذا بودند، گفت: در مرز مهران هیچ مشکل آب و تغذیه نداشتیم.
اگر مستند دارید ارایه دهید اینکه 100 هزار نفر از جاهای مختلف بصورت غیرمجاز در جایی بیایند معلوم است که تجمع می شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه با توجه به مشکلاتی که امسال در مرزها بوجود آمد این امکان وجود دارد که برای سال آینده مرزهای قصرشیرین و سومار بازگشایی شود، گفت: امسال پیشنهاد کردیم که سومار بازگشایی شود چون کنترل امنیت در منطقه سومار از نظر ما مهیا بود ولی دولت عراق قبول نکرد.
رحمانی فضلی ادامه داد: دلیل آنها هم این بود که امکانات و تجهیزات لازم و مناسب برای آنجا ندارند و در آن مسیر هم احتمال عملیات های خارج از پیش بینی وجود دارد بنابراین ما هم برای حفظ جان مردم این کار را نکردیم.
وزیر کشور گفت: در مرز خسروی هم بستگی به فضای امنیتی آن طرف مرز دارد ما بیشترین امکان و بهترین شرایط را در خسروی داریم اگر به همت مجاهدین عراقی امنیت آن طرف برقرار شود مشتاقانه مرزهای خسروی و سومار را در مدار رفتن قرار می دهیم.
وی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که رییس جمهوری هم در جلسه هیات دولت به آن اشاره داشتند اتمام پل خرمشهر است که از آن طریق راه آهن عبور کند سال قبل هم دستور دارند ولی تامین منابع نشد.
به گفته وی، اگر این پل را ایجاد کنیم یقینا از تهران و مشهد براحتی با قطار افراد را از مرز عبور می دهیم در این صورت چون مسیر بصره به کربلا مسیر خلوت تری است و بار از روی دوش ما از طریق مرز مهران و کوت برداشته می شود.
رحمانی فضلی درباره اینکه آیا این پل تا سال آینده ایجاد می شود، گفت: این مربوط به وزارت راه و شهرسازی است و در حیطه وظیفه وزارت کشور نیست.