امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در سخنانی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با تاکید بر این موضوع افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، نماد وحدت، همدلی و مدیریت جهادی هستند و امروز هم این نیروها توانسته اند در عرصههای مختلف علمی، فناوری و رزمی از شرایط دشوار تحمیلی دشمن عبور کنند و به قلههای سرافرازی دست یابند.
امیرسرتیپ امیر حاتمی تاکید کرد: هم اکنون وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران با ظرفیت بسیار بالای علمی و فناوری، خود را متعهد به تجهیز این نیروها به جدیدترین و پیشرفته ترین فناوریهای رزمی می داند ودراین راه بسیار تلاش کرده است.
برخورداری از قدرت نظامی و بازدارندگی نه تنها برخلاف هیچ معاهده ای نیست؛ بلکه منطبق با اصول متعارف دفاعی به عنوان حق مشروع همه کشورهاست. توان نظامی و از جمله قابلیت های موشکی ایران نیز بخشی از قدرت مشروع دفاعی و ضامن امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران بوده که بر دکترین بازدارندگی استوار است. سخنان وزیر دفاع ایران در همین راستا و مبتنی برهمین اصل است.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب، در بیاناتی با انتقاد از هم آوایی اروپا با آمریکا و فشار بر ایران دربرنامه دفاعی موشکی تأکید کردند: "اروپایی ها باید از هم صدایی با امریکاییها در مسائلی نظیر قدرت دفاعی ایران و حضور ایران درمنطقه بپرهیزند چرا که ما مطلقاً هم آوازی اروپایی ها با زورگویی های امریکا را قبول نمی کنیم."
فعالیتهای موشکی ایران بی تردید بخش تفکیک ناپذیر از حق مشروع دفاعی ایران است و به همین دلیل جمهوری اسلامی ایران آنرا خط قرمز مذاکرات نامیده است. سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این خصوص گفته است؛ اگر اروپایی ها یا دیگران بخواهند بر اساس یک توطئه، خلع سلاح موشکی جمهوری اسلامی ایران را دنبال کنند، ایران مجبور خواهد شد به یک جهش استراتژیک روی آورد.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه توان موشکی ایران در خدمت امنیت منطقه است به غربی ها توصیه کرد در موضوع موشکی هیچ درخواستی از ایران نداشته باشند.
حق ذاتی هر کشورمستقلی، داشتن سلاحهای متعارف برای دفاع مشروع و تأمین نیازهای امنیتی است.بر اساس این حق ذاتی، ایران به همه مولفههای دفاعی متعارف و راهبردی با اتکا به توانمندیهای متخصصان داخلی دست یافته است و به هر اندازه که ضرورت ها و نیازهای متعارف دفاعی اقتضا کند، توان نظامی خود را افزایش خواهد داد.
«احمد دستمالچیان»، سفیر اسبق ایران در اردن و کارشناس مسائل بینالملل می گوید: " توان دفاعی هر کشور مختص به خودش است و ذیل مسائل امنیت ملی آن کشور قرار میگیرد؛ بنابراین هیچ کشوری حق دخالت در حوزه توان دفاعی کشوری را ندارد و بحث موشکی هم درهمین مقوله گنجانده میشود."
آنگونه که وزیر دفاع ایران اشاره می کند؛ از جنگ ایران و عراق آموختیم که نمی توانیم به کسی جز خودمان تکیه کنیم.
امیر سرتیپ امیر حاتمی، پیش از این هم این نکته را مورد تاکید قرار داده و گفته است: "راهبرد دشمنان تضعیف اقتدارملی و توان دفاعی ایران است، اما جمهوری اسلامی با تمام وجود اجازه نخواهد داد کسی به قدرت دفاعی کشور لطمه بزند."
مقوله امنیت و ضرورت های دفاعی ایجاب می کند که در مقابل عناصری که امنیت یک کشور راتهدید می کند؛ همواره آماده دفاع بود. بر این اساس، ارتقاء توان دفاعی و بازدارندگی، راهبردی قطعی و خدشه ناپذیر و اولویت نخست ایران است.115/118
بیشتر بخوانید:
امیر حاتمی: برای ارتقای توان دفاعی هراسی نداریم
امیر حاتمی: نمایشگاه دستاوردهای دفاعی جمهوری اسلامی نماد خودباوری است
امیر حاتمی: قدرت موشکی ایران قابل مذاکره نیست