"گاگیگ ماکاریان"، رئیس انجمن تولیدکنندگان و کارفرمایان ارمنستان در مصاحبه با رادیو ارمنی تصریح کرد: این کشور دروازه ورودی کالاهای ایرانی به اتحادیه اوراسیا است.

به نظر می رسد، ظرفیت های زیادی برای همکاری های دوجانبه ایران و ارمنستان و همچنین ایران، ارمنستان و اتحادیه اقتصادی اورآسیا وجود دارد، آیا از این ظرفیت ها آن طور که انتظار می رود استفاده می شود؟

سوال بسیار خوبی است، ظرفیت های زیادی برای همکاری وجود دارد، اما ما حتی 5 درصد این ظرفیت ها را استفاده نمی کنیم، باید اقدامات موثری در این ارتباط اتخاذ کنیم، باید گام های جدیدی در این ارتباط برداریم.

اخیرا دیدار خوبی با برخی مقامات ایرانی داشتم و درباره همکاری های اقتصادی حدود دو ساعت صحبت کردیم.

ما در این مذاکرات درباره نقش ارمنستان در توسعه همکاری های ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا  نیز گفتگو کردیم.

شرکت های بزرگ ایرانی هم اکنون در وضعیت خوبی هستند، اما برخی شرکت های متوسط و کوچک ایرانی گویا طی این سال ها به خاطر تحریم ها، جایگاه خود را از دست داده اند.ما می توانیم در همین راستا فعالیت کنیم، یعنی از ظرفیت های یکدیگر برای توسعه فعالیت های اقتصادی این شرکت ها بهره ببریم.

همکاری تهران، ایروان و اتحادیه اقتصادی اورآسیا چگونه می تواند باشد؟

جمهوری ارمنستان به عنوان تنها عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا که با ایران مرز خاکی دارد، می تواند به دروازه ورودی کالاهای ایرانی به آن اتحادیه تبدیل شود، به این معنا که که تولید کنندگان ایرانی، بخشی از چرخه تولید محصولات خود را در ارمنستان انجام داده و با این کار، امکان توزیع در اتحادیه اقتصادی اورآسیا و همچنین اتحادیه اروپا را به دست آورند.

آیا موانعی برای توسعه همکاری ها وجود دارد؟

موانعی وجود ندارد، این همکاری به مرور زمان به نتیجه مطلوب خواهد رسید. ما باید بیشتر تحقیق کنیم که ارمنستان با کدام استان های ایران می تواند بیشتر همکاری کند.آن چه مسلم است، ارمنستان می تواند موتور محرکی برای ایران باشد.