در جریان مذاکرات ایران و عربستان در شهر پکن، دو کشور روز جمعه (11 مارس) توافق کردند که پس از ٧ سال، روابط دیپلماتیک خود را از سر بگیرند.
بر اساس توافق دو کشور، وزیران امورخارجه ایران و عربستان سعودی ضمن ملاقات با یکدیگر، حداکثر تا دو ماه، زمینههای اجرایی تبادل سفیران و بازگشایی سفارتخانهها و همچنین سایر الزامات برای از سرگیری روابط را فراهم خواهند کرد.
عربستان سعودی سوم ژانویه ۲۰۱۶ به بهانه حمله برخی افراد به سفارت و کنسولگری این کشور در تهران و مشهد، روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد روز شنبه از سرگیری روابط ایران و عربستان سعودی در سه سطح دوجانبه، منطقه ای و بین المللی مهم ارزیابی کرد و افزود: این توافق می تواند، دستیابی به آتش بس در یمن، آغاز گفتگوهای مردمی یمن و تشکیل یک دولت ملی فراگیر در این کشور را سرعت بخشد.
ارزیابی نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد از توافق تهران - ریاض در حالی است که وزارت امور خارجه ایران شامگاه شنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران در اجرای عملی دکترین سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و در مسیر عینیت بخشیدن به سیاست همسایگی و در تکمیل گام های موثر قبلی، یک گام مهم دیگر به پیش نهاد و در نتیجه مذاکرات فشرده و عملگرایانه، توافق پکن را به منظور قرار گرفتن روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان در مسیر طبیعی محقق نمود.
این بیانیه می افزاید: دولت جمهوری اسلامی ایران با این تحرک نشان داد در مسیر تامین منافع ملت ایران و نیز ملتهای مسلمان، دوست و همسایه منطقه و همچنین بکارگیری ظرفیتهای منطقهای برای تحقق و تحکیم صلح و ثبات فراگیر و تأمین منافع مشترک و جمعی دولتها و ملتهای منطقه، عزم جدی داشته و گام های موثر و رو به جلو طراحی کرده است.
در این بیانیه تصریح شده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ابراز اطمینان نسبت به نقش و آثار مثبت این توافق در تأمین منافع مشترک دو ملت ایران و عربستان و دیگر ملت های منطقه، لازم می داند از ابتکار، میزبانی و نقش جمهوری خلق چین در تحقق این توافق و نیز از نقش مؤثر دولتهای دوست و همسایه، عراق و عمان در این زمینه قدردانی نماید.125