به گزارش ایران پرس، «احمد صادقی» مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان امروز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزایش صادرات و تلاش برای دستیابی به بازارهای جدید صادراتی را از جمله سیاستهای این واحد صنعتی عنوان کرد و گفت، در سال گذشته (2016)، میزان صادرات محصولات شرکت ذوب آهن اصفهان به رقم حدود 700 هزار تُن رسید و پس از سالها، صادرات تیرآهن به کشورهای اروپایی از سرگرفته شد.
صادقی افزود، امروز با توجه به شرایط بازار، امکان صادرات 500 هزار تُن چُدن نیز به کشورهای اروپایی فراهم شده است که با اتخاذ تدابیر لازم این هدف محقق خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان، عمدهترین فعالیتهای صورت گرفته این واحد صنعتی طی یکسال گذشته را بومی سازی قطعات و تجهیزات و انجام پروژههای قراردادی توسط نیروهای ایرانی به جای استفاده از پیمانکاران خارجی عنوان کرد.
کارخانههای ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه اصفهان و فولاد خوزستان سه واحد بزرگ و تولید کننده فولاد در ایران محسوب میشوند.
برنامه صدور 500 هزار تن چدن به اروپا
مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در ادامه افزود، امروز با توجه به شرایط بازار، امکان صادرات 500 هزار تن چدن نیز به کشورهای اروپایی فراهم شده است که امسال با راه اندازی مجدد کوره شماره یک انجام می شود.
سیاست های جدید فروش، گسترش بازارها
صادقی درباره وضعیت بازار داخلی با اشاره به اینکه رکود در این بازار حاکم است، گفت، سیاست های جدیدی در امر فروش دنبال می شود که گسترش بازارهای فروش محصولات و تنوع بخشی شیوه های فروش و ارایه بهتر خدمات پس از فروش به مشتریان، افزایش فروش محصولات جانبی، برنامه ریزی برای فروش فرآورده های جدید و با ارزش افزوده بالا از قبیل تیرآهن های بال پهن، انواع کلاف های صنعتی، ریل و آرک تونلی، حفظ و بهبود سهم بازار داخلی از جمله اینها است که در کنار توسعه صادرات دنبال می شود.
بسیاری از این برنامه ها شکل اجرایی به خود گرفته است.
بومی سازی قطعات و تجهیزات عمده ترین فعالیت
مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان تاکید کرد، امروز عمده ترین فعالیت های صورت گرفته ذوب آهن در سال گذشته و امسال را می توان به بومی سازی قطعات و تجهیزات و انجام پروژه های قراردادی توسط نیروهای داخلی به جای استفاده از پیمانکاران خارجی عنوان کرد.
به گفته صادقی، طراحی و تولید محصولات جدید از جمله ریل ملی راه آهن، کلاف های صنعتی با مارک فولادهای سری SAE ، ناودانی های بال شیبدار سایز 18 و 20 ، نبشی بال مساوی سایز 6 ، میلگردهای آجدار مطابق استاندارد ( BS 4449 (2005) و همچنین انجام ممیزی مقدماتی شرکت CARES به منظور کسب گواهینامه مربوطه و تولید محصولات صادراتی از اقدامات پارسال و برنامه های امسال است.
سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد ریالی برای حفظ محیط زیست
مدیرعامل این واحد صنعتی گفت، ذوب آهن به عنوان نخستین تولید کننده فولاد در کشور، از سال 1388 تا کنون با صرف هزینه های بسیار هنگفت (بالغ بر چهار هزار میلیارد ریال) اقدام به تعریف و اجرای پروژه های زیست محیطی در قالب طرح های بازسازی، بهسازی و نوسازی در بخش های هوا، آب، پساب و پسماند کرده است.
به گفته وی، پروژه بازسازی و بهسازی سیستم تصفیه غبار کنورتورها یکی از مهمترین پروژه های زیست محیطی ذوب آهن در سال 95 بود و گام مهمی در چارچوب تبدیل شدن این شرکت به صنعت سبز بشمار می رود که با توانمندی کارکنان ذوبآهن انجام شد.
علاوه براین با توجه به بحران آب، به منظور کاهش مصرف آب، اقدامات گسترده ای صورت گرفته، به نحوی که این شرکت در سالهای 78- 1377 به ازای تولید هر تن فولاد، حدود 15 متر مکعب آب از رودخانه برداشت داشت، اما اکنون به 6 متر مکعب کاهش یافته که نشان دهنده کاهش حدود 50 درصدی برداشت آب است.
بر اساس این گزارش، ایران برنامه دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تنی را در افق 1404 هدف گذاری کرده که از این رقم بیش از 15 میلیون تن صادرات باید صورت گیرد.انتظار می رود در سال 96، میزان صادرات فولاد کشور به بیش از 6 میلیون تن برسد.
کارخانه های ذوب آهن اصفهان ، فولاد مبارکه اصفهان و فولاد خوزستان سه واحد بزرگ و تولید کننده فولاد کشور محسوب می شوند که بیش از دو سوم تولید را به خود اختصاص داده اند.116/111
بیشتر بخوانید:
جهش صنعت فولاد در آذربایجان غربی/ویدئو
افزایش 5 برابری صادارت محصولات فولادی ایران
صادرات حدود پنج میلیون تن محصولات فولادی از ایران