به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری گفت: رفع تحریمهای ظالمانه و بی اثر کردن این تحریمها دو رویکردی است که دولت سیزدهم این رویکرد را در طول دو سال اخیر پیگیری کرد. مذاکرات رفع تحریمها در چارچوب مذاکرات غیرمستقیم و با واسطه چه از طریق اتحادیه اروپا و چه دوستان در منطقه. به هر دو مسیر توجه ویژه داریم.
وی اظهار داشت: در بازه اخیر تفاهمی با دولت آمریکا داشتیم که از طریق دولتهای دوست انجام شده است بحث مبادله زندانیان را داشته باشیم. آزادی شهروندان ایرانی که به صورت ظالمانه عملا به گروگان گرفته شدهاند آزاد کنیم با نگاه انسانی به قضیه و با اهمیت برای آزادسازی زندانیان ایرانی تفاهم تبادل زندانیان را انجام دادیم.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: در کنار آن رفع انسداد داراییهای ایران را پیگیری کردیم و این تفاهم انجام شده و بازه زمانی چهار تا هفت هفته اعلام شده بود و شاهد پیشرفت کار هستیم. این رویکردی است که اگر به درستی انجام شود میتواند گام سازندهای باشد که بتوانیم در مسیر بازگشت متعهدانه طرف آمریکایی به توافق هم گامهای بعدی را برداریم.
ناصر کنعانی گفت: دولتهای دوست در منطقه از جمله عمان و قطر هستند که علاقهمندند ایفای نقش کنند ما از ایفای نقش سازنده این کشورها استقبال میکنیم. رفع تحریمها برای ما اولویت است و از ظرفیتهای دیپلماتیک استفاده خواهیم کرد.
تروریستهای مسلح در خاک کردستان به اردوگاه منتقل می شوند
وی درباره خبر منتشر شده مبنی بر توافق ایران و منطقه کردستان عراق درباره خارج کردن تروریستها از منطقه اظهار داشت: توافقی بین ایران و دولت عراق شکل گرفت که بر اساس آن دولت عراق متعهد شد تا پایان شهریور ۲۸ شهریور جاری بر اساس تفاهم و توافق اولاً گروههای تروریستی مسلح تجزیه طلب در خاک عراق و اقلیم کردستان را خلع سلاح کنند و از پادگانهای نظامی که در آنجا ایجاد کردهاند خالی و این پادگانها را تخلیه کنند و به اردوگاههایی که دولت عراق در نظر گرفته آنها را منتقل کنند.
ناصر کنعانی افزود: براساس اطلاعات ما دولت عراق مفاد این تفاهم را برای اجرا به مقامات اقلیم کردستان ابلاغ کرده است و منتظریم این توافق اجرایی شود. موعد ۲۸ شهریور ماه همانطور که مقامات ذیربط ایران اعلام کردند به هیچ وجه تمدید نخواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: مقامات اقلیم کردستان به دیدگاههای ما اشراف دارند و در گفتگوهای مختلف این موضوع به مقامات عراق و اقلیم منتقل شده است. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق از دیدگاههای ایران اطلاع دارد. نماینده کمیساریای عالی پناهندگان در جریان دیدگاههای ایران است. روابط ایران و عراق روابط کاملاً دوستانه و مبتنی بر حست همسایگی است.
سخنگوی وزارت خارجه درباره دیدار نماینده آمریکا با خانواده جمشید شارمهد بیان کرد: دولت آمریکا باید به دولت و ملت ایران پاسخ دهد که چه نسبتی با تروریسم شناخته شده و محکوم در دادگاه دارد.
وی در ادامه گفت: تروریستی که مسئول یک گروهک تروریستی شناخته شده است و اقدامات تروریستی عدیده علیه ملت ایران انجام داده و مشخصا مسئول طراحی و اجرای عملیات بمبگذاری تروریستی ضدانسانی و وحشیانه در حسینیه شیراز است که طی آن دهها نفر از مردم از عزادارن به خاک و خون کشیده شدند.
ناصر کنعانی تصریح کرد: دولت آمریکا روشن کند چه نسبتی با این تروریست و قاتلان ملت ایران دارد.
تعرض به منافع ایران بی پاسخ نمی ماند
وی درباره توقیف و تخلیه نفت ایران گفت: در غیاب سفیر سوئیس کاردار این کشور را به عنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت خارجه احضار و دو یادداشت اعتراض رسمی به سفارت سوئیس دادیم و هم نمایندگی ایران در سازمان ملل اقدام رسمی انجام داد.
دولت آمریکا باید بداند تعدی و تعرض به منافع ملت ایران بی پاسخ نخواهد ماند و این رویکرد غیرسازنده با پیامها برای آمادگی گفتوگوی مستقیم سازوگار نیست و حرکت در مسیر خلاف تفاهمی است که در چارچوب مبادله زندانیان صورت گرفته است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: نشست وزرای خارجه هشت کشور ساحلی خلیج فارس در حاشیه مجمع عمومی به ابتکار دبیرکل این سازمان برگزار خواهد شد. در چارچوب نگاه مشترکی است که در بین کشورهای منطقه شکل گرفته که در چارچوب گفتوگوهای مشترک به منافع مشترک در منطقه توجه کنند.
وی افزود: ایران به ابتکار دبیرکل سازمان ملل پاسخ مثبت داده است به موازات این رویکرد پیشنهاد ایران تشکیل مجمع گفتوگو و همکاری با حضور هشت کشور ساحلی خلیج فارس است.
ناصر کنعانی در مورد اقدامات جدید در مناسبات ایران و لیبی گفت: موضوع سرنوشت امام موسی صدر موضوع مهم ایران است. خدمات ایشان به مقاومت و مردم لبنان و ملتهای منطقه فراموش نشدنی است.
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: تعیین سرنوشت امام موسی صدر مورد توجه ایران و لبنان است. در اینباره توافقی میان لبنان و لیبی وجود دارد و انتظار این است که دولت لبنان و طرف لیبیایی اهتمام ویژه داشته باشد تا سرنوشت امام موسی صدر روشن شود.
116