"احمد اوزومجو" رئیس سازمان منع تسلیحات شیمیایی گفت: نمونه های جمع آوری شده در عراق و سوریه در آزمایشگاه های این نهاد، گویای آن است که این مواد به طور گسترده ای توسط داعش استفاده شده است.
این سخنان اوزومجو پس از آن مطرح شد که شورای امنیت سازمان ملل ماموریت تیم تحقیق مشترک این سازمان و سازمان منع تسلیحات شیمیایی را درباره حمله های شیمیایی در سوریه، به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
اوزومجو افزود: از اول اوت چند حمله با گاز کلر و مواد ناشناخته دیگر در حلب و در بخش های شمالی سوریه مانند ادلب گزارش شده است.
رئیس سازمان منع تسلیحات شیمیایی گفت: شمار این گزارش ها بیش از 20 مورد است و حتی اخیرا" مقام های سوری گزارش های جدیدی از حمله های شیمیایی علیه خود ارائه کرده اند.
محافل حقوقی ضمن انتقاد از مخالفان مسلح فعال در سوریه تاکید دارند که این گروه ها در زمینه جنایت و کشتار هیچ حد ومرزی برای خود قائل نیستند و به دلیل انفعال سازمان های بین المللی از آزادی کامل برخوردارند و از هرگونه پیگردی در امان هستند.
در چنین شرایطی کشورهای حامی تروریست ها به ویژه عربستان سعودی حاضر به متوقف کردن حمایت همه جانبه از این تروریست ها نیستند و عملا" آنان دسترسی تروریستها به سلاح شیمیایی را تسهیل می کنند.
نکته قابل تامل آن که تروریست ها به منظور انحراف افکار عمومی از اقدامات خود در به کارگیری سلاح های کشتار جمعی با حمایت کشورهای غربی و همپیمانان عربی خود درصددند ضمن ارتکاب جنایت های ضد بشری در سوریه، این جنایات را به دولت دمشق نسبت دهند.
تداوم جنایات و نقض حقوق بشر از سوی گروههای تروریستی به ویژه داعش در سوریه، با سیاست ابهام غرب در قبال بحران این کشور ارتباط معناداری دارد.
دولت سوریه در حالی هدف توطئه غرب در زمینه نقض حقوق بشر قرار میگیرد که درچارچوب قطعنامه 2118 شورای امنیت ( 27 سپتامبر 2013)، مواد شیمیایی سوریه تحویل سازمان منع تسلیحات شیمیایی قرار گرفته و در این زمینه همکاری سازنده داشته است و این موضوعی است که مجامع حقوقی نیز به آن اذعان داشته است.
گفتنی است که برخی کشورها به دنبال دستیابی به نتیجه ای در مورد سوریه نیستند بلکه آن ها می خواهند از شورای امنیت به عنوان اهرمی برای فشار سیاسی بر دولت سوریه و خدشه دار کردن وجهه آن استفاده کنند.
نماینده سوریه در سازمان ملل متحد در پاسخ به دلایل بازگشایی پرونده سلاح های شیمیایی دولت سوریه خاطر نشان کرد: برخی کشورها دولت سوریه را زیر ذره بین قرار داده و هر روز مساله ای را درباره سوریه در شورای امنیت مطرح می کنند، یک روز مسائل بشردوستانه، یک روز مسائل سیاسی و یک روز نیز از سلاح های شیمایی سخن می گویند.
این درحالی است که دولت سوریه بر اساس پایبندی به اصل شفافیت، به طور کامل با تمام خواسته های تحقیقی که از سال 2014 تا کنون آغاز شده است همکاری و همه تسهیلات لازم را برای انجام این تحقیقات شفاف و اصولی ارائه کرد.
در این بیانیه همچنین تصریح شده است که اتهام های کمیته تحقیق و سازمان منع گسترش سلاح شیمیایی علیه دولت سوریه بر هیچ دلیل و منطقی استوار نیست و این کمیته نتوانسته حتی یک دلیل مبنی بر به کارگیری گاز کلر توسط دولت سوریه ارائه کند.
این درحالی است که با استفاده مکرر داعش و گروه های دیگر تروریستی از مواد شیمیایی در عملیات جنگی، خطر تروریسم شیمیایی بسیار جدی شده و ابعادی فراملی یافته است که مبارزه با آن باید در قالب یک پیمان جهانی انجام گیرد هرگونه تعللی در این زمینه موجب می شود که تبعات آن تنها به سوریه و عراق محدود نمانده و جنبه بین المللی یافته و مخاطرات آن دامنگیر حامیان تروریست ها نیز شود.
اقدامات دولت های غربی در تسلیح تروریستها به سلاح های کشتار جمعی و نیز در اختیار دادن تجهیزات ساخت چنین سلاح هایی، نقض صریح پیمان ها و کنوانسیون های بین المللی در این زمینه است که هرگونه تولید و گسترش سلاح های کشتار جمعی را نفی می کند.