پیش از این، حمد اوزومجو رئیس سازمان منع تسلیحات شیمیایی گفت، نمونههای جمع آوری شده در عراق و سوریه که در آزمایشگاههای این نهاد آنالیز شده، گویای آن است که این مواد احتمالا توسط خود داعش تولید شده است.
منابع خبری مختلف هم گزارش دادند داعش از سال 2014 ، بیش از 71 بار از سلاح شیمیایی در عراق و سوریه استفاده کرده است. این در حالی است که جبهه عربی- غربی در تلاش است دولت سوریه را به استفاده از سلاح شیمیایی در این کشور متهم کند.
فیصل مقداد معاون وزیر امور خارجه سوریه روز دوشنبه اعلام کرد اتهامات متعدد به دولت سوریه درباره استفاده از مواد شیمیایی سمی در این کشور بدون هیچ شواهد ملموسی در برخی از محافل غربی مطرح میشود.
داعش به همراه دیگر گروههای تروریستی از جمله جبهه فتح الشام از زمان شروع فعالیت در سوریه، هموراه مورد حمایت تسلیحاتی و لجستیکی غرب و برخی کشورهای عربی بودند.
فراهم بودن روزنهها برای تجهیز تروریستها به سلاحهای روزآمد در جنگ با نیروهای ارتش سوریه، به مرور این توان را در اختیار داعش و جبهه فتح الشام قرار داد تا با دسترسی به آزمایشگاهها در سوریه، مواد شیمیایی برای حملات خود تولید کنند.
این اقدام داعش نشان میدهد افراد تحصیل کرده که از غرب به داعش و جبهه فتح الشام (جبهه النصره سابق) در سوریه پیوستند با اهداف خاص این کار را کردند. استفاده از تکنولوژی تقویت سلاحهای در اختیار تروریستها آگاهانه انجام شده است که غرب به ویژه آمریکا در این زمینه باید پاسخگو باشد.
سیاست غرب در قبال مبارزه با تروریسم، هیچ کمکی به نابودی داعش و جبهه النصره نکرده است. عملا در سایه شعار مبارزه با تروریسم غرب، این گروههای تروریستی به راحتی به انواع تجهیزات نظامی و تقویت این تجهیزات به سلاحهای کشنده و خطرناک دست یافتند و نتیجه این سیاست، کشتار مردم سوریه و عراق با استفاده از سلاحهای حاوی مواد شیمیایی بوده است.
پیامدهای دسترسی داعش و دیگر گروههای تروریستی به مواد شیمیایی فقط محدود به عراق و سوریه نخواهد بود و استفاده کلان تروریستها از مواد شیمیایی زندگی بشریت را در همه کره خاکی به خطر خواهد انداخت.
استفاده گروههای تروریسی مورد حمایت غرب در به کارگیری مواد شیمیایی با شعار حقوق بشری مدعیان دفاع از حقوق مردم در تناقض است و براساس نص صریح قوانین بین المللی استفاده کنندگان ابزاری از تروریسم در برابر قانون و افکار عمومی مسوول هستند.