به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس؛ درپی گزارش های اخیر سازمان ملل و فشارهای فعالان حقوق بشر، فیسبوک بتازگی اعلام کرد که 13 صفحه مرتبط با نظامیان میانماری را بسته است؛ صفحاتی که مروج اعمال خشونت و سرکوب علیه روهینگیایی ها بودند.
این 13 صفحه در شبکه اجتماعی فیسبوک که از روز گذشته بسته شدند، متعلق به 10 اکانت نظامیان و هواداران آنها در نشر دیدگاههای خشونت بار و تبعیض نژادی علیه اقلیت روهینگیا بوده است.
بودائیان افراطی دراین اکانت ها هواداران خود را به سرکوب نظامی روهینگیایی های بی وطن در ایالت راخین میانمار می کردند.
ارتش و بودائیان افراطی در میانمار در یکسال گذشته در اقداماتی برنامه ریزی شده صدها روستای روهینگیایی ها را سوزانده و هزاران نفر از روهینگیایی را به قتل رسانده اند.
بیش از 750 هزار نفر از روهینگیایی ها به دلیل آزار و شکنجه مستمر نظامیان و بودائیان افراطی در شهریور سال گذشته به بنگلادش فرار کرده و پناه بردند.
طبق گزارش رسانه های آسیایی نظامیان و بودائیان افراطی علاوه بر اقدامات نظامی و سیاسی گسترده در میانمار در سرکوب روهینگیایی ها با ایجاد صفحات ناشناس در شبکه های اجتماعی به ویژه فیسبوک اقدام و سعی کردند اقدامات سرکوبگرایانه نظامی علیه روهینگیایی ها را مشروع جلوه دهند.
13 صفحه بسته شده نیز متعلق به نظامیانی بود که گفته می شود یک میلیون 350 هزار نفر در میانمار آن را پیگیری می کردند و در تمام این صفحات، در پیام های ارسال شده تلاش شده بود تا با رویکردهای تبلیغاتی مختلف و ارائه اطلاعات نادرست خشونت ها هرچه بیشتر علیه روهینگیایی ها فراگیر شود.
پیشتر کمیته حقیقت یاب سازمان ملل در امور حقوق بشر اعلام کرد، شبکه اجتماعی «فیسبوک» نقش اساسی در گسترش نفرت و خشونت علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار داشته است.
«مارزوکی دارسومن» Marzuki Darusman دبیر کمیته حقیقتیاب سازمان ملل در میانمار خاطرنشان کرد؛ «فیسبوک» در میانمار به یک «هیولا» تبدیل شده است که بیش از هفتصد هزار نفر از مسلمانان روهینگیا را با مرگ حتمی روبرو کرده است.
«یانگی لی» Yanghee Lee کارشناس سازمان ملل در میانمار نیز با بیان اینکه فیسبوک بخش مهمی از زندگی عمومی و خصوصی در میانمار است و دولت از آن برای انتشار اطلاعات به مردم استفاده می کند گفت: گروه های افراطی بودایی در میانمار دارای صفحه های مخصوص به خود در فیسبوک هستند و علیه مسلمانان روهینگیا و سایر اقلیت های این کشور اقدام به انتشار نفرت و خشونت می کنند.
استان راخین از سال 2012 صحنه حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.
سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد؛ ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» در این کشور است. 139/110
بیشتر بخوانید:
سازمان ملل: «فیسبوک» مسوول گسترش نفرت علیه مسلمانان روهنگیایی
مخالفت میانمار با تحقیقات سازمان ملل درباره نسلکشی مسلمانان/ تحلیل
آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری از میانمار