«آنگ سان سوچی» Aung San Suu Kyi در نشست خبری مشترک با «تارو کانو» Taro Kono وزیر امور خارجه ژاپن اقرار ارتش میانمار به این جنایت را «گامی مثبت» توصیف کرد و گفت، ارتش قانون را اجرا کرده است.
سوچی پیشتر نیز از حملات ارتش میانمار به مسلمانان مظلوم روهینگیایی دفاع کرده بود. حمایت های سوچی از کشتار مسلمانان روهینگیا موجب انتقاد مجامع بین المللی و حقوق بشری از وی شده است.
دفاع وزیر امور خارجه میانمار از کشتار مسلمانان به این معنا است که انان در پاکسازی استان راخین از مسلمانان روهینگیا و تصاحب زمین و خانه های انان موفق عمل کرده اند و عملیات ارتش در این خصوص پایان یافته است.
این بدان معنا است که برای بیرون کردن مسلمانان روهینگیا از سرزمین اجدادیشان یک برنامه هماهنگ میان دولت ،بوداییان افراطی و ارتش میانمار اجرا شده و اکنون سوچی با افتخار از کشتار مسلمانان روهینگیا نیز دفاع می کند زیرا موفق به کسب رضایت بوداییان و نظامیان افراطی شده است .این در حالی است که جامعه جهانی از سوچی انتظار داشت در دفاع از حقوق بشر،مانع از کشتار مسلمانان شود که حمایت بوداییان افراطی را به تحمل جنایت آنان ترجیح داد.
«ریاض کریم» Riyadh Karim تحلیلگر مسایل سیاسی در لندن": عملیات پاکسازی قومی توسط دولت میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، چیزی از سادیسم و دیگر آزاری کمتر نیست و این پاکسازی قومی مانند کشتار مسلمانان صربرنیتسا است. این عملیات همه نشانه های قتل عام و نسل کشی صربرنیتسا را داراست. شکنجه هایی که مسلمانان روهینگیا از سوی سربازان دولتی میانمار تحمل می کنند، چیزی جز رفتارهای سادیسمی و مردم آزاری نیست."
دراین شرایط انچه موجب شگفتی جامعه جهانی می شود سکوت دربرابر جنایات دولت میانمار ضد مسلمانان روهینگیا است. در حالی که همه محافل جهانی نسل کشی مسلمانان روهینگیا را در میانمار تایید می کنند اما اقدام جدی برای توقف آن صورت نمی دهند و همین موضوع باعث شده است تا وزیر امور خارجه میانمار با افتخار از نسل کشی در این کشور دفاع نماید. برخی تحلیلگران دلیل این امر را حمایت صهیونیستها از کشتار مسلمانان روهینگیا در میانمار می دانند
«ابواحسان خاقانی»، کارشناس مسائل سیاسی در عراق
"حمایت از روهینگیاییها وظیفه مجامع بینالمللی است، اما متأسفانه این سازمان و نهادهای وابسته به آن از جمله شورای امنیت تاکنون تحرکی جدی برای یاریرسانی به مسلمانان میانمار و توقف جنایات علیه آنها انجام ندادهاند و در حقیقت ما تاکنون در مقام عمل چیزی از مجامع بینالمللی مشاهده نکردهایم. زیرا از کشتار مسلمانان صهیونیستها بیشترین سود را می برند "
در هر حال درصورتی که محافل بین المللی دولت میانمار را برای بررسی دقیق کشتار مسلمانان روهینگیا تحت فشار قرار دهند بدون تردید گورهای دسته جمعی زیادی از اجساد مسلمانان روهینگیا کشف خواهد شد.
این می تواند بیش از پیش نسل کشی انان از سوی ارتش میانمار را تایید کند که در این صورت لکه ننگی بر پیشانی دولت میانمار خواهد بود.118/111
بیشتر بخوانید:
استقبال «آنگ سان سوچی» از کشتار مسلمانان روهینگیا
«آنگ سان سوچی» و سکوت «آ.سه.آن» در قبال جنایت علیه مسلمانان روهینگیایی
آنگ سان سوچی: ورود سازمان ملل به مساله روهینگیا بر تنشها در میانمار دامن میزند