ایران پرس - با وخیم شدن اوضاع سیاسی و انسانی در سودان جنوبی، «اروه لادسو»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور صلحبانی اعلام کرد، نخستین گروه از نیروی منطقه ای تحت امر سازمان ملل متحد تا پایان آوریل و اوایل مه در سودان جنوبی مستقر خواهند شد.

«اروه لادسو» گفت: برای تسریع در استقرار نیروهای صلحبان در سودان جنوبی تلاش های زیادی انجام شده اما با کار شکنی های دولت این کشور مواجه شده است.

استقرار این نیروها در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز از طرف های درگیر در سودان جنوبی خواست هرچه زودتر به درگیری ها پایان داده و آتش بس را اجرا کنند.

شورای امنیت ضمن ابراز نگرانی از وخیم شدن اوضاع انسانی و امنیتی در سودان جنوبی تاکید کرد، راه حل نظامی هرگز بحران در سودان جنوبی را پایان نخواهد داد.

این نهاد سازمان ملل متحد همچنین از طرف های درگیر خواست به آتش بسی که با همکاری سازمان ملل متحد برای حل بحران سودان جنوبی مورد توافق قرار گرفته، پایبند باشند.

درگیری ها در سودان جنوبی در دسامبر 2013، و در پی بالا گرفتن اختلافات  میان  سالواکر رئیس جمهوری و ریک ماچار معاون پیشین وی آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

اگر چه سودان جنوبی امیدوار بود با استقلال از سودان بتواند شرایط بهتری را تجربه کند اما عوامل گوناگونی باعث آغاز جنگ و ادامه آن تاکنون شده است.

بافت سنتی و وجود اختلافات عمیق قومی و قبیله ای از جمله دلایل جنگ کنونی در سودان جنوبی است.

سالوا کر، رئیس جمهوری سودان جنوبی وابسته به قبیله «دنکا» و«ریک ماچار»،رهبر شورشیان این کشور وابسته به قبیله «نویر» است. درگیری میان این دوقبیله در واقع به پیشینه تاریخی اختلافات این دو قبیله که نقش مهمی در نظام سیاسی این کشور بازی می کنند، باز می گردد.

سالوا کر، رئیس جمهوری سودان جنوبی وابسته به قبیله «دنکا» و«ریک ماچار»،رهبر شورشیان این کشور وابسته به قبیله «نویر» است

 

دخالت های بیگانگان در امور داخلی سودان جنوبی، حمایت های پشت پرده برخی از کشورها از گروه های درگیر همچنین آتش زدن به دامنه اختلافات در راستای بهره برداری های استعماری از منابع و موقعیت این کشور از دیگر دلایل جنگ کنونی این کشور است.

اکنون با طولانی شدن و افزایش دامنه جنگ و درگیری بحران سیاسی به بحران انسانی وسیعی در این کشور تبدیل شده است.

اگر چه طرف های درگیر در این مخاصمه در اوت 2015 توافقنامه صلح را با هدف پایان دادن به درگیری ها و سامان گرفتن اوضاع این کشور امضا کردند اما رعایت نکردن مفاد توافقنامه و بالا گرفتن اختلافات بار دیگر آتش جنگ را در این کشور برافروخت.

در توافقنامه صلح ،تقسیم قدرت پیش بینی شده بود و سهم ماچار و سالوا کر در اداره این کشور مشخص شده بود اما جنگ دوباره و کشتار وسیع غیر نظامیان سبب فرار ماچار معاون رییس جمهوری از این کشور و اعلام لغو یکجانبه توافقنامه صلح این کشوراز سوی وی شد.

با فرار ماچار و اعلام رییس جمهوری سودان جنوبی مبنی بر گفت و گوی سیاسی و برقراری صلح و ثبات در این کشور اگر چه بار دیگر بسیاری امیدوار بودند ثبات سیاسی در سودان جنوبی برقرار شود اما کشتار غیر نظامیان در این کشور به ویژه در مناطق خاصی ادامه دارد به طوری که گزارش های بین الملللی از این کشتارها با عنوان نسل کشی یاد می کنند.

 فرار ريک ماچار از سودان جنوبي، تاثیری برکاهش کشتار و نا آرامی ها در سودان جنوبی نداشت

 

این در حالی است که قحطی و کمبود مواد غذایی و دارویی نیز جمعیت زیادی از مردم این کشور را در معرض مرگ قرار داده است. گزارش ها ی اخیر حاکی است که دولت از محاصره غذایی به عنوان سلاح جنگی در این کشور استفاده می کند .

تلاش های بین المللی برای خروج سودان جنوبی از بحران سیاسی کنونی در حالی همچنان ادامه دارد که به نظر می رسد تنها راهکار حل بحران سیاسی در این کشور، برگزاری مذاکره میان طرفین مناقشه و رسیدن به راه حل  و توافق سیاسی برای خروج سودان جنوبی از بحران است.113/112

بیشتربخوانید:

حمایت سودان از استقرار نیروهای آفریقایی در سودان جنوبی

تاکید سودان بر پناه ندادن به مخالفان سودان جنوبی

ابراز نگرانی سودان از تداوم ورود آوارگان سودان جنوبی

 سازمان ملل: سودان جنوبی با بزرگترین بحران پناهندگی روبرو است

سازمان ملل : دولت سودان جنوبی مسئول عمده گرسنگی دراین کشوراست

هشدار سازمان ملل در خصوص پاکسازی قومی در سودان جنوبی

سالوا کر، رئیس جمهوری سودان جنوبی وابسته به قبیله «دنکا» و«ریک ماچار»،رهبر شورشیان این کشور وابسته به قبیله «نویر» است
 فرار ريک ماچار از سودان جنوبي، تاثیری برکاهش کشتار و نا آرامی ها در سودان جنوبی نداشت