سخنگوی قوه قضاییه گفت: اقدامات اخیر آمریکا در تحریم دارو و سرقت‌های دریایی و هوایی و اقلام پزشکی جنایت علیه بشریت و مصداق بارز تبعیض در بین آحاد جامعه بشری است.

به گزارش ایران پرس به نقل از "ایران پرس"، «غلامحسین اسماعیلی» روز سه شنبه در نخستین نشست خبری سال 99 که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، درباره مسئولیت نهادهای بین المللی حقوق بشری در مقابل رفتارهای آمریکا که سلامت مردم را به خطر انداخته است، گفت: نهادهای بین المللی باید استقلال خود را اثبات کنند و از زیر فشار دولت های زورگو و قلدرمابانه آمریکا خارج شوند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: امروز همه قبول دارند که حق حیات در زمره حقوق اولیه جامعه بشری و حق سلامت در زمره حقوق عامه است و این حقوق تبعیض بردار نیست و ملیت و نژاد و قومیت نمی شناسد. 

اسماعیلی با بیان اینکه گرچه با همه این جنایات، آمریکا نتوانسته شیوع ویروس کرونا را در کشور خود مهار کند و حافظه تاریخ این جنایت را فراموش نمی کند، تاکید کرد: اقدامات آمریکا با هیچ یک از موازین حقوقی و بین المللی سازگاری ندارد. 

جلوگیری از تعطیلی بیش از 990 واحد تولیدی

وی با اشاره به حمایت دستگاه قضا برای جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی در سال گذشته افزود: در سال 1398 که هدف نظام و راهبرد تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، "رونق تولید" بود، جلوگیری از تعطیلی بیش از 990 واحد تولیدی و پیشگیری از بیکاری کاگران این واحدها، بخشی از ایفای نقش قوه قضائیه در تحقق این شعار بود.

سخنگوی دستگاه قضا همچنین با اشاره به نامگذاری سال 99 به نام "سال جهش تولید" توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کرد: در سال 1399 سعی می کنیم با کمک همکاران قضائی از واحدهای تولیدی حمایت‌های لازم از جمله تامین امنیت قضائی و اقتصادی برای تولیدکنندگان، کمک به بهبود فضای کسب و کار با اصلاح ساختارهای فسادزا و رفع دیوانسالاری‌های زائد و حذف دالان‌های تاریک و تو در توی صدور مجوز و امضاهای طلایی و به ویژه مبارزه با قاچاق کالا، سهم خود را در انجام این ماموریت مهم ایفا کنیم.

افزایش 62 درصدی بازدید‌های مدیران قضایی در سال گذشته

غلامحسین اسماعیلی در ادامه گفت: بازدید‌های مدیران قضایی از واحد‌های زیرمجموعه خود در سال گذشته در مقایسه با سال 1397، 62 درصد رشد داشته است.

وی افزود: رشد بازدید‌های مدیران قضایی در سال گذشته نشان دهنده مدیریت فعال مردمی توام با نظارت میدانی بر عملکرد همکاران است.

سخنگوی دستگاه قضا تغییر و اصلاح روش‌های مدیریتی در سطوح مختلف قوه قضاییه را از دیگر اقدامات موثر سال گذشته این قوه خواند و گفت: این اقدامات با بهره گیری از روش‌های مدیریتی فعال، پویا، میدانی و مردمی شکل گرفته است.

وی تصریح کرد: رییس دستگاه قضا سال گذشته 17 سفر استانی انجام داد و اگر شرایط بیماری کرونا رخ نمی‌داد این سفر‌ها به 20 سفر می‌رسید و علاوه بر این، رییس قوه قضاییه از 8 واحد قضایی در تهران و یک واحد در مشهد و همچنین 6 زندان در تهران و استان‌ها بازدید داشتند.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: این الگوی مدیریتی به سایر بخش‌های قوه قضاییه نیز تسری پیدا کرد به این ترتیب که بازدید‌های مدیران قضایی از واحد‌های زیرمجموعه خود در سال گذشته در مقایسه با سال 97، افزایش 62 درصدی داشت.

محکومیت قطعی 641 مفسد اقتصادی در سال گذشته

غلامحسین اسماعیلی همچنین گفت: سال گذشته شعب ویژه رسیدگی به اخلال در نظام اقتصادی فعالیت مجدانه‌ای داشت و پرونده‌هایی را رسیدگی کرد که احکام مفسدان اقتصادی در آن صادر شد.

وی افزود: این شعب در سال 98 در تهران رای به محکومیت قطعی 260 مفسد اقتصادی، 303  مفسد اقتصادی در خراسان، 31 مفسد اقتصادی در استان فارس، 30 مفسد اقتصادی در استان اصفهان، 11 مفسد اقتصادی در استان هرمزگان، سه مفسد اقتصادی در استان گلستان و سه مفسد اقتصادی در استان قم دادند.

118/116

بیشتر بخوانید:

اسماعیلی: قوه قضاییه در سال 98 با ویروس کهنه و منفور فساد مبارزه کرد

اسماعیلی: تحریم‌های آمریکا بر بخش دارو تروریسم اقتصادی است