ایران پرس - «تام سکر» خبرنگار و محقق سرشناس بریتانیایی که سابقه درخشانی در برملا کردن اسناد و مدارک تاریخی از جمله واقعیت های مربوط به حوادث تروریستی 11 سپتامبر دارد، با انجام تحقیقی، از حمایت کشورهای غربی از گروه القاعده پرده برداشت.

به گزارش اسپوتنیک، «تام سکر» در حال حاضر مطالعات خود را بر روی گروه تروریستی القاعده متمرکز کرده است.

وی در واقع تحقیقات خود را در این خصوص، بلافاصله پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر آغاز کرد، سکر در سخنانی گفت:

پس از وقوع این حادثه دریافتم که «جنگ با تروریسم» در واقع نبردی تبلیغاتی میان لیبرال دموکراسی غرب و تروریسم خاورمیانه است.

همچنین دریافتم که آنها (گروه های تروریستی) تنها با همکاری ماموران مخفی اطلاعاتی غربی قادر به انجام حملات تروریستی هستند و در واقع این شکست اطلاعاتی و همچنین ناتوانی دستگاه های اطلاعاتی غربی است که باعث می شود این گروه ها به فعالیت های خود ادامه دهند.

تحقیق انجام شده از سوی سکر، اساسا روایت ساده متداول در خصوص القاعده را به چالش می کشد.

بر اساس این روایت، پیدایش گروه القاعده نتیجه «عملیات توفان» امریکا است که در آن، گروه های افراطی در طول جنگ با اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان، از بودجه، سلاح و آموزش امریکا بهره مند شدند.

سکر همچنین این دیدگاه را که فعالیت های گروه القاعده نتیجه و عاقبت روابط پنهان میان این گروه و مسئولان غربی است را نیز به چالش می کشد.

وی معتقد است که حملات تروریستی انجام شده در غرب، یا به طور فعال از سوی افراد خاصی در سازمان های اطلاعاتی غربی طراحی شده، و یا اینکه این حملات به طور طبیعی نتیجه و هزینه یک کار اطلاعاتی است.

روابط پایدار

بر اساس برخی گزارش ها، سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) از شکل گیری رسمی گروه القاعده در سال 1988 مطلع بوده است.

درست یا غلط، عنصر اساسی و مهم در تاریخ القاعده برای سکر این است که در هر مرحله از شکل گیری این گروه چند نفر به آن ملحق شدند؛ و دیگر اینکه این اعضا چگونه هنگام انجام عملیات تروریستی، به آسانی موفق به فرار از چنگال مسئولان می شوند.

«عمر عبدالرحمان»، مسئول بمب گذاری سال ۱۹۹۳ در مرکز تجارت جهانی امریکا حدودا یک سال بعدا از پایان مهلت ویزای خود، اجازه یافته بود که همچنان در امریکا باقی بماند.

سازمان «اف بی آی» نیز شش ماه پیش از انجام این حملات تروریستی، یک عامل نفوذی خود را از گروه القاعده خارج کرد.

به گفته سکر، ظاهرا به نظر می رسد، این عامل نفوذی به «عمر عبدالرحمن» بسیار نزدیک بوده است.

نقشه حمله تروریستی به برج «مرکز تجارت جهانی» در نیویورک سرانجام در روز 26 فوریه 1993 عملی شد.

در این حمله بیش از شش هزار نفر کشته و مجروح شدند.

در حالی که بیشتر افراد دخیل در این حمله تروریستی بازداشت شدند، «علی محمد» آموزش دهنده اصلی گروه که عضو سابق «نیروهای ویژه امریکا» نیز بود و همچنین «رمزی یوسف» موفق به فرار از چنگال نیروهای امنیتی شدند.

یوسف بعدها نیز در عملیات تروریستی در فیلیپین نقش مهمی را ایفا کرد و پس از آن به عموی خود یعنی «خالد شیخ محمد» طراح اصلی حملات تروریستی یازده سپتامبر ملحق شد.

از سوی دیگر،گروه القاعده در فیلیپین از سوی «محمد جمال خلیفه» که به احتمال زیاد مامور اطلاعاتی امریکا است، تامین مالی می شود.

در همین حال، «علی محمد» همچنان به سفر به نقاط مختلف جهان، به آموزش تروریست ها ادامه داد و گروهی را بوجود اورد که این گروه در نهایت بمب گذاری سال 1998 در چند سفارت امریکا در افریقا را مرتکب شد.

سکر در ادامه به همین دلیل معتقد است که «اف بی آی» یا بی کفایت ترین سازمان امنیتی جهان است، و یا اینکه ماموران ساده لوح آن به عنوان ابزاری در اختیار سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) قرار دارند.

به گفته سکر، هرگاه عوامل این حملات ترویستی و چند حمله تروریستی پس از آن قصد دیدار با رهبران و شخصیت های مهم القاعده را داشتند، این دیدار با هماهنگی یک مامور ومخفی سیا انجام می شده است.

همچنین، شکست های اطلاعاتی مکرر عجیب و غریب، مرموز و شاید عمدی که علت روی دادن آنها مشخص نیست باعث شد که عاملان این حملات تروریستی تا زمان انجام این حملات، آزادانه به آمد و شد خود ادامه دهند.

تجزیه بالکان

سکر در ادامه می گوید، نمونه های  زیادی از تبانی دولت های غربی با القاعده در طول تاریخ این گروه وجود دارد، اما جنگ های دهه 1990 منطقه بالکان مهمترین مثال در این خصوص است.

وی می افزاید، در جریان جنگ های بالکان شاهد این هستیم که وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) از نیروهای مجاهدین برای جنگ در بوسنی استفاده می کند و این نیروها به «ارتش آزادیبخش کوزوو» تبدیل می شوند.

ارتش آزادیبخش کوزوو نیز از سوی شرکت امنیتی امریکایی MPRI، آموزش می دید.

پس از آن از این نیروها برای تشکیل «ارتش آزادیبخش ملی» در آلبانی استفاده شد.

در اوایل دهه 1990،  شیخ «عبدالرحمن» در امر به کارگیری و استخدام مردان جوان به منظور پیوستن به نبرد در منطقه بالکان نقش مهمی ایفا کرد.

این نیروها سپس گروه المجاهدین را تشکیل دادند، که رهبران آنها یعنی «ابو حمزه» و «ابو قطادا» و دیگر رهبران، در ارتباط مستقیم با دستگاه های اطلاعاتی بریتانیا قرار داشتند.

در میان افراط گرایانی که در این منطقه مشغول نبرد بودند، «خالد شیخ محمد» و دو داوطلب سعودی به نام های «نواف الهضمی» و «خالد المندار» بودند که بعدها هواپیمای پرواز 77 خطوط هواپیمایی امریکا را ربوده و موجب برخورد آن با ساختمان پنتاگون شدند.

بن لادن نیز در جریان این جنگ نقش مهمی ایفا کرد و تامین هزینه جنگجویان را به عهده گرفت.

این در حالی است که سازمان وی با همکاری با ناتو، اجرای برنامه های این سازمان برای بی ثبات سازی منطقه را تسریع کرد، که این طرح در نهایت به تجزیه یوگسلاوی منجر شد.

به این ترتیب، اعضای گروه های فعال در جریان جنگ های منطقه بالکان، از سوی دولت ها، ارتش ها و سازمان های اطلاعاتی کشورهای غربی سازماندهی و هدایت می شدند.

به گفته سکر، این گروه های تروریستی از سویی دیگر از اغفال و ناکامی های اطلاعاتی سازمان های اطلاعاتی و امنیتی کشورهای غربی نیز سود می بردند، چرا که در مواقع بسیاری، با وجود شواهد و مدارک کافی، این سازمان ها در تعقیب و دستگیری اعضای این گروه ها ناتوان بودند.

در مقابل حتی می توان گفت که بسیاری از این گروه ها از سوی ارتش ها و دستگاه های اطلاعاتی کشورهای غربی هدایت می شدند.

در واقع حتی می توان گفت که بدون کمک این سازمان ها، القاعده نمی توانست به این گستردگی در اروپا به فعالیت بپردازد.

تبانی همیشگی و بی پایان

در میان تمامی عناصر القاعده، داستان «علی محمد» همچنان مهم ترین داستان جاسوسی به شمار می رود.

سکر در سخنان خود از «علی محمد» به عنوان شاخص ترین چهره القاعده یاد می کند، که به جرات می توان گفت، بدون وی انجام بسیاری از این حملات تروریستی غیرممکن بود.

وی که پیشتر عضو «نیروهای ویژه امریکایی» بود و ارتباط نزدیکی با سازمان سیا داشت، نقش مهمی در آموزش بسیاری از نیروهای القاعده در چندین کشور دنیا ایفا کرد.

سازمان سیا ادعا می کند، «علی محمد» در اواسط دهه 1980 با این سازمان قطع همکاری کرد، اما آقای سکر معتقد است که این ادعای سیا کاملا بی اساس است.

چندین سال بعد، محمد در دادگاهی ساختگی محاکمه شد و گفته می شود به زندانی فرستاده شد که در آنجا تحت حمایت سیا قرار دارد.

مسئولان امریکایی بعدا اعلام کردند که وی با ماموران اطلاعاتی در یافتن مکان اختفای بن لادن همکاری داشته است.

آقای سکر در جایی دیگر از سخنان خود می گوید، سازمان سیا و آژانس اطلاعات ملی امریکا ارتباطات اعضای القاعده در یمن را زیر نظر داشته اند و به همین دلیل، به راحتی قادر بودند تا از بمب گذاری های دیگر از جمله حملات یازده سپتامبر جلوگیری کنند.

این افراد همچنین با وجود نظارت سازمان سیا بر فعالیت آنها در یمن، وارد امریکا شده و 18 ماه را آزادانه در این کشور سپری کردند.

مترجم: زهره خزایی

136/116

بیشتر بخوانید:

افشای سند حمایت عربستان و امارات از القاعده در یمن

قطر، سند حمایت عربستان و امارات از القاعده و داعش در یمن را فاش کرد