ایران پرس- «ویکی لیکس»، پایگاه اینترنتی که «جولین آسانژ» موسس آن است و به افشای اطلاعات طبقه بندی شده و محرمانه بین المللی می پردازد، به تازگی با انتشار دو نامه دیپلماتیک اعلام کرده، واشنگتن بیش از ده سال است که در حال مطالعه بر روی «مانوئل لوپز اوبرادور»، رئیس جمهور منتخب مکزیک است.

این شواهد بیان می کنند که آمریکا پیش بینی کرده است، «مانوئل لوپز اوبرادور»، رئیس جمهور منتخب مکزیک در آینده به یک چهره «کاریزماتیک برجسته» بدل خواهد شد که برای رسیدن به اهدافش، حاضر به انجام هر عملی است.

بر اساس این گزارش، از تاریخ یکم ژوئیه که در آن «مانوئل لوپز اوبرادور» پیروز انتخابات مکزیک شد، کارشناسان مسائل سیاسی، تحلیل های گوناگونی را پیرامون وی و آینده سیاسی این کشور ارائه کرده اند.

بیشتر این گمانه زنی ها به سبب ویژگی های مانوئل اوبرادور و رویکرد وی چه در زمان مبارزات انتخاباتی اش و چه در دوران پیش از آن است.

از سوی دیگر مانوئل اوبرادور با پیروزی در این انتخابات توانسته است یکی از احزاب قدرت مندی را که به صورت سنتی در مکزیک حکومت را در دست داشته اند، کنار بزند.

در یکی از تازه ترین خبرهای منتشر شده درباره مانوئل لوپز اوبرادور، سایت افشا کننده ویکی لیکس، با انتشار دو نامه دیپلماتیک، اعلام کرد، واشنگتن از ده سال پیش بر روی رئیس جمهور جدید مکزیک مطالعه و ویژگی های وی را بررسی کرده است تا در موقع لزوم از آن ها استفاده کند.

دو نامه یاد شده، یکی در سال 2006 و یکی در سال 2009 نوشته شده اند.

در آن ها مشخص شده است که واشنگتن به دنبال بررسی اطلاعات بیشتری از لوپز اوبرادور و متحدان سیاسی اش است؛ ضمن آنکه توجه ویژه ای به ویژگی های رفتاری و خصایص او نیز شده است.

سال 2006 نیز لوپز اوبرادور در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بود؛ در آن دوره تنها با 0/58 درصد آرای کمتر نتوانست پیروز انتخابات شود.

تلاش امریکا برای دامن زدن به اعتراضات مردمی مکزیک

به همین سبب در مکزیک تظاهراتی نیز بر پا شد. در این میان دیپلمات های آمریکایی بر آن شدند تا با بررسی عمیق در وضعیت مکزیک، راهی را پیدا کنند که به این وضعیت دامن بزند و آن را گسترده تر کند.

در آن زمان، ناظران سیاسی که در نامه از آن ها اسم برده شده است، شیوه تفکر این رهبر چپگرا را بررسی کردند. وی در گزارش آن ها به عنوان فردی معرفی شده است که توانایی پذیرش شکست را ندارد.

لازم به ذکر است که در آن دوران وی «قویا اعتقاد داشت» که در انتخابات ریاست جمهوری تقلب شده است.

در این نامه ها از دیگر ابعاد شخصیتی لوپز اوبرادور نیز سخن  گفته است.

 

در یکی از آن ها نوشته شده است:

"مانوئل لوپز اوبرادور فردی است که برای رسیدن به هدفش دست به هر کاری می زند و حاضر است برای ترقی و پیشرفت به سمت آنچه برایش برنامه ریزی کرده، هر اقدامی بکند."

کسانی که وی را تحت نظر گرفته بودند، باور داشتند که با توجه به ویژگی های وی، می توانند هم عقیده خود او و هم عقیده طرفدارانش را تغییر دهند.

آن ها همچنین تاکید کردند که با بررسی های این مدت مشخص شده است، مانوئل لوپز اوبرادور طرفدار خشونت نیست؛ بنابراین احتمال آن خیلی کم به نظر می رسد اعتراض های سال 2006 با خواست و نظر کامل وی شروع شده باشند.

در نامه ای که در سال 2009 نوشته شده است، خواستار جمع آوری اطلاعاتی شده اند که مشخص کند لوپز اوبرادور نسبت به کدام احزاب سیاسی مکزیک گرایش دارد و با کدام یک از آن ها می خواهد در انتخابات سال 2010 و 2012 همکاری داشته باشد.

این اطلاعات از آن جهت حائز اهمیت بود که لوپز اوبرادور در سال 2006 نتوانسته بود پیروز انتخابات شود، بنابراین در انتخابات بعدی، به طور حتم موارد دیگری را باید برای موفقیت انتخاب می کرد.

همه این ها برای وزارت خارجه آمریکا «نقشی کلیدی در تحلیل وقایع» داشت، به همین سبب فعالیت دیپلمات های مقیم مکزیک، برای آمریکا بسیار ارزشمند بود.

سایت افشا گر«ویکی لیکس» در حالی این نامه های دیپلماتیک را منتشر کرد که «مایک پومپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا برای ملاقات با رئیس جمهور فعلی مکزیک و نیز رئیس جمهور منتخب و آینده آن به این کشور سفر کرده است.

مترجم: محمد استادولی

133/110

بیشتر بخوانید:

تله‌سور: واکنش‌های بین‌المللی به پیروزی «اوبرادور» در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک+ ویدئو