وزیر امور خارجه هند بار دیگر بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا را به میانمار خواستار شد.

به گزارش ایران پرس، «سوشما سواراج» Sushma Swaraj که برای شرکت در چهارمین نشست کمیته مشورتی دو جانبه به بنگلادش سفر کرده است، در یک بیانیه مطبوعاتی در داکا پایتخت بنگلادش بازگشت آوارگان مسلمان روهینگیا را به میانمار خواستار شد.

وی با بیان اینکه تنها راه حل برقراری صلح و ثبات در استان راخین درغرب میانمار توسعه سریع اجتماعی و اقتصادی این کشور است، افزود، موضوع بحران پناه جویان آوارگان روهینگیایی به چالشی جدی برای دولت بنگلادش و برخی از کشورهای منطقه تبدیل شده است.

این در حالی است که بر اساس گزارش روز دوشنبه خبرگزاری رویترز، شمار آوارگان مسلمان روهینگیایی که از میانمار به بنگلادش گریخته اند؛ به حدود یک میلیون نفر رسید.

سرکوب گسترده مسلمانان روهینگیا در استان راخین در غرب میانمار از سوی ارتش و بودائیان افراطی این کشور که از 25 اوت گذشته شروع شده است، شش هزار کشته و هشت هزار مجروح برجای گذاشت.

استان راخین در غرب میانمار از سال 2012 صحنه حملات ارتش این کشور و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.

مسلمانان روهینگیار میانمار که در بدترین شرایط زندگی قرار دارند کمک های جهان اسلام را می طلبند.

هند و بی تفاوتی در قبال بحران مسلمانان روهینگیا

هند در ماه های اخیر و در بحبوحه جنایات ضد بشری علیه مسلمانان در میانمار که نهادهای حقوق بشری آن‌را جنایت جنگی و پاکسازی نژادی دانسته اند؛ با طرح لزوم اخراج روهینگیایی ها از هند به بهانه تهدید امنیتی از سوی آنان نشان داده که دارای مواضعی همسو با دولت میانماردر قبال مسلمانان است.

دولت هند چندی پیش در حکمی از سروزیران ایالت ها خواسته بود، با شناسایی حدود چهل هزار پناهجوی روهینگیایی آنها را از این کشور اخراج کنند.

پس از این تصمیم دولت هند، نمایندگان مسلمانان روهینگیا در هند با مراجعه به دادگاه عالی این کشور توقف این تصمیم را به دلیل در خطر قرار گرفتن جان هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا خواستار  شدند.

این تصمیم دولت هند باعث انتقاد شدید شورای حقوق بشر سازمان ملل و دیگر سازمان های بین المللی از این کشور شده است.

براساس آمارهای منتشر شده حدود چهل هزار مسلمان روهینگیایی در هند زندگی می کنند که حدود 16هزار نفر از این افراد از سوی سازمان ملل ثبت نام شده اند.116/110

بیشتر بخوانید:

طرح هند برای اخراج چهل هزار مسلمان روهینگیایی از این کشور

ابراز نگرانی سازمان ملل از افزایش شمار آوارگان روهینگیایی در بنگلادش

ظریف: جامعه‌جهانی به نسل‌کشی مسلمانان روهینگیایی پایان دهد