ایران پرس- نخست وزیر ژاپن گفت، استقرار سامانه جدید موشک های رهگیر "ایجیس آشور" Aegis Ashore تهدیدی برای کشورهای همسایه ژاپن  نخواهد بود.

"شینزو آبه" در نشست مجلس سنا ژاپن گفت: استقرار سامانه جدید موشک های رهگیر "ایجیس آشور" صرفا  جنبه دفاعی دارد.

وی افزود: ژاپن سامانه موشکی ایجیس آشور را به طور مستقل و بدون نیاز به ارتش آمریکا مستقر و اداره خواهد کرد.

در دسامبر سال 2017 دولت ژاپن با استقرار سامانه موشکی ایجیس آشور در شمال غربی و نیز جنوب غربی این کشور موافقت کرد.

سیستم‌های دریایی ایجیس آشور در رهگیری موشک‌های بالستیک در ارتفاع بیش از 310 مایلی کاربرد دارند.

تلاش دولت ژاپن برای افزایش توان دفاعی این کشور

افزایش توان دفاعی ژاپن از جمله برنامه های حزب حاکم ژاپن است که در سال های اخیر تلاش کرده با اصلاح در قانون اساسی در این کشور این زمینه را فراهم کند.

برهمین اساس دولت شینزو آبه امید دارد تا سال ۲۰۲۰ بتواند با جلب رضایت مردم ژاپن این اصلاح در قانون اساسی صورت گیرد تا بر اساس آنچه ملاحظات امنیت ملی است، ظرفیت های دفاعی این کشور افزایش پیدا کند.

بر اساس بند ۹ قانون اساسی ژاپن با هدف تحقق صلح بین المللی، مردم این کشور برای همیشه جنگ را به عنوان وسیله ای برای اعمال حاکمیت مردود می شمارند و برای تحقق این هدف نیروهای زمینی، دریایی و هوایی و نیز سایر امکانات بالقوه جنگی هرگز نگهداری نخواهند شد.

البته برغم وجود این محدودیت ها در قانون اساسی ژاپن در بخش دفاعی اما دولت این کشور در سال های اخیر با مطرح کردن تهدیدات موجود علیه منافع ملی ژاپن از جمله تهدیدات احتمالی از سوی کره شمالی و چین و همچنین حملات احتمالی تروریستی تا حدودی افکار عمومی ژاپن را به سمت لزوم داشتن ارتشی مقتدر و ایجاد ساز و کارهای لازم برای برخورداری از ظرفیت های تهاجمی در برابر حملات احتمالی دشمن معطوف کرده است‌.

برمبنای همین راهبرد دولت ژاپن است که نخست وزیر این کشور با حضور در مجلس سنای ژاپن با تاکید بر دفاعی بودن سامانه جدید موشکهای رهگیر ایجیس آشور و تهدید نبودن آن برای همسایگان این سامانه را بخشی از الزامات مربوط به تکمیل ظرفیت های تدافعی و مقابله ای برای دفع تهدیدات احتمالی دانسته است.

نکته مهمی که در سخنان شینزو آبه درباره سامانه ایجیس آشور به آن اشاره شده است عدم اتکای ژاپن به آمریکا در استقرار و اداره کردن آن است که می تواند با استقبال مردم و نمایندگان مجالس ژاپن مواجه بشود.

با توجه به حضور نظامی طولانی مدت آمریکا در ژاپن و نفرت مردم این کشور از تداوم حضور نیروهای آمریکایی به خصوص با اقدامات جنایتکارانه آنان، هر برنامه امنیتی دولت توکیو که بدون اتکا به کاخ سفید انجام بشود مورد رضایت عمومی در ژاپن قرار می گیرد.

اگر چه نباید افزایش انتقادها از دولت آبه از سوی طیف مخالفان ورود ژاپن به عرصه نظامی گری با ادامه برنامه های دولت این کشور برای تقویت ظرفیت های نظامی ژاپن را نادیده گرفت.

همچنین توسعه نظامی گری دولت ژاپن از جمله استقرار سامانه ایجیس آشور در این کشور می تواند برای کشورهای همسایه به خصوص چین که در دریای چین شرقی دچار مناقشه با توکیو بشدت حساسیت برانگیز باشد.

نویسنده: محمدرضا عسگری

138/116

بیشتربخوانید:

شینزو آبه: طرح جابجایی پایگاه نظامی آمریکا در اوکیناوا اجرا می شود