پیش از این، تظاهرکنندگان گرجی، "گئورگی گاخاریا" (Georgi Gakharia) را به صدور دستور سرکوب شرکت کنندگان تظاهرات اعتراض آمیز ماه ژوئن سال جاری میلادی درمقابل مجلس ملی این کشور در تفلیس، متهم کرده بودند.
اقدام حزب حاکم مبنی بر معرفی وزیر کشور گرجستان به عنوان نخست وزیر این کشور نشان داده است، دولت تفلیس قصد عقب نشینی ازمواضع خود درمقابل مخالفان را ندارد. این درحالی است که، مخالفان دولت تفلیس ازنیمه ماه ژوئن تا هفته گذشته با فراز و نشیب هایی به اعتراض های خیابانی ادامه می دادند. نکته قابل تامل درارتباط با اعتراض های ده تا پانزده هزار نفری مردم تفلیس، تغییرات متعدد خواسته های معترضین و درخواست های ادامه دار آن ها درمقابل حاکمیت تفلیس بوده است.
مخالفان اعتراض های خود را با تظاهرات علیه حضور هیات پارلمانی روسیه درتفلیس، آغاز کردند و متعاقب آن، این اعتراض ها به استعفای "ایراکلی کوباخیدزه" رئیس مجلس ملی و "گئورگی گاخاریا" وزیر کشور گرجستان پیگیری شد. درادامه نیز، اعتراض ها به ضدیت با "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه و توهین به شخصیت وی درمهمترین شبکه تلویزیونی گرجستان یعنی " شبکه "روستاوی 2" و همچنین مخالفت با "بیدزینا ایوانیشویلی" (Bidzina Ivanishvili) تاجر و سیاستمدار گرجی و رهبر حزب حاکم رویای گرجستان ادامه یافت.
"لاشا بوگادزه" یک نویسنده گرجستانی سرشناس و کارشناس سیاسی اعتراض های اخیر در تجمع اعتراضی تفلیس، گفته بود: "ما (معترضین) صرفاً با پوتینیسم مبارزه میکنیم و هیچ مشکلی با مردم روسیه نداریم و بیگانههراس هم نیستیم".
مخالفان دولت تفلیس پس از استعفای "ایراکلی کوباخیدزه" رئیس مجلس ملی گرجستان، خواستار استعفای وزیر کشور گرجستان و همچنین برگزاری انتخابات زودهنگام شده بودند.
روند اعتراض ها نشان می داد، اعتراض های اخیر تفلیس، خارج ازگرجستان سازماندهی شده بود. در عین حال، خواسته های مخالفان در جریان ششمین انتخابات ریاست جمهوری گرجستان درسال 2018 میلادی نیز به برگزاری انتخابات زودهنگام منتهی می شد.
با توجه به این روند، می توان گفت: "میخائیل ساآکاشویلی" رئیس جمهوری اسبق گرجستان که با به اصطلاح انقلاب مخملی با تامین مالی آمریکا درسال 2003 میلادی ریاست قوه مجریه گرجستان را به دست گرفته بود، احتمالا" پشت پرده جریان اعتراض های اخیر مردم تفلیس قرار داشته است.
این سیاستمدار جوان گرجی - که درحال حاضر به هلند پناهنده شده است - علاوه بر ضدیت شدید با روسیه و شخص "ولادیمیر پوتین"، با تمامی سیاستمداران گرجی که در صدر هرم قدرت قرار داشته باشند، مخالفت می کند. وی درعین حال تلاش می کند تا به آشوب کشیدن گرجستان، تجربه سال 2003 میلادی را تکرار کند.
در مجموع، معرفی "گئورگی گاخاریا" (Georgi Gakharia) وزیر کشور به عنوان نخست وزیر به مجلس ملی گرجستان را می توان به عنوان مقاومت حاکمیت این کشور در برابر خواسته های مخالفان دولت تفلیس قلمداد کرد. این اقدام به معنای آن است که، دولت تفلیس فریب نقشه های آمریکا و افراد تحت تابعیتش را نمی خورد و بعید است آمریکا و متحدانش با این ترفندها بتوانند، آن چه را که انقلاب مخملی درگرجستان خوانده می شود، بار دیگر دراین کشور حوزه قفقاز جنوبی اجرا نمایند. 139/1189
نویسنده: محمدعلی طالبی خاکیانی
بیشتر بخوانید:
تشدید تنش میان مسکو و تفلیس؛ ادامه تظاهرات ضد روسی در گرجستان
استعفای نخست وزیر گرجستان