مردم منطقه «سئونگ جو» در جنوب شرقی سئول پایتخت کره جنوبی میگویند: "سامانه موشکی آمریکا بدون موافقت آنها در این مکان مستقر شده و نظر آنها در این زمینه مورد توجه قرار نگرفته است."
«کیم یونگ» از اهالی منطقه میگوید، مقامات کره جنوبی به ما گفته بودند استقرار این تجهیزات نظامی موقتی است، اما گامهایی که برداشته اند حاکی از دائمی بودن اقدامات آنهاست.
«پارک سو گئو» یکی دیگر از معترضان میگوید، روستای سئونگ جو یک روستای آرام است اما اکنون در حال ویران شدن است و برخی آن را زندان بدون میله میدانند.
اعتراض به استقرار سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی در سال های اخیر مهمترین چالش در روابط دفاعی و امنیتی دو کشور بوده است.
مسئله استقرار سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی از سال 2016 مطرح شد و نهایتا در ماه می سال 2017 استقرار این سامانه به اتمام رسید.
بر اساس گفته مردم و مسئولان محلی در منطقه سئونگ جو، مقامات کره جنوبی وعده داده بودند که استقرار سامانه موشکی آمریکا در این منطقه موقت خواهد بود اما اقداماتی در دستور کار است که نشان می دهند این سامانه دائمی است.
دور تازه ای از اعتراض ها در کره جنوبی به استقرار سامانه موشکی آمریکا در شرایطی است که پیشتر مردم منطقه سئونگ جو فکر می کردند، این سامانه برای یک دوره موقت نصب شده است و نهایتا پس ازیک دوره میان مدت بین 3 تا 5 برچیده خواهد شد.
اما با گذشت حدود پنج سال از نصب تجهیزات سامانه موشکی آمریکا در کره جنوبی، نه تنها اقدامی برای برچیدن این سامانه انجام نشده است بلکه سیاست ها در مسیر دائمی شدن این سامانه پیش میرود.
آمریکا در سال های اخیر و به خصوص از سال 2016 تاکنون تلاش کرده با آنچه تهدیدات کره شمالی در منطقه شرق آسیا به خصوص برای کره جنوبی می خواند، سیاست هراس از پیونگ یانگ را در سطح منطقه به گونه ای افزایش دهد که بتواند اهداف و برنامه های خود را به پیش ببرد.
دولت آمریکا در گام نخست درصدد است با ایجاد هراس از برنامه های هسته ای و موشکی کره شمالی برای دو کشور ژاپن و کره جنوبی که دچار تنش با پیونگ یانگ است، ضمن تثبیت و تقویت پایگاه های نظامی خود در آن دو کشور، بتواند آنان را به خرید تجهیزات پیشرفته نظامی و تسلیحات مدرن مجبور کند.
در ماه های اخیر همزمان با انجام برخی آزمایش های موشکی کره شمالی، مجددا آمریکا سیاست فشار بر کره جنوبی برای حفظ پایگاه های نظامی خود در این کشور را به بهانه تهدیدات و خطرات پیونگ یانگ افزایش داده تا بتواند سیاست فروش سلاح در منطقه شرق آسیا را پیگیری کند.
برغم آنکه دولت کره جنوبی در دوره «دونالد ترامپ» تلاش های بسیاری برای به نتیجه رسیدن مذاکرات آمریکا و کره شمالی را انجام داد، اما زیاده خواهی های کاخ سفید این گفت وگوها را ناکام گذاشت و مقامات پیونگ یانگ پس از نقض وعده های واشنگتن، آزمایش های موشکی و هسته ای را از سر گرفتند.
از زمان به قدرت رسیدن «جو بایدن» در آمریکا، ظاهرا" مسئله کره شمالی همانند دوره ترامپ با حساسیت و جدیت دنبال نمی شود و می توان گفت که این کشور از اولویت اول سیاست خارجی کاخ سفید کنار رفته است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
117