ایران پرس: اعتراضات به محدودیت های کرونایی در بسیاری از کشورهای اروپایی ادامه دارد. در این راستا، تظاهر کنندگان فرانسوی با حضور در خیابان های پاریس نسبت به واکسیناسیون اجباری و ادامه برخی قوانین قرنطینه ای اعتراض کردند؛ اما تجمعات اعتراضی با حمله پلیس فرانسه به خشونت کشیده شد. نیروهای پلیس برای سرکوب معترضان در پاریس از گاز اشک آور و باتوم استفاده کردند.

کشورهای اروپایی که با موج جدید همه گیری سویه جدید کووید - 19 موسوم به اومیکرون روبه رو هستند، بر ادامه برخی مقررات قرنطینه ای و واکسیناسیون اجباری تاکید دارند به طوری که استفاده از بسیاری از خدمات اجتماعی منوط به ارایه کارت واکسیناسیون شده است. این در حالی است که بسیاری از شهروندان این کشورها اجباری کردن واکسن را برخلاف حقوق شهروندی و حق آزادی می دانند.

در این راستا شهروندان فرانسوی که با اعمال قوانین سختگیرانه از سوی دولت این کشور روبه رو هستند، طی هفته های اخیر با برگزاری تظاهرات اعتراضی، لغو محدودیت های دولتی را خواستار شده اند. این در حالی است که دولت فرانسه بر اجرای این مقررات اصرار دارد. این شرایط باعث شده است تا پلیس فرانسه در برخورد با معترضان، به خشونت متوسل شود و با شلیک گاز اشک آور و استفاده از باتوم، معترضان را متفرق کند.

با این حال تظاهرات ضد مقررات کرونایی در فرانسه نه تنها سرکوب نشد بلکه در قالب جدید و سازماندهی شده، به حال تکرار در این کشور است. در تازه ترین مورد کاروان‌ هایی موسوم به کاروان آزادی از چند روز قبل از شهر‌های مختلف فرانسه به سمت پاریس، پایتخت این کشور حرکت کردند و در اعتراض به اجباری شدن گواهی واکسیناسیون کووید و افزایش بهای بنزین، تظاهرات گسترده ای را برگزار کردند.

این کاروان اعتراضی خودرویی از تظاهرات موسوم به کاروان آزادی در کانادا الهام گرفته است. معترضان به محدودیت های کرونایی اعمال شده از سوی دولت کانادا در روزهای گذشته مرکز شهر اوتاوا، پایتخت این کشور را مسدود کرده و برخی از آنها، از تمایل به برکناری دولت کانادا سخن گفته اند. تظاهرات کانادایی ها اکنون به ایالت های هم مرزی آمریکا کشیده شده و حتی در کشورهای اروپایی هم طرفدارانی پیدا کره است.

برایان بریس از سازمان دهندگان اعتراض ضد قرنطینه ای در آمریکا می گوید: تصور می کنم شروع اعتراضات کنونی سبب ایجاد یک جنبش بزرگ جهانی برای پایان دادن به احکام کرونایی شود.

کشورهای اروپایی در حالی با محدودیت های کرونایی و اعتراضات ناشی از آن روبه رو هستند که افزایش مشکلات اقتصادی و بیکاری به معضلی جدی در این کشورها تبدیل شده است. اکنون با مقابله خشونت بار پلیس با معترضان، آزادی های اجتماعی آنان نیز در خطر قرار گرفته است. در واقع شهروندان اروپایی اکنون نه تنها معترض محدودیت های کرونایی وضع شده توسط دولت هستند، بلکه بسیاری از آنها عملکرد دولت ها را در زمینه های دیگر مورد انتقاد قرار داده اند. 

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهوری آلمان اعتراضات خشونت بار علیه سیاست های کرونایی را خطری برای صلح اجتماعی ارزیابی کرده و می گوید: در اینجا مسئله بی توجهی به صلح اجتماعی مطرح است. نفرت و خشونت پایه و اساس با هم بودن ما را ویران می کند.

معترضان در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی اعلام کرده اند که به تظاهرات خود ادامه خواهند داد، موضوعی که در صورت استمرار، آشفتگی های سیاسی و اجتماعی را در کشورهای غربی به همراه خواهد آورد. با توجه به نزدیکی زمان انتخابات در برخی از این کشورها از جمله فرانسه، تظاهرات علیه مقررات ضد کرونایی، می تواند تنش های سیاسی را در این کشور شدت بخشد و زمینه ساز قدرت یابی احزاب و جریان های راست افراطی در این کشورها شود. از این رو به نظر می رسد، روزهای سختی در انتظاراروپا به ویژه فرانسه باشد. 

نویسنده: آتوسا دینیاریان

115

بیشتر بخوانید:

بریتانیا و فرانسه در تکاپو برای مقابله با موج اومیکرون

قوانین جدید کرونایی در اروپا؛ خشم كاميون‌داران هلندی

تظاهرات ضد اجباری شدن واکسیناسیون کرونا در وین