«میخاییل ساآکاشویلی» رییس جمهوری اسبق گرجستان که به دلیل رهبری معترضان در اوکراین از این کشور نیز اخراج شده است و در هلند به سر می برد.
در مصاحبه ای با روزنامه روسی نووایا گازتا افزود: مقام های آمریکایی براین باور بودند که روسیه پس از پایان جنگ سرد، دیگر به هیچ کشوری حمله نظامی نمی کند.
رییس جمهوری اسبق گرجستان افزود: همه فکر می کردیم که روسیه توان حمله نظامی ندارد، اما متاسفانه درباره گرجستان، تاریخ به گونه دیگری رقم خورد.
اعتراض «میخائیل ساآکاشویلی» رئیس جمهوری سابق گرجستان به فریب خوردن از آمریکا در جریان درگیری های سال 2008 میلادی با روسیه پس از آن افشا شده است که «سرگئی ایوانف» نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه برای حفاظت از محیط زیست که 10 سال پیش به عنوان معاون نخست وزیر روسیه ایفای وظیفه می کرد، درمصاحبه با مجله «کامرسانت» چاپ مسکو اعلام کرد:
«کاندولیزا رایس که در سال 2008 میلادی وزیر امور خارجه آمریکا بود، اعتراف کرده است که میخائیل ساکاشویلی رییس جمهوری اسبق گرجستان، در طول درگیری ها در اوستیای جنوبی از کنترل آنها خارج شد.
به گفته سرگئی ایوانف، «کاندولیزا رایس پس از وقایع ماه اوت سال 2008 میلادی ادعا کرد، آمریکایی ها در حمله به اوستیای جنوبی دخیل نبوده اند وهمه به خوبی می دانستند که چه کسی این مناقشه را براه انداخته است؟»
این اظهارات در کنار اعتراف های رییس جمهوری اسبق گرجستان، نشان دهنده این واقعیت هستند که ساآکاشویلی مهره فریب خورده آمریکا بود که جنگ ماه اوت سال 2008 میلادی را با استقلال طلبان اوستیای جنوبی و روسیه آغاز کرده است.
درحقیقت، آقای ساآکاشویلی در دوران 13 ساله ریاست جمهوری خود، به عنوان مهره آمریکا در گرجستان و در منطقه قفقاز جنوبی ایفای نقش کرده است.
انتخابات ریاست جمهوری گرجستان در سال 2003 میلادی
میخائیل ساآکاشویلی درانتخابات ریاست جمهوری گرجستان در سال 2003 میلادی، با بیش از۹۶درصد آراء به مقام ریاست جمهوری این کشور برگزیده شد.
وی درحالی توانست زمام امور گرجستان را به دست بگیرد که ازکمک های مالی سفارت آمریکا در تفلیس به میزان چشمگیری بهره مند بود.
ساآکاشویلی درسال 2007 از قدرت کنار زده شد و پس از یک دوره انزوای سیاسی، باردیگر توانست درسال 2008 میلادی سمت ریاست جمهوری گرجستان را به عهده بگیرد.
اتخاذ سیاست های نادرست و نامناسب از جمله وارد کردن گرجستان به درگیری و جنگ با روسیه در ماه اوت سال 2008 میلادی، موجب شد که، وی جایگاه خود را در قدرت سیاسی گرجستان از دست بدهد.
در پی شکست در انتخابات سال 2013 میلادی، مقام های دولت تفلیس، «حزب جنبش اتحاد ملی گرجستان» و شخص ساآکاشویلی را به توطئه کودتا علیه دولت قانونی تفلیس متهم کردند.
علاوه برتوطئه کودتا، اتهام هایی نظیر اختلاس پنج میلیون دلار و تلاش برای برهم زدن اوضاع داخلی نیز درپرونده رییس جمهوری اسبق گرجستان وجود دارد.
135/112
نویسنده:محمد علی طالبی
بیشتر بخوانید :
«میخائیل ساکاشویلی» سیاستمدار بی وطن/تحلیل
واکنش تند روسیه به الحاق گرجستان به ناتو