پادشاه انگلیس اذعان کرد که این کشور در تجارت برده از کشورهای آفریقایی و کشورهای حوزه کارائیب به دیگر نقاط جهان نقش‌ داشته‌ است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «چارلز سوم» پادشاه انگلیس، روز جمعه در اجلاس سران کشورهای مشترک المنافع در ساموا اعتراف کرد: «وقتی حرف های نمایندگان کشورهای مشترک المنافع در این نشست را شنیدم متوجه شدم که چطور وجوه دردناک گذشته ما هنوز هم طنین انداز است».

پیشتر، پادشاه انگلیس حمایت خود را از تحقیق درباره پیوندهای تاریخی خاندان سلطنتی با برده‌داری اعلام و از جنایات صورت گرفته در این زمینه ابراز تأسف کرده بود اما او نقش مرکزی سلطنت را در این زمینه نپذیرفته است.

«اریک فیلیپس» نایب رئیس یک نهاد حقوق بشری به نام Caricom Reparation Commission می‌گوید که «چارلز» به‌ اندازه کافی از تاریخ برده‌داری در این کشور آگاه است و باید دخالت سلطنت در این زمینه را تصدیق کند.

دخالت انگلیس در تجارت برده در ۱۵۶۲ آغاز شد و در دهه ۱۷۳۰، این کشور را به بزرگترین کشور در تجارت برده تبدیل کرد.

برآوردها نشان می‌دهند که ۳.۲ میلیون برده آفریقایی توسط صنعت گسترده کشتی‌رانی انگلیس بین ۱۶۴۰ و اوایل قرن نوزدهم میلادی به سراسر جهان منتقل شده باشند.

به گفته مورخان  در طول ۲۷۰ سال از تاریخ انگلیس، ۱۲ حاکم این کشور از برده داری حمایت کرده و یا از آن سود برده‌اند.

پذیرش دیرهنگام نقش انگلستان در برده‌داری، در حالی است که  کشورهای آفریقایی و حوزه کارائیب پیگیر دریافت غرامت از انگلیس به خاطر نقش آن در تجارت برده در ماوراء اقیانوس اطلس هستند.

/114