اعتصاب سراسری کارگران و کارکنان خدمات عمومی، زندگی را در آرژانتین فلج کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس به نقل از تلویزیون آ اف پ، این اعتصاب به فراخوان فدراسیون اتحادیه‌های کارگری و در اعتراض به سیاست اقتصادی مائوریسیو ماکری، رئیس جمهور محافظه‌کار آرژانتین به راه افتاده است.

سرویس‌های حمل و نقل عمومی از روز گذشته کار نمی‌کنند. شرکت‌های هوایی پروازهای خود را لغو کرده‌اند. صنایع و تجارت خوابیده است و مدارس دولتی بسته‌اند.

اریکا سیتر( Erica Seiter) یک معلم اهل بوئنوس آیرس گفت: "ولت باید درک کند که ما کارگر نیستیم. ما این بحران را ایجاد نکرده ایم. ما تصمیمات مالی را نمی گیریم. ما کسانی نیستیم که قیمت دلار را تعیین کنند، ما کسانی هستیم که کار میکنیم و کسانی هستیم که رنج می کشیم اما وضعیت وحشتناکی بر زندگی ما حاکم است."

خوان کارلوس دیاز( Juan Carlos Díaz) راننده کامیون اخراجی یک شرکت حمل و نقل هم گفت: در مورد من حتی اگر شما دو شغل هم داشته باشید نمی توانید هزینه زندگی خانواده خود را تامین کنید.اگر شما 17 ساعت در روز هم کار کنید باز هم نمی توانید هزینه های زندگی خود را تامین کنید. وضعیت اقتصادی امروز که بر آرژانتین حاکم است به بهره برداری بیش از حد از افراد منجر شده است. ما در اینجا زندگی نمی کنیم بلکه برای بقای خود تلاش می کنیم.

از جمله خواست‌های اتحادیه های کارگری افزایش دستمزدهاست. فدراسیون اتحادیه‌های کارگری با اشاره به نرخ بالای تورم بر سر سقف افزایش دستمزد با دولت وارد رایزنی شده است. دولت قصد دارد حداکثر ۱۵ درصد به حقوق‌ها اضافه کند، درحالی که گرانی از سال گذشته تاکنون ۲۶ درصد بیشتر شده است.

اعتصاب سراسری سیاست ریاضت اقتصادی دولت را هدف گرفته است.

سیاستی که دولت ماکری با صندوق بین‌المللی پول بر سر آن توافق کرده است.

آژرانتین پس از کاهش شدید نرخ پول ملی خود بسته کمک مالی بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار از صندوق بین‌المللی پول دریافت کرده است. در مقابل دولت خود را موظف کرده که کسری بودجه خود را سریع‌تر جبران کند و نگذارد تورم از حدود ۲۷ تا ۳۲ بالاتر رود.

سندیکاهای کارگری نگران این هستند که جبران کاهش بودجه به بهای اخراج‌های گسترده در خدمات دولتی و کاهش پروژه‌های عمرانی انجام پذیرد.

مارکوس پنا، رئیس کابینه اعتصاب سراسری را یک اعتصاب سیاسی دانسته است. بنا بر تخمین وزارت خزانه‌داری آرژانتین این اعتصاب هزینه‌ای معادل ۵۰ میلیارد پزو (۹۰۰ میلیون یورو) خواهد داشت. آرژانتین حدود پانزده سال زیر سایه حکومت نیروهای چپ بود.

مائوریسیو ماکری موفق شد در زمستان سال ۲۰۱۵ بر رقیب خود کریستینا فرناندز کریشنر، رئیس‌جمهور آن زمان آرژانتین پیروز شود.

او بعد از پیروزی وعده "تحولی شگرف" و فرصت‌های شغلی بیشتر را داده و گفته بود «ما رؤیای آرژانتینی عاری از فقر را در سر داریم».

پول ملی آرژانتین به پایین‌ترین نرخ برابری خود در برابر دلار سقوط کرده است. تورم و رشد اقتصادی ضعیف، دلیل این امرعنوان شده‌اند. دولت برای مقابله با بحران خواهان دریافت وام پیش از موعد از صندوق بین‌المللی پول شده است.

در پی کاهش شدید ارزش پول ملی آرژانتین (پزو)، مائوریسیو ماکری، رئیس جمهور این کشور از صندوق بین‌المللی پول خواسته است که کمک پیش‌بینی‌شده به کشورش را قبل از موعد ارائه کند. ماکری این خواست را در تماسی تلفنی با کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول مطرح کرده است.

تظاهرات در آرژانتین در اعتراض به سیاست های صندوق بین المللی پول

لاگارد در پی این گفتگوی تلفنی اعلام کرد که صندوق آمادگی خود را برای حمایت از پیشبرد برنامه‌های سیاسی و اقتصادی اصلاح‌شده دولت آرژانتین اعلام کرده است.

بانک مرکزی آرژانتین اخیرا تلاش کرد که با فروش ۵۰۰ میلیون دلار از ذخیره ارزی خود مانع سقوط بیشتر ارزش پزو شود، ولی این اقدام هم نتیجه‌ای به بار نیاورد، به گونه‌ای که یک بار دیگر پزو ۵ / ۸ درصد ارزش خود را از دست داد و به پایین‌ترین نرخ برابری خود در برابر دلار رسید. در این روز یک دلار آمریکا با ۵ / ۳۴ پزوی آرژانتین معامله شد.

ماکری در یک سخنرانی تلویزیونی افت شدید ارز پول آرژانتین را به کاهش اعتماد بازارها به اقتصاد این کشور، به خصوص تردید درباره توان آرژانتین در اجرای تعهدات مالی و بانکی‌اش در سال ۲۰۱۹ مرتبط دانست.

او تقاضا از صندوق بین‌المللی پول برای پرداخت پیش از موعد وام ۵۰ میلیارد دلاری را در خدمت رفع نگرانی‌ها و احیای اعتماد به اقتصاد آرژانتین توصیف کرد.

پزو در ۸ ماه اول سال جاری میلادی ۴۲ درصد ارزش خود را از دست داده است. این کاهش بیش از همه به نرخ بالای تورم و درصد پایین رشد اقتصادی آرژانتین نسبت داده می‌شود. در ماه گذشته میلادی نرخ تورم در آرژانتین به ۳۰ درصد رسید. نوسان ارزش پزو سبب شده که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی هم فعالیت خود در آرژانتین را خاتمه دهند.

آرژانتین سومین اقتصاد آمریکای لاتین است اما کاهش ارزش پول ملی "پزو" باعث شده است نرخ تورم در این کشور به بیش از 31 درصد برسد.

خشکسالی  کم سابقه هم به بحران اقتصادی آرژانتین دامن زده است؛ به طوری که یک پژوهشکده دانشگاه کاتولیک آرژانتین ماه ژوئیه گذشته پیش بینی کرد میزان فقر در این کشور تا 3 درصد افزایش یابد.

بیشتر آرژانتینی ها سیاست های نهادهای بین المللی را که به کشورشان وام داده اند؛ عامل وخیم تر شدن بحران اقتصادی می دانند.

141/110

بیشتر بخوانید:

تظاهرات اعضای اتحادیه های کارگری در آرژانتین

تظاهرات در آرژانتین در اعتراض به سیاست های صندوق بین المللی پول+ ویدئو