ایران پرس- «کریستوفر پاین» با اشاره به رویارویی جدید یک ناوشکن جنگی چین با ناو جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی گفت، استرالیا به عنوان هم پیمان آمریکا، ناو جنگی خود را به این دریا، اعزام کرده است.

وزیردفاع استرالیا با ابراز نگرانی از اقدامات نظامی چین در دریای چین جنوبی گفت، دولت استرالیا این گونه اقدامات را خطرناک می داند و نسبت به عواقب آن هشدار می دهد.

این در حالی است که وزارت دفاع چین در خصوص ورود غیرمجاز ناوشکن آمریکایی به آب های جزایر دریای چین جنوبی واکنش نشان داد و بر خروج آن تاکید کرد.

اعزام ناو جنگی استرالیا به دریای چین جنوبی در شرایطی که تنش پکن و واشنگتن دراین پهنه دریایی تشدید شده است، ازسیاست دولت «کانبرا» برای افزایش مناقشه در چارچوب حمایت از حضور جنجالی ناوجنگی آمریکا در این دریا حکایت می کند.

رویارویی چین و استرالیا

استرالیا که همپیمان آمریکا درمنطقه محسوب می شود با اعزام ناو جنگی خود به دریای چین جنوبی، عملا خود را در رویارویی جدی با چین در مسائل مربوط به این دریا قرار داده است.

این اقدام وزارت دفاع استرالیا در شرایطی است که این کشور به همراه انگلیس، مالزی، سنگاپور و نیوزیلند درحال برگزاری رزمایش مشترک دردریای چین جنوبی است که این تمرین نظامی طبق اذعان مشارکت کنندگان دراین طرح با هدف حمایت از تردد آزادانه در این دریا صورت گرفته که انگیزه های سیاسی آنان را در این رزمایش به نمایش گذاشته است.

 برنامه دولت استرالیا برای همراهی باسیاست های آمریکا علیه دولت چین با ماجراجویی در دریای چین جنوبی، پیشتر با هشدارهای دولت پکن روبرو شده است.

تنش در دریای چین جنوبی

فرمانده نیروی دریایی چین گفته بود، استرالیا نباید با تحرکات نادرست خود سبب بروز چالش و تنش در دریای چین جنوبی بشود.

اصرارمقامات «کانبرا» برایجاد تنش در دریای چین جنوبی نشانه ای از سیاست استرالیا برای ایفای نقش ژندارمی در منطقه است که این راهبرد با توصیه و حمایت آمریکا در دستور کار قرار گرفته است.

«ژوان زونگ زه» معاون رئیس پژوهشگاه ملی مسائل بین المللی چین می‌گوید، با توجه به اینکه برخی کشورها که خود را برخوردار از حمایت های کافی می دانند، احتمالا در ابعاد گسترده‌تری در دریای جنوبی به نقض حقوق چین دست می زنند که دولت پکن باید با آن مقابله قاطعانه کند.

رویکرد استرالیا برای نقش آفرینی جنجالی در منطقه به ویژه دردریای چین جنوبی با توجه به هشدارهای پکن، می تواند سطح تنش بین دو کشور به طور فزاینده ای افزایش دهد.

ورود استرالیا به مناقشه چین و آمریکا

این دیدگاه وجود دارد که استرالیا براساس نقشی که آمریکا برای آن کشور درمنطقه تعریف کرده، وارد مناقشه نیابتی با چین شده است که این مسئله می تواند موجب اعتراض مردم در استرالیا به سیاست های حزب حاکم به دلیل تنش آفرینی منطقه ای بشود.

ورود استرالیا به مناقشه جدی آمریکا و چین در دریای چین جنوبی، ضمن آنکه به لحاظ سیاسی روابط پکن و کانبرا را تحت تاثیر قرار خواهد داد می تواند بر روابط اقتصادی آنان تاثیر منفی بگذارد.

به خصوص آنکه این احتمال وجود دارد که پکن با تصمیات مشابه آنچه درباره کره جنوبی برای محدودیت دراعزام توریسم به این کشوردر سال گذشته اتخاذ کرد، درآمده 10 میلیارد دلاری سالانه استرالیا ازحضور گردشگران چینی را بشدت کاهش دهد. 139/118

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

اعتراض چین به حضور ناوهای جنگی آمریکا در دریای چین جنوبی

رزمایش دریایی چین در دریای زرد / تحلیل

استقرار بمب افکن‌های چین در دریای چین جنوبی