ایران پرس- "اشرف غنی" رئیس جمهور افغانستان گفت: دولت او حاضر است به گروه طالبان در کابل دفتر بدهد و از آنها محافظت کند.

"اشرف غنی" در سفر به ایالت ننگرهار در شرق افغانستان گفت: «اگر طالبان دفتری بخواهد همین فردا به  این گروه دفتری در کابل، ننگرهار یا قندهار داده خواهد شد. چرا که ما بنا داریم صلحی پایدار و شرافتمندانه را در کشور برقرار کنیم.»

غنی در این سفر همچنین تاکید کرد صلح پایدار و با عزت آمدنی است و او حاضر است برای برقراری چنین صلحی از جان خود هم مایه بگذارد.

بحث ها درباره صلح در افغانستان چند هفته ای هست که جان تازه ای گرفته و امیدها را در این کشور جنگ زده بار دیگر زنده کرده است.

هفته گذشته در پایان گفت وگوهای بین الافغانی در مسکو شیرمحمد عباس استانکزی رئیس هیات مذاکره کننده طالبان، خواستار تاسیس دفتر طالبان در کابل شد. رئیس هیات طالبان افزود برای مذاکره و برقراری ارتباط با دولت، تاسیس دفتر نیاز اولیه است.

اعلام آمادگی بالاترین مقام اجرایی افغانستان با این درخواست طالبان آنهم در سفر به ننگرهار در مرز پاکستان تلاشی قابل توجه از سوی دولت اشرف غنی برای وارد کردن کابل به فرایند گفت وگوهای صلح است.

دولت غنی که در هفته های اخیر تقریبا در تمام گفت وگوهای طالبان با طرف های مختلف غایب بوده است از ادامه این روند و نادیده گرفته شدن در گفت وگوهای صلح به خشم آمده است. 

دقیقا از همین روست که دولت افغانستان از گفت وگوهای اخیرا مسکو برآشفت و این مذاکرات را غیر قانونی و دور زدن دولت کابل قلمداد کرد.

پس از این گفت وگوها رئیس جمهور افغانستان همچنین به ارتش و نیروهای مسلح این کشور دستور داد با تمام افراد و گروه های که علیه مردم و دولت افغانستان سلاح به دست گرفته اند، بجنگند. 

و حالا حدود یک هفته پس از مذاکرات مسکو، اعلام آمادگی اشرف غنی برای واگذاری دفتر به طالبان پیامی معنادار است: هم به طالبان، هم به کشورهایی همچون آمریکا که دولت کابل را نادیده گرفته اند و هم به برخی جریان های داخلی در افغانستان که راه صلح را در روی کار آمدن دولت موقت می دانند.  

از همین رو اعلام آمادگی رئیس جمهور افغانستان، توپ را به زمین طالبان انداخت.

گروهی که همین هفته گذشته مدعی بود برای گفت وگو با دولت افغانستان باید در کابل دفتر داشته باشد حالا برای برداشتن گامی ملموس تر در جهت صلح و گفت وگو با دولت مشروع و قانونی افغانستان باید دست به کار شود.  

روزنامه هشت صبح افغانستان هفته گذشته در پایان گفت وگوهای مسکو در سرمقاله ای با عنوان "انتظارات مشروع دولت و مردم افغانستان" نوشت: 

"اگر طالبان قصد پایان جنگ را دارد، ‌حتماً با دولت افغانستان وارد مذاکره می‌شود و خواست‌هایی مثل خروج نیروهای بین‌المللی را در مذاکره با کابل مطرح می‌کند. بسیاری از کشورهای منطقه هم از طالبان خواسته‌اند که با دولت افغانستان مذاکره کند و موضوع نیروهای بین‌المللی را به عنوان بخشی از توافق پایان جنگ در نظر بگیرد." 

بنابر این درحالی که هر روز خبری تازه از گفت وگوهای آتی طالبان و طرف های مختلف منتشر می شود وقت آن است که طالبان با کنار گذاشتن مخالفت خود و آمریکا با اصلاح رویکردش، زمینه الحاق دولت قانونی افغانستان به فرایند صلح را فراهم کنند.  

این موضوع نه تنها خواسته دولت و مردم افغانستان بلکه خواسته بیشتر کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران هم هست.

چرا که هر گفت وگویی درباره صلح افغانستان چنانچه دربرگیرنده دولت و همه جریان ها و گروه های تاثیرگذار آن کشور نباشد، حتی بر فرض رسیدن به توافق، پایدار نخواهد بود. 

نویسنده: بلنداختر

117/118

پیشنهاد اشرف‌غنی به طالبان؛ در کابل دفتر ایجاد کنید

 اشرف غنی: هدف دولت کابل دستیابی به صلح پایدار است

اشرف غنی: روند مذاکرات صلح رو به پیشرفت است