رئیس‌کل بانک مرکزی در پیامی به اجلاس سالانه هیئت خدمات مالی اسلامی، آمادگی ایران را برای توسعه روابط بانکی در حوزه گوناگون در دوره پسابرجام اعلام کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایران پرس، پانزدهمین جلسه مجمع عمومی سالانه و سی امین جلسه شورای عالی هیات خدمات مالی اسلامی (IFSP) صبح سه شنبه به ریاست قائم مقام بانک مرکزی ایران در مالزی گشایش یافت.

در نشست افتتاحیه این اجلاس های سه روزه که تا روز پنجشنبه در محل بانک مرکزی مالزی ادامه دارد، «اکبر کمیجانی» قائم مقام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به سخنرانی پرداخت. 

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، متن پیام ولی الله سیف، رییس‌کل بانک مرکزی ایران به اجلاس IFSP شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

مایه مباهات اینجانب است که به نمایندگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران خدمت مقامات عالی‌رتبه، صاحب‌نظران و کارشناسان و نمایندگان اعضای محترم هیئت خدمات مالی اسلامی برای حضور در پانزدهمین مجمع عمومی سالیانه و سی‌امین جلسه شورای عالی آن سازمان و نیز جلسات و همایش‌های جانبی آن خوش‌آمد عرض کنم.

از رییس کل محترم بانک مرکزی مالزی که بسیار سخاوتمندانه میزبانی این دور از جلسات سالانه IFSB را تقبل فرمودند بسیار قدردانی می‌کنم. همچنین از تلاش‌ها و زحمات جناب آقای «جاسم احمد»، دبیرکل محترم IFSB و همکاران ایشان در دبیرخانه که مقدمات و تمهیدات برگزاری این اجلاس را فراهم کردند، کمال سپاسگزاری را دارم.

برگزیدن ایران برای دومین بار به عنوان رییس دوره‌ای هیئت خدمات مالی اسلامی

بسیار مفتخرم که برای دومین بار بانک مرکزی اسلامی ایران، به عنوان رییس دوره‌ای در سال 2017 برگزیده شده است. همانگونه که مستحضرند هیأت خدمات مالی اسلامی در سال 2002 میلادی و به اهتمام برخی از اعضای اصلی آن از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده و طی همین دوره نه چندان بلندمدت توفیقات چشمگیری را در راستای مأموریتی رسالت اصلی خویش که تدوین استاندارد‌ها مقررات نظارتی با رویکرد ارتقای ثبات و سلامت صنعت مالی اسلامی است، کسب کرده است.

این میسر نمی‌شد مگر با تلاش‌ها و تدابیر مقامات و کارکنان دبیرخانه و مشارکت و حمایت همه اعضا که امید است همچنان این مهم تداوم و ارتقا داشته باشد.

جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از نظام مالی کاملا مبتنی بر شریعت، سهم غیرقابل انکار و اغماضی خاصه در صنعت مالی اسلامی به ویژه در بخش بانکی دارد و طی سنوات اخیر نیز تلاش کرده ضمن مشارکت بیشتر از بیش در جلسات، مجامع، همایش‌ها و کارگروه‌های IFSB، استانداردها و ضوابط ابلاغی آن سازمان را در نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران پیاده‌سازی کند.

تسریع اجرای استاندارد‌های IFSB در گرو برگزاری کارگاه‌های آموزشی 

هم‌اکنون مهمترین اسناد منتشره از جانب IFSB به زبان فارسی ترجمه شده و در اختیار شبکه بانکی کشور جمهوری اسلامی ایران با هدف نشر و بسط ادبیات نظارت مالی اسلامی قرار داده شده است.

انتظار می‌رود با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در ایران با موضوع هریک از اسناد منتشره، زمینه اجرای استاندارد‌های IFSB در ایران که دارای بزرگترین نظام بانکی اسلامی در دنیا است،‌ تسهیل و تسریع شود.

مایلم فرصت را مغتنم شمرده و اعلام کنم که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌ها با اعضای IFSB، به‌ویژه اعضای اصلی آن، در حوزه‌های گوناگون همچون روابط کارگزاری، تاسیس بانک و شعبه، ‌انعقاد تفاهم‌نامه‌های نظارتی، افتتاح حساب‌های متقابل نزد یکدیگر، همکاری‌های آموزشی و تبادل تجربیات در دوره پسابرجام بسیار مشتاق و آماده است.

گرچه بسیار مایل بودم برای دومین بار در ایران میزبان این اجلاس بودیم و از این رهگذر خاطرات به یادماندنی از فرهنگ و هنر کهن و غنی ایران زمین و صلح‌دوستی و نوع‌دوستی و مهمان‌نوازی ایرانیان در ذهن مهمانان عالیقدر باقی می‌ماند.

بنا به ملاحظاتی مقرر شد این اجلاس در کشور مالزی برگزار شود که امیدوارم اوقات خوش و خاطره‌انگیزی را در مالزی سپری کنید و با مشارکت موثر و فعال مهمانان محترم و تبادل نظرات و اندیشه‌ها، شاهد برگزاری اجلاسی باشکوه‌تر و پربارتر از قبل باشیم.»

جایگاه مهمی (IFSB) در میان سازمان ‌ها و موسسات بین‌ المللی

هیات خدمات مالی اسلامی (IFSB) که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از ایده‌ پردازان و بنیانگذاران اصلی آن به شمار می رود، در سال 2002 تاسیس شده و دبیرخانه آن در مالزی است. این سازمان با 188 عضو متشکل از 70 مقام تعیین کننده مقررات‌ و فرایندهای نظارت مالی، 8 سازمان بین ‌المللی و 110 نهاد مالی فعال در 57 کشور دنیا، در حال حاضر از اعتبار و جایگاه مهمی در میان سازمان ‌ها و موسسات بین‌ المللی تعیین استاندارد برخوردار است. 

هیات خدمات مالی اسلامی در واقع کارکرد و نقشی مشابه با کمیته نظارت بانکی بال (بازل)، سازمان بین‌ المللی کمیسیون‌ های اوراق بهادار و انجمن‌ بین ‌المللی ناظران بیمه‌ ای در حوزه‌ های بانکداری، بازار سرمایه و بیمه اسلامی ایفا می‌ کند. هدف و ماموریت اصلی این سازمان، ارتقای ثبات و سلامت صنعت مالی اسلامی مشتمل بر بانکداری، بازار سرمایه و بیمه از طریق تدوین‌ استانداردها و رهنمودهای نظارتی است.

ایجاد چارچوب مستحکم نظارتی برای کشورهای عضو و غیر عضو

«اکبر کمیجانی» قائم مقام بانک مرکزی ایران هم روز سه شنبه در مراسم گشایش شورای عالی هیات خدمات مالی اسلامی (IFSP) در کوالالامپور مالزی اظهار کرد: هیات خدمات مالی اسلامی با هدف ایجاد نقشه راه انتظام بخشی به فعالیت نهادهای ارائه دهنده خدمات مالی اسلامی و با تمرکز بر بازارهای هدف، سعی می‌کند چارچوب مستحکم نظارتی در برگیرنده استانداردها و رهنمودهای مقرراتی را برای کشورهای عضو و غیر عضو ایجاد کند.

کمیجانی افزود: باید گروهی از مشاوران هیات خدمات مالی اسلامی به کشورها برای اجرای استانداردهای تدوین شده کمک کند. 

قائم مقام بانک مرکزی ایران با اشاره به بحران مالی در سال‌های 2007 و 2008 در کشورهای غربی تصریح کرد: وجود ثبات مالی و به تبع آن ثبات اقتصادی در کشورهای عضو یک مجموعه مالی و اقتصادی بین المللی می تواند از بروز بحران در سطح خرد و کلان و همچنین تسری احتمالی آن به کشورهای طرف مقابل جلوگیری کند.

118/110

بیشتر بخوانید:

آغاز نشست هیات خدمات مالی اسلامی به ریاست ایران در مالزی