تهران- ایران پرس: آیین پایانی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه جمعه با حضور وزیر ارشاد و تعدادی از هنرمندان در تالار وحدت تهران برگزار شد.

مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه جمعه با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری سرپرست دفتر موسیقی وزارت ارشاد و رئیس جشنواره با معرفی برگزیدگان این رویداد ملی در بخش‌های «جایزه باربد»، «جایزه ترانه»، «جایزه موسیقی و رسانه» و نکوداشت سه هنرمند برگزیده موسیقی کشورمان در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در ابتدای این مراسم نماهنگی به یاد سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با صدای محمد معتمدی به نمایش درآمد و بعد از پخش این نماهنگ، کلیپی از روند آماده‌سازی سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

اجرای سه قطعه موسیقایی ملی – میهنی توسط گروه سرود به سرپرستی مهرداد سعیدا بخش بعدی مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر بود.

بعد از اجرای بخش سرود نماهنگی از سخنان محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد اله یاری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسن ریاحی دبیر سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر پخش شد.

قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره موسیقی فجر، تلاش دولت برای حمایت از گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره توسط وزارت ارشاد، تاکید بر گسترده‌تر شدن جشنواره موسیقی فجر با تکیه بر جایزه باربد، تقویت وجه بین‌المللی جایزه باربد، افزایش بخش‌های مختلف جشنواره موسیقی فجر در حوزه جایزه باربد، تاکید بر گسترش و اشاعه موسیقی ایرانی در قالب رویداد موسیقی فجر، اهم سرفصل صحبت‌های این افراد در کلیپ پخش شده را تشکیل می‌داد.

پخش ویدئویی از تلاش دست‌اندرکاران ستاد ملی مقابله با کرونا، دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز بهداشت غرب تهران در ایام جشنواره برای انجام امور واکسیناسیون و تست‌های مربوط به کرونا بخش بعدی برنامه اختتامیه را تشکیل می‌داد.

بزرگداشت سه هنرمند برگزیده موسیقی کشورمان بخش دیگری از مراسم اختتامیه سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر بود؛ در این بخش از مرتضی اعیان نوازنده پیشکسوت موسیقی ایران، آذرنوش صدرسالک نوازنده پیشکسوت هارپ و فرج علیپور نوازنده پیشکسوت موسیقی نواحی لرستان قدردانی به عمل آمد.

 

اعلام اسامی برگزیدگان رسانه

«سارا حیدرنژاد» از روزنامه شرق برای گفتگو با عنوان «دردا که جز به مرگ نسنجند قدر مرد» در بخش مطبوعات برگزیده شناخته شد.

«علیرضا سعیدی» از خبرگزاری مهر برای  گفتگو با عنوان «نوستالژی گروه سرود احیا می‌شود؟» در بخش خبرگزاری‌ها برگزیده شناخته شد.

«نیره خادمی» از روزنامه «پیام ما» برای گزارش با عنوان «دغدغه‌های سبز خجوی نی نواز» در بخش گزارش برگزیده شناخته شد.

«علیرضا سعیدی» از خبرگزاری مهر برای گزارش با عنوان «خاموشی چراغ کنسرت‌ها دو ساله می‌شود؟» در بخش خبرگزاری‌ها برگزیده شناخته شد.

«پیمان طالبی» از روزنامه جام جم برای یادداشت با عنوان «بگذار تا مقابل روی تو بگذریم» برگزیده شناخته شد.

«کامیار صلواتی» از سایت «نویز» برای یادداشت با عنوان «مسلک معاصریت» برگزیده شناخته شد.

«سحر طاعتی» از سایت عصر ایران برای پادکست با عنوان «نوای ماندگار» در بخش گزارش برگزیده شناخته شد.

اجرای موسیقی نواحی 

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش مهرداد اکبری با اثر «هفت خوان و تنبور»، شاهرخ پناهی فرد با پروژه «سبا»، مجید کلابی با اثر «تالش» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به مهرداد اکبری رسید و جایزه باربد را مجید کلابی از آن خود کرد.

آهنگسازی موسیقی معاصر ایرانی بی کلام

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، آسو کهزاد با پروژه «پروتیوا»، آرش هژیر آزاد با اثر «بازار وکیل» و پاشا هنجنی با اثر «غبار بی‌سوار» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به آرش هژیر آزاد اهدا شد و جایزه باربد نیز به آسو کهزادی  تعلق گرفت.

آهنگسازی موسیقی معاصر ایرانی ارکسترال - با کلام 

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش بهنام ابوالقاسم با اثر «همیشه لحظه باران» و امین همایی با اثر «کجا رفته ای» بودند که در این بخش بهنام ابوالقاسم و امین همایی دیپلم افتخار گرفتند و جایزه باربد به هنرمندی تعلق نگرفت.

خوانندگی موسیقی معاصر ایرانی - ارکسترال 

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، پوریا اخواص برای آلبوم «همیشه لحظه باران» و حسین علی شاپور برای خوانندگی در آلبوم «چله نشین» بودند که
در این بخش دیپلم افتخار به حسین علی شاپور اهدا شد و جایزه باربد نیز به پوریا اخواص تعلق گرفت. 

آهنگ سازی کلاسیک غربی

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش امیرحسین الله دادی برای پروژه «آنهای من»، پویان جدید فرد برای اثر «گُمار»، علی رادمان برای اثر «سیلک» و رضا والی برای پروژه «اشتیاق» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به علی رادمان اهدا شد و جایزه باربد به رضا والی رسید.

آهنگسازی موسیقی تلفیقی - بی کلام

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش حسام اینانلو برای پروژه «میان»، سروش پورگودرزی برای پروژه «مسخ»، سروش پور گودرزی برای پروژه «دایره» و رضا طریقت و یاشار یاری برای پروژه «مسیر» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به حسام اینانلو اهدا شد اما هیچ اثری حائز شرایط دریافت جایزه باربد شناخته نشد. 

اجرای موسیقی دستگاهی بی کلام

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، پدرام جوادزاده برای پروژه «ما، صدا، سنتور»، سامان صادقیان برای پروژه «تاروار»، محمد عشقی و المیرا مردانه برای پروژه «سرو و تزرو» و آرمان مهدیه برای اثر «به‌ موازات بی نهایت» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به محمد عشقی و المیرا مردانه رسید و جایزه باربد را آرمان مهدیه از آن خود کرد.

آهنگسازی موسیقی پاپ و تلفیقی - با کلام

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، ارشاد رازانی برای آلبوم «باغ ارم»، گروه پالت برای پروژه «نصف النهار مبدا»، مهدی صومعه برای پروژه «در خیال او» و امین همایی برای پروژه «قبل پاییز، بعدپاییز» بودند که دیپلم افتخار به امیر همایی و جایزه باربد را گروه «پالت» دریافت کرد.

خوانندگی موسیقی پاپ و تلفیقی

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، مهدی صومعه برای خوانندگی «در خیال او»، «مهدیا علیزاده برای خوانندگی «باغ ارم»، بهزاد عمرانی برای خوانندگی «احتمالا قهرمانی در کار نیست» و امید نعمتی برای خوانندگی «نصف النهار مبدا» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به بهزاد عمرانی رسید و جایزه باربد به امید نعمتی اهدا شد.

آهنگسازی موسیقی دستگاهی - با کلام

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، مهدی حاجی قاسمی برای پروژه «کوچه دلگیر تو شد»، امیر شریفی برای پروژه «شرح این هجران»، محمد علی نجف پور برای پروژه «شب چراغ» و توحید وحید برای پروژه «آستان عشق» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به مهدی حاجی قاسمی و جایزه باربد نیز به امیر شریفی رسید. 

 خوانندگی موسیقی دستگاهی 

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش، مهدی امامی برای خوانندگی اثر «شرح این هجران»، سید محسن حسینی برای اثر «در دور دست»، مجتبی عسگری برای پروژه «بوستان سعدی» و علی مومنیان برای پروژه «کوچه دلگیر شد» بودند که در این بخش دیپلم افتخار به مهدی امامی رسید و جایزه باربد را مجتبی عسگری از آن خود کرد.

اجرای موسیقی پاپ - بی کلام 

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش نیز مصطفی بیاتی برای اثر «ماه یکشنبه من»، الیاس دژاهنگ و مجید عیدانی اصل برای پروژه «رنج» بودند که 
در این بخش دیپلم افتخار به مصطفی بیاتی رسید و جایزه باربد را الیاس دژاهنگ و مجید عیدانی اصل از آن خود کردند.

اجرای موسیقی کلاسیک

در این بخش جایزه باربد به مهرداد غلامی برای آلبوم «قطعاتی برای فلوت» اهدا شد.

بهترین ناشر

نامزدهای دریافت جایزه در این بخش نشر «جوان» با مدیریت نیما جوان، نشر «ماهور» با مدیریت سید محمد موسوی، نشر «نسیم مهر آوا» با مدیریت محمد غلامی و نشر «نوفه» با مدیریت معین فرزاد بودند که در این بخش ضمن تقدیر از نشر «ماهور» دیپلم افتخار به نیما جوان مدیر نشر «موسیقی جوان» اهدا شد و جایزه باربد را معین فرزاد مدیر نشر «نوفه» از آن خود کرد.

راپسودی ایرانی برای سازسولو و ارکستر سمفونیک

نامزدهای دریافت جایزه این بخش، فرید اسماعیلی ابهری، محسن جوزی، عارف شاهد نواز و پوریا لاچینی بودند که در این بخش دیپلم افتخار به فرید اسماعیلی ابهری اهدا شد و جایزه باربد را پوریا لاچینی از آن خود کرد.

گفتنی است سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران روزهای ۲۲ تا ۲۶ بهمن در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزارشد./ 114