پیشتر هم ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر ضرورت آمادگی این کشور برای مقابله کارآمدتر با تهدیدهای سایبری تاکید کرده بود.
اعلام تشکیل ارتش سایبری در روسیه گامی مهم در عرصه رویارویی روسیه و غرب در عرصه جنگ نرم محسوب می شود.
در سند دکترین امنیت سایبری روسیه بر اهمیت شناخت و مقابله با تهدیدهای سایبری علیه امنیت بین المللی این کشور تاکید ویژه ای شده است. در چند سال اخیر با تشدید تنش ها بین روسیه و غرب بویژه آمریکا شاهد اقدامات متقابل دو طرف در زمینه جنگ رسانه ای و نیز حملات و اقدامات سایبری با هدف کسب اطلاعات به منظور استفاده از آن در چارچوب اهداف سیاسی و نظامی بوده ایم.
اکنون بعد جدیدی به جنگ ها افزوده شده است. در گذشته شاهد جنگ زمینی، جنگ دریایی، جنگ هوایی و جنگ فضایی بودیم و اکنون جنگ سایبری با توجه به انقلاب ارتباطاتی در جهان از اهمیت فزاینده ای برخوردار شده است.
کشورهای بزرگ کاملا از این مساله آگاهی دارند که در فضای سایبری با رقبا و دشمنان قدرتمندی روبرو هستند.در این عرصه جدید قدرتهای بین المللی اقدامات خود را معطوف به افزایش توانمندی ها ومقدورات سایبری با هدف کسب اطلاعات از حریف و نیز ضربه زدن به زیر ساختها و نهادهای حساس دشمنان کرده اند.
این قدرتها در سال های اخیر میلیاردها دلار برای ایجاد قابلیت های سایبری خود هزینه کرده اند. بویژه بهانه آمریکا برای افزایش توانمندی های سایبری خود این بوده که چنین اقدامی با توجه به استفاده چین، روسیه، کره شمالی و سایر کشورها از فضای سایبری جهت حمله به دشمنان و یا سرقت اطلاعات ضرورت پیدا کرده است.
ناتو نیز جنگ سایبری را به عنوان اولویت جدید خود در دستورکار قرار داده است. در این چارچوب روسها نیز بخوبی می دانند که آمریکایی ها مسئول بخش قابل توجهی از حملات سایبری در سطح جهان هستند.
لذا روسیه از سال ها پیش برنامه خودکفایی ملی در بخش های اینترنتی و فضای مجازی از جمله موتورهای جست و جو، شبکه های مجازی، برنامه های ضد هکری و ویروسی و هم چنین ایمن سازی اطلاعات و ارتباطات را اجرا می کند.
در واقع، این روسها هستند که برای مقابله با حملات و نفوذ های سایبری از جانب غرب بویژه آمریکا ،مبادرت به ایجاد و راه اندازی یک شبکه اینترنتی دارای ضریب امنیتی بالا کرده اند. رئیس جمهوری روسیه نیز با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان حمله های سایبری شناخته می شود، در عرصه نظامی و سیاسی کاربرد دارد، توان حملات سایبری را از تسلیحات متعارف بالاتر دانسته است.
اکنون با اعلام تشکیل ارتش سایبری می توان انتظار داشت که مسکو نیروها و بودجه قابل توجهی را صرف عملیات آن نه فقط با هدف جلوگیری از اقدامات سایبری کند بلکه در عرصه حملات سایبری نیز پیش از پیش فعال کند.
مسلما این خبر خوبی برای واشنگتن نیست که اخیرا اتهامات گسترده ای را در باره دخالت مسکو در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با جاسوسی سایبری از مقر حزب دموکرات و انتشار اسناد آن در فضای سایبری و تضعیف موقعیت هیلاری کلینتون نامزد دموکراتها متوجه مسکو کرد، به نحوی که هنوز هم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در گیر تبعات آن با توجه به کمک غیر مستقیم روسها به وی برای پیروزی در انتخابات 2016 است./113/111
بیشتربخوانید:
مسکو حمله سایبری روسیه به وزارت امور خارجه ایتالیا را تکذیب کرد
خبرنگار روس: توان سایبری روسیه ناشناخته است
درخواست وزیر دفاع آمریکا برای واکنش شدیدتر به حملات سایبری روسیه