وزیران خارجه مصر، الجزایر و تونس با هرگونه دخالت خارجی در لیبی مخالفت کردند.

به گزارش دوشنبه ایران پرس، عبد القادر مساهل» وزیر خارجه الجزایر، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر و «خمیس الجیهناوی» وزیر خارجه تونس در نشستی سه جانبه در تونس مخالفت خود را با هرگونه دخالت خارجی در لیبی اعلام کردند.

وزیران خارجه سه کشور پس از پایان نشست در بیانیه ای که نسخه ای از آن در صفحه توییتر «احمد ابوزید» سخنگوی وزارت خارجه مصر منتشر شد، با تاکید بر ضرورت حفظ یکپارچگی و ثبات لیبی، اعلام کردند که راه حل سیاسی در لیبی باید برگرفته از اراده مردم این کشور و ناشی از توافق همه گروه های سیاسی این کشور باشد.

این سه وزیر همچنین بر ضرورت حفظ یکپارچگی ارضی و یکپارچه کردن همه نهادهای لیبی از جمله ارتش این کشور تاکید کردند.

وزیران خارجه در نشست سه جانبه خود همچنین از بیانیه 14 دسامبر 2017 شورای امنیت در خصوص لیبی حمایت کردند و از همه طرف های این کشور خواستند منافع ملی را بر هر مورد دیگری ترجیح دهند و گفت و گو و توافق را سرلوحه کار خود قرار دهند.

دراین بیانیه از تلاش مقام های لیبیایی در خصوص بحران مهاجران غیرقانونی قدردانی شده و در عین حال خاطرنشان کردند که حل مساله مهاجرت غیرقانونی نیازمند کمک همه طرف ها و جامعه بین المللی است.

وزیران خارجه در پایان بر ضرورت ادامه همکاری های امنیتی و تبادل اطلاعات در خصوص فعالیت و نقل و انتقالات تروریست ها میان خود تاکید کردند.

«عبد القادر مساهل» وزیر خارجه الجزایر، «سامح شکری» وزیر خارجه مصر و «خمیس الجیهناوی» وزیر خارجه تونس در پایان این نشست توافق کردند، نشست آینده آنها در زمانی که بعد اعلام می شود، در الجزایر برگزار شود. 

لیبی از سال 2014 تا کنون شاهد فعالیت دولت و مجلس موازی در طرابلس، پایتخت و طبرق، شرق این کشور است.

اگرچه جامعه جهانی، دولت وحدت ملی به ریاست فایز السراج را به رسمیت می‌شناسد، اما این دولت از دسامبر 2015 که توافق نامه صخیرات امضا شد، در پایان دادن به حاکمیت دوگانه و فراهم کردن زمینه برگزاری انتخابات پارلمانی ناکام بوده است.

116/110

بیشتر بخوانید:

تحولات لیبی: تسلط ارتش ملی لیبی بر شهر صبراته/ ازسرگیری فعالیت بندر بنغازی

درخواست رسمی لیبی از الجزایر برای آموزش گارد ریاست جمهوری لیبی

تاکید شرکت نفت لیبی بر ضرورت حفظ این شرکت در مقابل نزاع سیاسی لیبی

نظامی زدایی از جامعه؛ اجتناب عراق از تکرار مدل لیبی/ تحلیل