نماینده ایران در هیات عامل اوپک گفت: هیچ رقمی برای افزایش تولید در نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه اوپک و غیراوپک (JMMC) در الجزایر مطرح نشد.

به گزارش پارس‌تودی؛ حسین کاظم‌پور اردبیلی که برای شرکت در نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (JMMC) در الجزیره به سر می‌برد، روز یکشنبه در گفت‌وگو با «شانا» اظهار کرد: در این نشست پایبندی اوپک و غیراوپک به ترتیب ۱۱۸ و ۱۱۹ درصد اعلام شده است.

نماینده ایران در هیات عامل اوپک  افزود: اعضای حاضر در این نشست تاکید کرده‌اند که به توافق کاهش تولید ۱۰۰ درصد پایبند باشند.

وزیر انرژی عربستان سعودی هم روز یکشنبه در نشست الجزایر اعلام کرد بیست کشور تولید کننده نفت که از سال 2016 برای محدود کردن میزان تولید خود توافق کرده بودند، امکان افزایش تولید خود را در زمان مناسب بررسی خواهند کرد. 

خالد الفالح که ریاست کمیته نظارت بر توافق کاهش تولید اوپک را برعهده دارد، گفت اگر موازنه میان عرضه و تقاضا رضایت‌بخش باشد، نظارت از نزدیک ادامه خواهد داشت و به شیوه‌ای مناسب و در زمان مناسب در صورتی که ضرورت داشته باشد، پاسخگو خواهیم بود. 

تولیدکنندگان نفت عضو و غیرعضو اوپک سال ۲۰۱۶ توافق کردند تولید نفت خام خود را در مجموع حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دهند، این توافق تا پایان ماه دسامبر ۲۰۱۸ معتبر است.

کشورهای حاضر در توافق تصمیم گرفتند به منظور نظارت بر حسن اجرای مصوبه‌های نشست‌های اوپک و نشست‌های مشترک اوپک و غیراوپک و بررسی میزان پایبندی تولیدکنندگان به سهمیه‌ها و تعهدها، کمیته‌ای متشکل از چند کشور عضو و غیرعضو اوپک تشکیل دهند که هرچند وقت یک بار نشست‌های فنی با حضور کارشناسان و نشست‌های وزارتی با حضور وزیران کشورهای عضو کمیته برگزار می‌شود.

کمیته  مشترک وزارتی نظارت بر برنامه کاهش عرضه اوپک و غیراوپک (JMMC) متشکل از وزیران کشورهای کویت، عربستان، ونزوئلا، الجزایر، روسیه و عمان است. امارات هم به عنوان رئیس دوره‌ای اوپک در این نشست‌ها حضور دارد.

اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) 22 ژوئن 2018 در نشست وزیران نفت در وین تصمیم گرفتند، سطح تولید این سازمان ثابت بماند و فقط با این تفاوت که تعهد بیش از 100 درصدی خود را به سطح صد درصد برسانند، اما قرار شد کاهش تولید تا سقف یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز همچنان به قوت خود باقی بماند.

توافق ابتکاری که در نشست 174 اوپک در وین حاصل شد، ناظر بر آن است که به جای یک میلیون و 800 هزار بشکه توافق شده در نشست نوامبر 2016 اوپک، اعضا بالغ بر 2 میلیون و 800 هزار بشکه نفت کمتری به بازار عرضه می‌‌کردند و پایبندی را به بیش از 150 درصد رسانده‌ بودند.

توافق ژوئن گذشته، این پایبندی را به 100 درصد رساند و این به منزله تولید نفت بیشتر نیست و همچنان باید کاهش یک میلیون و 800 هزار بشکه‌ای نفت اوپک در روز حفظ شود.

اکنون اما آمریکا با خروج از توافق هسته‌ای ایران، بار دیگر تحریم‌های خود ضد ایران را اعمال و تهدید کرده است هر کشوری را که به خرید نفت از ایران ادامه دهد، تحریم خواهد کرد.

آمریکا تا نوامبر آینده به خریداران نفت ایران فرصت داده است تا خرید نفت خود را از ایران به‌صفر برسانند.115/120

بیشتر بخوانید: 

زنگنه: توئیت نفتی ترامپ، توهین به برخی اعضای اوپک است