ایران پرس - در حالی که با ورود آمریکا به جنگ تجاری با چین تحولات امنیتی و اقتصادی منطقه شرق آسیا وارد مرحله تازه ای می شود، این کشور همچنان به تقویت قدرت نظامی خود در ژاپن با استقرار پنج فروند هواپیمای آسپری از نوع (CV-22) در ژاپن ادامه می دهد.

این هواپیماها در پایگاه هوایی یوکوتا مستقر شد که پیشتر آمریکا با استقرار پهپادهای شناسایی درصدد تقویت آن برآمده است.

این پایگاه در خارج از استان اوکیناوا قرار دارد که عمده پایگاههای نظامی امریکا در ان قرار دارند این بدان معنا است که امریکا در حال گسترش پایگاههای نظامی خود در ژاپن از نظر جغرافیایی و تجهیزات نظامی است.

استقرار زود هنگام هواپیماهای آسپری در پایگاه یوکوتا زود تر از زمان اعلام شده یعنی ماه اکتبیر بیانگر گرایش هر چه سریعتر امریکا به تقویت قدرت نظامی خود در منطقه برای افزایش تهدیدات نظامی چین است.

ژاپن، گاو شیردهی که ترامپ همچنان می دوشدش!

امریکا حدود نود هزار نظامی در ژاپن و کره جنوبی مستقر کرده است اما با توجه به سیاستهای نظامی گرایانه  شینزوآبه نخست وزیر ژاپن، در سالهای اخیر روابط نظامی این کشور و امریکا در جهت تحکیم موقعیت نظامی این کشور در ژاپن بیش از پیش تقویت شده است.

شینزو ابه که سیاست داشتن یک ارتش قدرتمند برای ژاپن را پی گیری می کند درصدد استفاده از فرصت جدید در روابط امریکا با چین است و اینکه واشنگتن اقدام به استقرار ادوات نظامی بیشتر و پیشرفته تر در ژاپن کند.

البته دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا نیز از این موضوع به عنوان کسب درامد استفاده می کند زیرا از ژاپن و سایر کشورهایی که امریکا در انها نیروی نظامی مستقر کرده خواسته است هزینه های نظامی ان را بپردازند و این در حالی است که برخی محافل در ژاپن همچنان این کشور را زیر سایه امنیتی امریکا می دانند که مغایر با توان اقتصادی ان است.

«کازوهیسا اوگاوا» کارشناس مسایل سیاسی می گوید:

"ژاپن در کنار نیروهای آمریکایی با ارتش چین رو به رو می‌شود بنابراین، این درست نیست که قابلیت‌های ارتش ژاپن را بدون حضور آمریکا با ارتش چین مقایسه کنیم."

قدرت نمایی نظامی ژاپن در منطقه به معنای رویارویی این کشور با چین است که می تواند به تنش های منطقه ای دامن بزند. این در حالی است که چین و ژاپن و سایر کشورهای منطقه اقتصاد محور و متکی به توان صادراتی و جذب سرمایه گذاری های خارجی هستند. بنابراین دامن زدن به تنش و جنگ سرد در منطقه می تواند بر موقعیت اقتصادی آنها نیز تاثیر منفی بگذارد.  

ژاپن، تهدیدی جدی برای منطقه شرق آسیا

«آرتور دینگ» کارشناس امور ارتش چین در دانشگاه ملی چنگ چی در تایوان می گوید:

"ژاپن در حال حاضر حتی بدون مزیت ائتلاف امنیتی با آمریکا از تجهیزات، آموزش و تاسیسات بهتری برخوردار است و می تواند امنیت منطقه را تهدید کند."

در هرحال، ژاپن با درخواست از آمریکا برای استقرار سامانه ضد موشکی ایجیس در ان کشور، برنامه نظامی گرایانه خود را به طور جدی پی گیری می کند و این می تواند ببیش از پیش به نظامی گرایی در منطقه شرق اسیا دامن بزند که به نفع هیچ یک از کشورها نیست و تنها برنده ان امریکا است که منافع مالی و امنیتی خود را پی گیری می کند.

نویسنده: مجيد وقاری

134/116

بیشتر بخوانید:

کره شمالی و محکومیت رزمایش موشکی ژاپن و آمریکا

پاسخ منفی کره جنوبی به ژاپن درباره برگزاری رزمایش مشترک با آمریکا/ تحلیل و ویدئو

هشدار روسیه به ژاپن درباره استقرار سامانه ضد موشکی آمریکا/ تحلیل